Ευ. Βενιζέλος: μπλα, μπλα, οι αριθμοί είναι θέματα πολιτικά!

«Όλα αυτά που είδα να αναγράφονται ή να λέγονται από χτες αργά το βράδυ που ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος των επαφών και των συζητήσεων μέχρι την ώρα αυτή, σχετικά με διακοπή των διαπραγματεύσεων ή με σπάσιμο των διαπραγματεύσεων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Κι άλλη συνέντευξη ο Μπένι! Τι είναι αυτός βρε παιδιά, δεν τον προλαβαίνουμε! Από συνέντευξη σε συνέντευξη μας πάει. Προχτές έδωσε συνέντευξη στο Real FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου, και είπε μεταξύ άλλων:

«Γιατί από τα 100 δισεκατομμύρια δηλωμένου -όχι κρυμμένου- δηλωμένου εισοδήματος, τα 70 απαλλάσσονται λόγω νομοθετικών ρυθμίσεων, τα 30 φορολογούνται με 30% μέσο όρο και δίνουν 9 δισεκατομμύρια.

Αν φορολογούσαμε αντί για 100 δισεκατομμύρια εισοδήματος 130, με μια μικρή σύλληψη της παραοικονομίας και τα φορολογούσαμε με μέσο συντελεστή 15% όλα -όχι 30% μόνο τα 30 δισεκατομμύρια, αλλά 15% και τα 130 δισεκατομμύρια- τότε θα είχαμε λύσει το πρόβλημα των δημοσίων εσόδων. Είναι τόσο απλή και τόσο τραγική η ιστορία του φορολογικού συστήματος και της φορολογικής ανισότητας και άρα της φοροδιαφυγής στη χώρα.»

Άντε λοιπόν! Διορθώστε αυτό το απατηλό και άδικο φορολογικό σύστημα! Τι το προσκυνάτε; Τι μοιρολογάτε πάνω σε δαύτο; Τι το λιβανίζετε 23 μήνες; Μας έχετε πρήξει το συκώτι με τις διαπιστώσεις, αλλά έργο μηδέν!

Αντί, λοιπόν, να στρωθεί στη δουλειά ο Μπένι για να κάνει αυτά που η κυβέρνηση όφειλε να είχε κάνει εδώ και 23 μήνες, αναλώνει το χρόνο του σε συνεντεύξεις για να μας περιγράφει αυτά που δεν έχει κάνει, προσπαθώντας να κρύψει πίσω από φύλο συκής την ανικανότητα της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει ως “τσάρος” της φθισικής ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, εκτός από την απογοήτευση που προκαλούν οι συνεντεύξεις του Μπένι, τις βρίσκω και αρκετά διασκεδαστικές, γι’ αυτό τις κυνηγάω. Βλέπεις τα τελευταία δύο χρόνια δε συμβαίνουν και πολλά γύρω μας που να μας κάνουν να γελάμε…

Δείτε στο video με τι αυταρέσκεια αρχίζει τη συνέντευξή του ο δικός μας. Γελάνε και τ’ αυτιά του. Ξέρεις τι είναι, ρε, να είσαι “τσάρος”; Εμ, πού να ξέρεις και να ξέρω;

Πρέπει, λέει, να είμαστε ενημερωμένοι για να είμαστε συνυπεύθυνοι! Με άλλα λόγια, όταν ο ελληνικός λαός ενημερώνεται λεπτομερώς ότι η κυβέρνησή του έχει κάνει μέχρι σήμερα μια τρύπα στο νερό, παρ’ όλες τις θυσίες του, τότε ο λαός είναι συνυπεύθυνος που δε βρήκε τρόπο να κατεβάσει άρον-άρον από την εξουσία τους ψευτοσωτήρες, που αντί να μας σώσουν όπως μας έταξαν, μας βούλιαξαν ακόμη περισσότερο στη φτώχεια, την ύφεση και τα χρέη.

Γι’ αυτό ο Μπένι μας ενημερώνει ανελλιπώς για τη μη επίτευξη των στόχων: για να είμαστε συνυπεύθυνοι που ανεχόμαστε τους ανεύθυνους και ανίκανους να μας κυβερνάνε. Καταλάβατε, σύντροφοι, πού πάει το πράγμα; Για να μπορούν να μας πουν μια μέρα κοιτάζοντάς μας στα μάτια: «Εσείς φταίτε που δε μας πήρατε με τις πέτρες ενώ σας είχαμε πληροφορήσει ότι είμαστε άχρηστοι.»

Είπε κι άλλα βαθυστόχαστα ο Μπένι στη συνέντευξη Τύπου, τα οποία εντάσσονται στα μαθήματα περί θετικής σκέψης (positive thinking) που πρόσφατα άρχισε να παραδίδει στους βολευτές, όπως ανέλυσα στο προηγούμενο άρθρο μου. Ας δούμε μερικά “θετικά” από την ανάποδη:

Ευ. Βενιζέλος: «Όπως σας έχω πει εδώ και αρκετές μέρες, η ύφεση είναι προφανές ότι θα είναι βαθύτερη από αυτήν που και οι θεσμικοί μας εταίροι είχαν προβλέψει το Μάιο του 2011, όταν έγινε η τελευταία σχετική εκτίμηση και όταν διαμορφώθηκαν τα αριθμητικά στοιχεία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Δεν έχουμε ακόμη τον τελικό αριθμό, αλλά σας έχω πει ότι κινούμαστε σε μια περιοχή η οποία είναι πολύ κοντά στο 5% και βεβαίως αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, οδηγεί σε μια αυτόματη και σχεδόν γραμμική αναπροσαρμογή πάρα πολλών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιονομικών στόχων. (…)

Δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι έχουμε υστερήσεις ως χώρα, οι οποίες είναι στο σύνολό τους ο κοινός παρανομαστής του μεγαλύτερου προβλήματός μας, που είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας που πολλές φορές συνοδεύεται και από έλλειμμα παραγωγής που έχει η χώρα. (…)

Θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να πει κανείς ότι μπορούμε να διατηρήσουμε το στόχο για θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2012, αλλά πρέπει η ύφεση το 2012 να είναι όσο γίνεται μικρότερη. (…)

Και βεβαίως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που το αξιολογεί με τρόπο κακόπιστο και δρακόντειο η διεθνής αγορά, η οποία έχει στο στόχαστρο την Ευρώπη, την Ευρωζώνη, το ευρώ, τον σκληρό πυρήνα του ευρώ.»

Positive thinking δε θέλατε; Πάρτε το από τον ίδιο τον “τσάρο”! Έτσι μπράβο Μπένι! Να μας λες πικρές αλήθειες για να είμαστε συνυπεύθυνοι στις μακακίες σας. Το χαβά σας, εσείς! Συνεχίστε μέχρι τελικής πτώσης την υφεσιακή πολιτική που σας πρότεινε η τρελοΤρόικα κι εσείς οι λιγούρηδες αποδεχτήκατε, μια πολιτική την οποία φτύνει η διεθνής αγορά. Κυνηγήστε τη σκιά σας, νάνοι, μπας και την τσακώσετε!

Ευ. Βενιζέλος: «Άρα, αυτό είναι η γραμμή της ευθύνης, αυτό που λέμε εμείς, η γραμμή της γνώσης των διεθνών δεδομένων και της υπεύθυνης διαχείρισης της κρίσης.»

Αυτό θα πει αυτογνωσία, παίδες! Το λένε και κόμπλεξ ανωτερότητας

Βρε πώς τα λέει ο Μπένι και δεν ξελιγώθηκαν από τα γέλια οι δημοσιογράφοι που τον άκουγαν;

Κατά τ’ άλλα, ο Μπένι είπε ότι «ο δεύτερος κύκλος θα ανοίξει σε δέκα περίπου μέρες, στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις εκτιμήσεις μας για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2012.

Οι δέκα μέρες που μεσολαβούν είναι απολύτως χρήσιμες και για μας και για την Τρόικα προκειμένου σε τεχνικό επίπεδο να γίνει η επεξεργασία των αριθμών και να καταρτιστούν οι πίνακες πάνω στους οποίους θα οικοδομηθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Βεβαίως, τα θέματα τα οποία τίθενται είναι βαθύτατα πολιτικά.»

Ώστε σε δέκα μέρες θα γίνει η επεξεργασία (μαγείρεμα) των αριθμών, πράγμα που είναι ένα βαθύτατα πολιτικό θέμα. Of course! Ακόμη και οι αριθμοί στην Ελλάδα είναι πολιτικοποιημένοι! Γνωστόν αυτό…

******

Όσο για το αν υπήρξε αιφνίδια διακοπή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα χωρίς φωτιά καπνός δε βγαίνει διαβάστε εδώ για τη “βόμβα των €5,7 δισ.” που έπεσε στο τραπέζι από τους ελεγκτές.
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, Βαγγέλη!

Άντε και καλά κρασιά, Μπένι, τώρα το φθινόπωρο που ωριμάζουν τα σταφύλια (της οργής)…


Tags: positive thinking, Ευ. Βενιζέλος, σχέδιο προϋπολογισμού του 2012, τα σταφύλια της οργής, τρελοΤρόικα