Εσείς την είχατε ακουστά την “Παναγία Βηματάρισσα”;

η Βηματάρισσα στα Μονόσπιτα Βέροιας

Τι; Ιδέα δεν έχετε;

Είστε αδικαιολόγητοι εσείς που δηλώνετε Ορθόδοξοι Χριστιανοί να μην γνωρίζετε για την “θαυματουργική” εικόνα της Παναγίας Βηματαρίσσης.  Από μένα την ανορθόδοξη περιμένατε να το μάθετε;

Τέλος πάντων, ας κάνω μια ακόμη φορά την αβαρία να σας ενημερώσω, μπας και προλάβετε να πάτε να την προσκυνήσετε τώρα που γυρίζει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

«Η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας ή Κτητόρισσας είναι η “εφέστιος” εικόνα της Μονής Βατοπαιδίου και είναι τοποθετημένη στο σύνθρονο του Ιερού Βήματος του καθολικού της Μονής».

Το πώς βρέθηκε εκεί διαβάστε στο dogma.gr της 5ης Αυγούστου 2019. Από εκεί και η κάτωθι φωτογραφία της εικόνας αυτής.

η Βηματάρισσα στην έδρα της Μονή Βατοπαιδίου

Αυτή λοιπόν η θαυματουργική εικόνα που βλέπετε, επειδή ήταν πολύ θαυματουργική, οι μοναχοί του Όρους Άθωνα, δεν ήθελαν να την αποχωριστούν για να θαυματουργήσει και σε άλλους πιστούς και δεν την έβγαζαν ποτέ από την Μονή Βατοπαιδίου. Όμως, η Παναγία η Βηματάρισσα, σπλαχνικιά όπως είναι,  μια νύχτα παρουσιάστηκε στον ύπνο του γέροντα Εφραίμ και του είπε: “Βγάλε πιστό αντίγραφο της εικόνας μου, κι εγώ θα το ευλογήσω για να είναι κι εκείνο θαυματουργικό”. Όπερ και εγένετο, διότι ο γέροντας Εφραίμ δεν της χάλαγε ποτέ χατίρι. Άλλωστε, έτσι θα μπορούσε να περιφέρει το αντίγραφο της Βηματάρισσας στη γύρα – κατά την πάγια συνήθειά του – όποτε η μονή είχε ανάγκη για ζεστό χρήμα.

Έλα μου όμως που ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δεν ήθελε να την αποχωριστεί, δηλαδή το αντίγραφο. Τι έγινε λοιπόν; Την υποδέχτηκε, την ενθρόνισε και την κράτησε εκεί. Όπως διάβασα στο “Βήμα Ορθοδοξίας”, στις 24/4/2023

«Η υποδοχή και ενθρόνιση στο Ναό της Ευαγγελιστρίας του γνησίου αντιγράφου της θαυματουργού εφέστιας Εικόνος “Παναγίας Βηματάρισσας”, της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή του κλήρου και των αρχών της πόλεως του Πειραιά. Την Ιερά Εικόνα είχε κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ.

Και έκτοτε, κάθε χρόνο την Κυριακή του Θωμά, η Ενορία της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς εορτάζει πανηγυρικά και με πολύ ευλάβεια, την Σύναξη της Ιεράς Εικόνος».

Εκεί, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, στις 23 Απριλίου του 2023, Κυριακή του Θωμά, «Μέσα στο αναστάσιμο κλίμα και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη, τιμήθηκε η Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βηματάρισσας, της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στον οποίο φυλάσσεται μόνιμα γνήσιο αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος».

Ξαναδιαβάστε το αυτό για να το εμπεδώσετε: Στο Ναό της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς φυλάσσεται  ΜΟΝΙΜΑ το γνήσιο αντίγραφο της Παναγίας της Βηματάρισσας από τις 28 Νοεμβρίου του 2019.

Δείτε φωτογραφία από την επίσημη υποδοχή της:

η Βηματάρισσα Υποδοχή της στον Πειραιά στις 28 11 2019

Φορέστε τα γυαλιά σας, αν είστε μύωπες, και πείτε μου αν το “γνήσιο αντίγραφο” που βλέπετε έχει καμία σχέση με το πρωτότυπο παραπάνω.

Πάμε παρακάτω ή μάλλον χρονικά πιο πίσω. Στις 24 Ιουνίου του 2019 έγινε η υποδοχή της “Χαριτοβρύτου” εικόνας της “Παναγίας Βηματαρίσσης”, του πρωτοτύπου και όχι αντιγράφου αυτής, στον ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο. Εκεί θα έμενε μέχρι της 30 Ιουνίου, όπως διάβασα σε άρθρο της ORTHODOXIA ONLINE. Όλως μυστηριωδώς όμως, η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, είχε ξεκινήσει και θα επέστρεφε στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους και όχι στη Μονή Βατοπαιδίου!

Δείτε την εικόνα από το vimaorthodoxias.gr:

η Βηματάρισσα στο Ναύπλιο

Και σα να μην έφταναν αυτά,  διάβασα στο orthodoxianewsagency.gr ότι στις 27 Απριλίου, 2022, η Κίσαμος εόρτασε την Παναγία «Βηματάρισσα» όπου σύμφωνα με το άρθρο: «Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου φυλάσσεται πιστό αντίγραφο εκ της ιεράς και θαυματουργού εφεστίου Εικόνας Παναγίας Βηματαρίσσης εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ευλογία του και Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ».

Στο ekriti.gr της 16ης Απριλίου του 2023, έχουμε τη φωτογραφία του “πιστού” αντιγράφου της Παναγίας της Βηματάρισσας που είναι η κάτωθι:

η Βηματάρισσα που φυλάσσεται στην Κίσαμο

 Σύμφωνα με την orthodoxia.info, το αντίγραφο αυτό βρίσκεται “τεθησαυρισμένο” στον ως άνω ναό τουλάχιστον από τις 22/4/2019, δηλαδή 2,5 χρόνια νωρίτερα από το άλλο που είχε ενθρονιστεί στο ναό της Ευαγγελιστρίας στον Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (διάβαζε Εφραίμ) είχε χαρίσει την “θαυματουργική” εικόνα της Βηματάρισσας στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με άρθρο του diakonima.gr, της 8ης Σεπτ. 2022 και φυλάσσεται στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία. Εκεί η χάρη της (“πιστό” αντίγραφο”) είχε αφιχθεί στις 17 Μαρτίου του 2017.

Εξάλλου στις 3 Οκτωβρίου 2019 έγινε “υποδοχή πιστού αντιγράφου της ιεράς εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Την εικόνα κόμισε στην Ι. Μητρόπολη ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ”. Δείτε το video εδώ.

Στις 13 Οκτωβρίου 2023, ένα άλλο “πιστό αντίγραφο” της Παναγίας της Βηματάρισσας προσγειώθηκε στο ναό του Αγίου Νικολάου Μονοσπίτων, της Μητρόπολης Βεροίας, όπως διάβασα στο ekklisiaonline.gr.

“Με τίς πρέπουσες τιμές καί πάνδημη συμμετοχή κλήρου καί πιστῶν πραγματοποιήθηκε ἡ Ὑποδοχή ἀπό τό Ἅγιον Ὄρος καί, στή συνέχεια, ἡ Ἐνθρόνηση ἀντιγράφου τῆς ἱερᾶς εἰκόνος τῆς Παναγίας Βηματαρίσσης στόν ἱερό ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου Μονοσπίτων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας.”

η Βηματάρισσα στα Μονόσπιτα Βέροιας 13 10 2023

Και από το lefkadapress.gr μαθαίνουμε ότι αύριο θα προσγειωθεί άλλο ένα “πιστό αντίγραφο” της Βηματάρισσας στη Λευκάδα!

η Βηματάρισσα στη Λευκάδα 1

Δηλαδή πόσα “θαυματουργικά” αντίγραφα της Παναγίας της Βηματάρισσας, που δεν μοιάζουν μεταξύ τους, κυκλοφορούν;

Θα ξυπνήσουν κάποτε οι εξαπατημένοι “Ορθόδοξοι” Χριστιανοί; Θα καταλάβουν ποτέ ότι κάτω από τα μαύρα ράσα κρύβονται πολλοί απατεώνες; Θα πάψουν να τρέχουν για να προσκυνήσουν τα ζωγραφισμένα ξύλα και να εκλιπαρούν θαύματα από τα είδωλα;

Ένας φωτισμένος εισαγγελέας δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα;

“Πνεύμα ο Θεός, και τους προσκυνούντας Αυτόν, εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν”. Ιησούς Χριστός

Tags: Άγιο Όρος, είδωλα, ειδωλολατρία, Εφραίμ ο Βατοπεδινός, Μονή Βατοπαιδίου, Παναγία, Παναγία Βηματάρισσα