“Ζωνιανισμός” και πάσης Ελλάδος

HPIM2307 Έγινε, λέει, “των Ζωνιανών” στη λεβεντογέννα Κρήτη! Και τρέχουν και δε φτάνουν οι “εντιμότατοι” πολιτικοί μας, οι “εντιμότατοι” δικαστικοί μας, και βεβαίως οι φουκαράδες οι αστυνομικοί (κάποτε τα πιάνουν κι αυτοί) για να εξιχνιάσουν τα αδικήματα και να τιμωρήσουν τους ενόχους! Βρήκαν, λέει, υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς και πολυτελείς βίλες που δε δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν!

Άκου να δεις! Αμ των πολιτικών μας οι υψηλοί λογαριασμοί και οι βιλάρες δικαιολογούνται με τη βουλευτική τους αποζημίωση; Με το να μας δουλεύουν κάθε χρόνο με τις εκθέσεις του “Τι έσχες” χωρίς να μας εξηγούν το “Πόθεν έσχες”, νομίζουν ότι μας πείθουν για την εντιμότητά τους; Αλλά κι αν υποθέσουμε ότι από τους νόμιμους μισθούς που παίρνουν ως Βουλευτές τους περισσεύουν αρκετά ώστε να αποταμιεύουν τόσα πολλά και να χτίζουν πολυτελείς βίλες, τότε πολλά τους πληρώνουμε. Πάαααρα πολλά, που δεν τα χρειάζονται και δεν τα αξίζουν γι αυτό το λίγο ή το τίποτα που μας προσφέρουν. Συνήθως τα έδρανα της Βουλής είναι άδεια…

Αλλά οι απανταχού της Ελλάδας ‘Ζωνιανοί” δεν τρώνε το κουτόχορτο. Σου λένε, “Αυτοί τα πιάνουν έτσι κι εμείς θα τα πιάσουμε αλλιώς.” Ο καθένας το κατά δύναμη, που λένε. Γνωρίζουν γαρ και την παροιμία που λέει ότι “Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” και δεν κάνουν πίσω με τίποτα. Εξάλλου θυμούνται και το σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που κάποτε (2002) ως Υπουργός Εξωτερικών είχε προτείνει τη νομιμοποίηση της χρήσης του χασίς και πολλοί πολλαπλώς ενθαρρύνονται ως προς την χασισοκαλλιέργεια!

Το θυμάται κανείς το επεισόδιο; Βέεεβαια, μοντέρνα πράγματα. Αλήθεια, άκουσε κανείς καμιά βαρύγδουπη δήλωση του Γιωργάκη για το “έπος” των Ζωνιανών; Μπάαα! Είναι απασχολημένος με τη σύνταξη της αντιπρότασης του εκλογικού νόμου α λα Γερμανικά! Κι είχαμε μια σκασίλα! Μας έχει κοπεί ο ύπνος με τον εκλογικό νόμο. Βρε με τι ασχολούνται οι άνθρωποι όταν ο μισός πληθυσμός της χώρας βρίσκεται στους δρόμους από την ασιτία!

Εν τω μεταξύ ο Κωστάκης, σαν άλλος Μητσοτάκης, εργάζεται πυρετωδώς για έναν εκλογικό νόμο που θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ 163 έδρες με το ίδιο ποσοστό που πήρε πρόσφατα η Ν.Δ. κι έβγαλε τσίμα- τσίμα 152 Βουλευτές! Για το ΠΑΣΟΚ δουλεύουν οι άνθρωποι, δεν το καταλάβατε; Τέτοιος μαζοχισμός σπάζει κόκαλα!

Αυτά τα λίγα αρκούν για το θέμα “καλλιέργεια και εμπορία χασίς” στα Ζωνιανά αλλά και σε όλη την Ελλάδα, διότι η δυσωδία πειράζει τα ρουθούνια μου, ενώ η αβελτηρία των πολιτικών μας με τρομάζει σφόδρα…

Tags: Βουλή, εκλογικός νόμος, Ζωνιανά, ΠΑΣΟΚ, χασίς