Η απόλυτη παράνοια του Δυτικού κόσμου

Αμερική τρελλάθηκεπηγή photo

Paul Craig Roberts

Η νίκη του συμπλέγματος στρατιωτικών/ασφαλείας επί του Προέδρου Trump καταδίκασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ευρωπαϊκή, καναδική, αυστραλιανή και ιαπωνική αυτοκρατορία τους σε μη αναστρέψιμη παρακμή. Η πρόθεση του Trump να «ομαλοποιήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία» εκλήφθηκε από το ισχυρό σύμπλεγμα στρατιωτικών/ασφαλείας – για το οποίο τόσο ο Πρόεδρος Eisenhower όσο και ο Πρόεδρος John F. Kennedy προειδοποίησαν – ως απειλή για τον προϋπολογισμό, την δύναμη και την υπεροχή του. Έτσι ξεκίνησε από τη CIA και το FBI η μακρά και συνεχιζόμενη περίοδος των ψευδών κατηγοριών εναντίον ενός Αμερικανού Προέδρου, τόσο κατά την προεδρία του όσο και εκτός, από τις υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συνέπεια είναι ότι ο κόσμος απομακρύνεται από την επιρροή των ΗΠΑ, εγκαταλείπει το χρηματοπιστωτικό σύστημα που κυριαρχείται από το δολάριο και προσκολλάται σ’ ένα κράτος δικαίου αντί των ιδιοτελών κανόνων της Ουάσιγκτον.

Οι συνέπειες για τον δυτικό κόσμο θα είναι η υποτίμηση του νομίσματος, ο πληθωρισμός και το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, η ενεργειακή ανεπάρκεια και η κοινωνική αποσύνθεση από μη αφομοιωμένες μάζες μεταναστών-εισβολέων, τους οποίους ο δυτικός κόσμος δεν έχει την αυτοπεποίθηση να απωθήσει. 

Ο ολέθριος πόλεμος μπορεί επίσης να είναι μια συνέπεια με καταστροφικά αποτελέσματα για τη Δύση, της οποίας τα οπλικά συστήματα είναι κατώτερα από εκείνα της Ρωσίας και της οποίας οι στρατοί χάνουν το ηθικό τους από τις «προωθήσεις της διαφορετικότητας» και την πλύση εγκεφάλου εναντίον των λευκών. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε τη νεοσυντηρητική φιλοδοξία της αμερικανικής ηγεμονίας ως «παρανοϊκή». Ο Putin έχει κατανοήσει καλά τη Δύση:

«Οποιαδήποτε ιδεολογία ανωτερότητας είναι από τη φύση της αποκρουστική, εγκληματική και θανατηφόρα. Οι ελίτ της παγκοσμιοποίησης συνεχίζουν να επιμένουν στην εξαιρετικότητά τους, στρέφουν τους ανθρώπους εναντίον αλλήλων, διχάζουν τις κοινωνίες, προκαλούν αιματηρές συγκρούσεις και πραξικοπήματα, σπέρνουν μίσος, ρωσοφοβία και επιθετικό εθνικισμό, καταστρέφουν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες που κάνουν τους ανθρώπους ανθρώπινους». 

Ο Putin περιγράφει την «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» της Ουάσιγκτον ως «ένα σύστημα ληστείας, βίας και καταστολής στη διεθνή σκηνή». 

Σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Αμερικανών, των Ρώσων, των Κινέζων και του υπόλοιπου κόσμου, το σύμπλεγμα στρατιωτικών/ασφαλείας των ΗΠΑ και οι νεοσυντηρητικοί υποστηρικτές τους έχουν θεσμοθετήσει τη Δύση ως εχθρό του υπόλοιπου κόσμου. Οι συνέπειες για την Αμερική και την αυτοκρατορία της θα είναι καταστροφικές.

Πηγές: rt.com και sputnikglobe.com

paulcraigroberts.org

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: CIA, FBI, Paul Craig Roberts, Putin, Trump, δολάριο, εθνικισμός, ΗΠΑ, Κίνα, παγκοσμιοποίηση, Ρωσία, ρωσοφοβία