Η άτεγκτη ετυμηγορία Πάγκαλου για τους “STAGERS”

%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82

Άρον-άρον απόλυσον αυτούς! Η πλατεία Κλαυθμώνος αναβίωσε χτες μετά τη διυπουργική απόφαση για την κατάργηση των προγραμμάτων STAGE, δηλαδή για το χωρίς αναστολές πέταμα στο δρόμο χιλιάδων υποσιτιζόμενων νέων που ήλπιζαν τουλάχιστον σε κάποια μοριοδότηση με τη λήξη των συμβάσεών τους. Με περισσή κοινωνική αναλγησία ο Aντιπρόεδρος της “Σοσιαλιστικής” Kυβέρνησής μας, Θεόδωρος Πάγκαλος, εγγονός του συνονόματού του στρατηγού, πολιτικού και δικτάτορα μεταξύ 1925-1926, ανακοίνωσε σε αποστειρωμένο από συναισθήματα ύφος και τόνο ένα “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” που θα έκανε υπερήφανο τον παππού του και θα προκαλούσε τη ζήλεια του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν:

Α´. Στο εξής καταργούνται και απαγορεύονται τα stage, στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στον ΟΤΑ.

Β´. Στον ιδιωτικό τομέα τέτοιες σχέσεις εφόσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις(ασφαλιστικές, κλπ) και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ως μαθητεία.

Γ´. Τα stages που έγιναν μετά την αναγγελία των εκλογών είναι παράνομα. Έγιναν για προφανής ψηφοθηρικούς σκοπούς και ως εκ τούτου δεν ισχύουν.

Δ´. Stage οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν δεν θα ανανεώνονται.

Ε´. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το οποίο θα καλύπτει ο πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

(Δείτε την εκφώνηση σε βίντεο εδώ)

Καταδικάζω απερίφραστα την απελθούσα άχρηστη και επίορκη κυβέρνηση της ΝΔ, συν τοις άλλοις, για την ομηρία στα STAGE δεκάδων χιλιάδων ανασφάλιστων νέων και για εμπόριο φρούδων ελπίδων. Μα καταδικάζω εξ ίσου την αναλγησία της παρούσας κυβέρνησης που με μια κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που έτρωγαν ένα κομμάτι ψωμί – δηλαδή ξεροκόμματο – περιμένοντας να ξημερώσει άσπρη μέρα και γι’ αυτούς. Κι αντί για άσπρη μέρα, ξημέρωσε μαύρη κι άραχλη, και μάλιστα από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση που υποτίθεται ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες…

Δυστυχώς δεν έχουμε Κράτος με συνέχεια και υπευθυνότητα. Έχουμε αλαζονικούς πολιτικούς θιάσους (φατρίες) που εναλλάσσονται στην εξουσία για να εφαρμόσουν το δικό τους μεγαλοφυές “πρόγραμμα”, το οποίο θα καταργήσει τις αποφάσεις της πάντα ελεεινής μα εξίσου νόμιμης προηγούμενης κυβέρνησης, για να ευνοήσουν τα δικά τους παιδιά. Κι αυτά που λένε για δήθεν αποκατάσταση της νομιμότητας εγώ τ’ ακούω βερεσέ, και μακάρι να είχα την τύχη να διαψευστώ.

Λοιπόν, κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και συναρμόδιοι υπουργοί, αφού θέλετε να επαναφέρετε τις προσλήψεις στο Δημόσιο στη νομιμότητα και στη διαφάνεια του ΑΣΕΠ – μακάρι επιτέλους να το κάνετε! – κι επειδή δεν αγωνιστήκατε σθεναρά τα προηγούμενα 5,5 χρόνια ώστε οι σκληρά εργαζόμενοι επί 7ωρο όμηροι των STAGE ν’ απολαμβάνουν, έστω και προσωρινά, τα ίδια εργατικά δικαιώματα όπως όλοι οι εργαζόμενοι, σας καλώ ν’ αποκαταστήσετε άμεσα αυτή την κοινωνική αδικία παίρνοντας τα εξής μέτρα:

1. Να ασφαλιστούν αναδρομικά όλοι οι εργαζόμενοι στα stage.

2. Μετά την απόλυσή τους στη λήξη της σύμβασής τους, να παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ επί ένα χρόνο, όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι που μένουν άνεργοι.

3. Να πληρωθούν αναδρομικά τη διαφορά του πενιχρού μισθού τους (23,5 ευρώ για την εργάσιμη ημέρα, μηδέν για τις αργίες, κάπου 500 € το μήνα), από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη που είναι 740€.

4. Να πληρωθούν αναδρομικά τους 13ο και 14ο μισθό που τους υπεξαιρέθηκε (Χριστούγεννα, Πάσχα, επίδομα διακοπών).

5. Να αποζημιωθούν με μετρητά για τις άδειες μετ’ αποδοχών που σαν εργαζόμενοι δικαιούνταν και δεν τους δόθηκαν.

6. Να λάβουν όλοι οι ψιχουλόμισθοι όμηροι των STAGE το εφάπαξ έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης που δικαιούνται, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

7. Να μοριοδοτηθούν καταλλήλως, διότι έχουν αποκτήσει εμπειρία σε εξειδικευμένες εργασίες του Δημοσίου.

Αν τα κάνετε όλα αυτά, τότε θα δικαιούστε να φέρετε το βαρύ όνομα του Σοσιαλισμού. Αν όχι, τότε θα είστε χειρότεροι σε αναλγησία, ρεβανσισμό και αδικία με την”επάρατη” Δεξιά που καταγγέλλετε και βδελύσσεστε. Και μην ξεχνάτε ότι είστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Τι είπατε; Δεν υπάρχουν λεφτά; Καλά πώς εξαφανίστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες; Ο Πρόεδρός σας δεν έλεγε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν; Για ξαναθυμηθείτε τι έλεγε, παρακαλώ. (Πηγή)

Όσο για τη “σοσιαλιστικότητα” του κυρίου Πάγκαλου, διαβάστε, αν θέλετε%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%A3 %CE%9F%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9D, εδώ τι έλεγε στη Βουλή και τι ζητούσε, όταν οι 300 εθνοπατέρες, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ευλογούσαν τα γένια τους το Νοέμβριο του 2008. Έχει ενδιαφέρον, μα το “σοσιαλισμό” και τη “δημοκρατία” που μας μαστίζει! Ελπίζω η φιλοδοξία του κ. Πάγκαλου στο τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας να μην είναι η μετονομασία του σε ‘Πάγκακο’, δικαιώνοντας τον Οτσαλάν. Προσέξτε το αυτό κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης.

Και να θυμάστε πάντα: Η άτεγκτη δικαιοσύνη ισοδυναμεί με αδικία, και ότι ακόμη και η δικαιοσύνη υποκλίνεται στην αλληλεγγύη και την αγάπη. Εξάλλου ένα κακό δε μπορεί ποτέ να θεραπευτεί μ’ ένα άλλο κακό, κι αν θέλετε οπωσδήποτε να σπάσετε αυγά για τη σοσιαλιστική ομελέτα σας ν’ αρχίσετε από ψηλά, μα πολύ ψηλά!

Ακόμη, μην ξεχνάτε ότι δεν έχετε να κάνετε με κατάργηση άψυχων προγραμμάτων STAGE αλλά με ζωντανές ανθρώπινες ψυχές που τους παίρνετε τη μπουκιά από το στόμα. Και γι’ αυτές τις ψυχές στις οποίες στερείτε την ελπίδα είσαστε όοολοι ένοχοι και συνυπεύθυνοι! Όλοι όσοι κυβερνήσατε (τρόπος του λέγειν) από τη Μεταπολίτευση και μετά και βυθίσατε τη χώρα μας στα σημερινά εφιαλτικά αδιέξοδα, σκοτώνοντας τις ελπίδες και κλέβοντας το χαμόγελο των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων.
Tags: Θεόδωρος Πάγκαλος, κατάργηση των STAGE, λεφτά υπάρχουν