Η ατυχία να ζεις στην Ελλάδα

download%2B%25281%2529

Στις μέρες μας, το να ζει ένας έντιμος και φτωχός άνθρωπος στη Ελλάδα, τον παράδεισο των λαμογιών, είναι η μέγιστη ατυχία. Το ν’ αρρωστήσει όμως ο φτωχός και έντιμος, έστω από ελαφριά ασθένεια, στη χώρα τούτη είναι τραγωδία. Αν θέλεις να εκδικηθείς φτωχό και έντιμο άνθρωπο, να τον προσκαλέσεις να ζήσει στην Ελλάδα. Κι αν επιθυμείς να ευχηθείς το καλύτερο σ’ ένα φίλο σου απατεώνα ολκής, να τον καλέσεις να ζήσει στον παράδεισο των λαμογιών, των μιζαδόρων, των φοροφυγάδων, το άσυλο πάσης παρανομίας, ήγουν στην Ελλάδα. Θα γίνει στο άψε σβήσε εκατομμυριούχος!

Κι ενώ εμείς οι φτωχοί και έντιμοι ραγιάδες προσπαθούμε να χωνέψουμε αυτό που μας βρήκε – υποχρεωτική νηστεία διαρκείας, τιμωρία χωρίς έγκλημα – και ν’ αποσείσουμε από το νου μας τα σενάρια τρόμου για ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας, η τρομοκρατία αυτή τη φορά έρχεται από το ΕΣΥ, που το λυμαίνονται τα πιο απάνθρωπα ΕΓΩ, αισχροκερδώντας πάνω στους ασθενείς συνανθρώπους των που πέφτουν στα νύχια τους. Τα Εθνικό Σύστημα Υγείας, το καμάρι του ΠΑΣΟΚ, το παιδί του Γ. Γεννηματά, νοσεί νόσον βαρείαν. Διότι όταν νοσεί η ψυχή των λειτουργών της Δημόσιας Υγείας, νοσεί και το ΕΣΥ μαζί.

«Πολλοί ασθενείς φθάνουν στην πόρτα του χειρουργείου αλλά αναγκάζονται να γυρίσουν στο κρεβάτι τους, επειδή λείπουν απαραίτητα υλικά από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Βαριά πάσχοντες από καρδιολογικά προβλήματα που εκλιπαρούν για έναν βηματοδότη. Τραυματίες στα άνω και τα κάτω άκρα που περιμένουν πάνω από μήνα για να χειρουργηθούν επειδή δεν υπάρχουν υλικά. Και μέσα σε αυτήν την κρίση νοσοκομεία να προγραμματίζουν να διαθέσουν χιλιάδες ευρώ για την… περιποίηση κήπων!» (Ελευθεροτυπία, 13-6-2010)
Τι κρίμα που δεν πωλούνται συνειδήσεις να τις αγοράσουμε όσο-όσο και να τις μοιράσουμε δωρεάν στους ανάλγητους λειτουργούς του ΕΣΥ και τους προμηθευτές τους! Τι κρίμα που δεν πουλάνε μυαλά και συνειδήσεις για να τα μοιράσουμε στους κυβερνώντες! Τι τραγωδία να είσαι ασθενής, φτωχός και έντιμος και να είσαι καταδικασμένος να ζεις στην Ελλάδα!
«Η κυβέρνηση και το δημόσιο δεν εκβιάζονται. Το διακανονισμό θα τον προχωρήσουμε διότι οφείλουμε να εξυγιάνουμε το χώρο της υγείας», τόνισε η Υπουργός Υγείας, κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Και συμπλήρωσε: «Το πάρτι στο χώρο της υγείας έχει τελειώσει.» (πηγή)
Τελείωσε το πάρτι, είπατε; Αμήν και πότε! Να το δούμε κι ας μην το πιστέψουμε! Φυλακή θα πάει κανείς; Τα κλεμμένα θα τα επιστρέψει κανείς; Χα, χα, χα! Ανέκδοτα λέω πάλι…

Tags: Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΕΣΥ, Ξενογιαννακοπούλου