Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πολιτικός γίγαντας που ήταν νάνος!

Η Τρόικα είναι πάνω, ε; Καλά, δε ντρέπεσαι που το ομολογείς δημόσια χωρίς να κοκκινίζεις; Τι συνέβη; Τόσο “ξύλο” έφαγες εκεί στην Ευρώπη και τα έπαιξες; Πάντως, για να το λες, προφανώς εσύ είσαι από κάτω της και “βιάζεσαι” από την αποπάνω! Και με τη σειρά σου ήρθες να βάλεις έναν ολόκληρο λαό από κάτω σου και να τον βιάσεις, ε; Ωραίο ρόλο διάλεξες για τον εαυτό σου, Ευάγγελε! Κομμάτι επικίνδυνος ρόλος, όμως. Το σκέφτηκες αυτό, ή τα παίζεις όλα για όλα για τη “σωτηρία” μας δια της ευθανασίας; Όπως είπε και ο Τσίπρας στη Βουλή, φτάνει πια τόσο σώσιμο! Δεν το αντέχουμε άλλο!

Ώστε έκτακτος και στοχευμένος και σημειακός είναι ο χαρακτήρας της φορολογικής πολιτικής που σου υπαγόρευσαν, γίγαντα-νάνε Βαγγέλη! Λοιπόν, κάτι μου λέει ότι κι εσύ θα είσαι εκτακτος υπουργός οικονομικών, στοχευμένος από τις πλατείες, και σημειακός στην ιστορία, δηλαδή σημείο εθνικής ντροπής.

Όσο για την επιβολή 5% κεφαλικού φόρου στους αιρετούς άρχοντες (εργολάβους της συμφοράς μας), σιγά την ηθική υποχρέωση, βρε Βαγγέλη! Από ουσία έχουμε ανάγκη, και δεν μας ξεγελάς με συμβολισμούς. Τόλμησε να κόψεις τις βολευτικές αποζημιώσεις στο μισό, ντε! Εκεί σε θέλω! Τολμάς; Έτσι κι αλλιώς εσείς ευθύνεστε για τη χρεοκοπία μας.
Ω, πώς σας ανεχόμαστε να ευαγγελίζεστε την επώδυνη “σωτηρία μας”, εσείς οι αμετανόητοι που είστε υπεύθυνοι για την καταστροφή μας!

Ο Ευάγγελος, τελικά, ευαγγελίζεται χειρότερη κόλαση για μισθωτούς και συνταξιούχους από τον προκάτοχό του GPAPAK! Ω συμφορά μας! Βαβαί, παπαί! Αυτό είναι που λένε «μαστίγιο με συμπάθεια», ή «βιασμός μετά συγνώμης», ή «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι», ή «του κώλου τα εννιάμερα», κλπ. Και ποιος φταίει, ρε Βαγγέλη, που ανθεί η παραοικονομία, και που η Δημόσια Διοίκηση είναι ξεχαρβαλωμένη και δε μπορεί να μαζέψει τους φόρους; Ο παπάς της ενορίας; Τι διάβολο κάνατε 21 μήνες; Απλώς κωλοβαρούσατε και δε βλέπατε την ώρα και τη στιγμή για να επιπέσετε για μια ακόμη φορά σαν τα όρνεα να κατασπαράξετε τους συνεπείς φορολογούμενους;

Ώστε παραδέχεσαι, Βαγγέλη, ότι επειδή είστε ανίκανοι να πάρετε δίκαια μέτρα, δεν διστάζετε να πάρετε άδικα μέτρα, δηλαδή να θυσιάσετε για πολλοστή φορά τους έντιμους φορολογούμενους στο βωμό των λαμογιών και της ανικανότητάς σας! Και έχεις μάλιστα το θράσος να μας διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υποσχεθείς πως δεν θα πάρεις κι άλλα άδικα μέτρα! Πολύ γρήγορα ξέχασες τα περί οριστικού ολοκληρωμένου πακέτου που έλεγες τις προάλλες! Να σου τα θυμίσω;

Βρε πού σας βρήκαμε, να χ*** τη δημοκρατία σας; Δεν πάτε ομαδικά να εξεταστείτε από ψυχιάτρους; Πάντως, μην ανησυχείς, κάτι μου λέει ότι ο λαός δεν θα σ’ αφήσει να πάρεις και άλλα άδικα μέτρα αύριο, μεθαύριο, απλούστατα διότι δεν θέλει να ξαναστενοχωρηθείς όσο στενοχωρήθηκες χτες.

Ομολογώ ότι ήμουν αφελής όταν αναθάρρησα με την επιλογή του Βενιζέλου ως Υπουργού Οικονομικών. Είπα μέσα μου: “Χειρότερος από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου αποκλείεται να είναι. Με το πολιτικό του εκτόπισμα, δίχως άλλο θα διαπραγματευθεί καλύτερο πακέτο μέτρων με την Τρόικα”. Κάτι τέτοιο ονειρευόμουνα! Είναι αυτό που λέει η παροιμία, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται… Πού να φανταστώ ότι ο Βενιζέλος έκρυβε μέσα του έναν ανάλγητο πολιτικό νάνο; Άκουσα εκείνα τα σπαραξικάρδια λόγια του Βαγγέλη και συγκινήθηκα. “Ο Βαγγέλης είναι άνθρωπος, παραμιλούσα”. Δε μπορούσα να φανταστώ το φίδι που έκρυβε μέσα του. Τελικά, παίδες, είμαι ευκολόπιστη, τη λέω την αμαρτία μου… Θα με συγχωρήσετε;

Tags: GPAPAK, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Τρόικα