Η αυτογελoιοποίηση της “τρομοκρατίας”

 

ΤρΕλλάς, η χώρα της γελοιοποίησης και του εκφυλισμού των πάντων, και γιατί να το κρύψομε άλλωστε; 

Όπως όλοι οι παροικούντες την ΤρΕλλάδα γνωρίζετε, εδώ είναι η κοιτίδα του γελοίου. Τα πάντα γελοιοποιούνται και εκφυλίζονται, ακόμη και η τρομοκρατία. Σαν τα καρπούζια, ο Έλληνας όλα τα κόβει και όλα τα μαχαιρώνει.

 • Η Δημοκρατία έχει εκφυλιστεί και γελοιοποιηθεί, πρώτα και κύρια από τους λειτουργούς της. 

 • Το κράτος έχει εκφυλιστεί και γελοιοποιηθεί από όλους τους κρατικοδίαιτους.

 • Ο Κοινοβουλευτισμός έχει γελοιοποιηθεί και εκφυλιστεί από τους ίδιους τους 300 Βολευτές. 

 • Οι νόμοι εκφυλίζονται, χλευάζονται και παραβιάζονται συστηματικά. 

 • Οι θεσμοί εκφυλίζονται και γελοιοποιούνται από εκείνους που τους εκπροσωπούν, βλέπε προκήρυξη εκλογών όποτε τους καπνίσει.

 • Το πανεπιστημιακό άσυλο εκφυλίζεται σε άσυλο βαριεστημένων μπαχαλάκηδων. Και πάει λέγοντας, και κατρακυλάει κλαίγοντας… 

Και μια και όλα εκφυλίζονται και γελοιοποιούνται στην ΤρΕλλάδα, η τρομοκρατία, ή αν θέλετε εσείς οι καχύποπτοι, η “τρομοκρατία”, δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και καταϊδρωμένη. Έβαλε λοιπόν τα δυνατά της να εκφυλιστεί και ν’ αυτογελοιοποιηθεί κι αυτή, και επέλεξε τούτη την κρίσιμη χρονική περίοδο για την “αναβάθμισή” της. Στο πλαίσιο αυτής της θεμιτής φιλοδοξίας εντάσσονται τα τελευταία τρομοκρατικά πακέτα με τις στρακαστρούκες. 

Δείτε μερικά δημοσιεύματα για να μπείτε στο πνεύμα: «Περίεργες προεκλογικές συμπτώσεις και περίεργο σκηνικό τρομολαγνείας! Πελώρια ερωτηματικά και ακόμα περισσότερες απορίες προκαλεί πλήθος δεμάτων, που, κατά την αστυνομία, είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά και αποστέλλονται κατά κύριο λόγο σε πρεσβείες ξένων χωρών, για τις οποίες είναι δύσκολο, τουλάχιστον για ορισμένες (π.χ. Βουλγαρία), να εξηγηθεί η επιλογή τους!» (πηγή

Γραφείο Τύπου ΣΥΝ: «Το σήριαλ των εκρηκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι νοσηροί εγκέφαλοι τέτοιων σχεδιασμών δεν θα πετύχουν τους στόχους τους.» (πηγή

Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ: «Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το σκηνικό τρομοκρατίας που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν με απειλές σε βάρος της Γαλλίας και του Σαρκοζί. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν.» (πηγή)

   

«Το χειρότερο με τη νέα τρομοκρατία είναι ότι απουσιάζει το – έστω θεμελιωμένο σε παράλογα αξιώματα- προηγούμενο αριστερίστικο σκεπτικό. (…) Δεν έχουμε δηλαδή τον κλασικό αριστερισμό, έχουμε έναν επικίνδυνο για όλους χουλιγκανισμό. Στόχος τους δεν είναι καν η ανατροπή του καθεστώτος (…) αλλά η βαβούρα. Αιματηρή πολλές φορές, αλλά βαβούρα. (…) Μάλλον νιώθουν κάτι σαν πρωταγωνιστές σε αυτά τα νέου τύπου βίντεο-γκέιμ, που πυροβολείς σε όλες τις γωνιές και κερδίζεις πόντους.» (Πάσχος  Μανδραβέλης)

  

Εξάλλου, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2011, ο Πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος, με σοβαρότητα ανάλογη των τρομοκρατικών περιστάσεων, είπε μεταξύ άλλων για τα εκρηκτικά πακετάκια: «Πριν προχωρήσω, κηρύσσοντας περαιωμένη τη συζήτηση, θα ήθελα ενημερωτικά να σας πω ότι σήμερα είχαμε συνέχιση των απαράδεκτων και καταδικαστέων απ’ όλους, και είμαι σίγουρος απ’ όλο τον ελληνικό λαό, πράξεων με την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικά. (…) 

Έχουμε όμως πολύ ακριβή ενημέρωση για την εξουδετέρωση ενός φακέλου δέματος που έγινε από τις ειδικές υπηρεσίες εδώ έξω από τη Βουλή. Η Βουλή, λοιπόν, δεν ήταν παραλήπτης αυτού του φακέλου. Όμως, επειδή πλέον έχουμε τη δυνατότητα με ειδικά μηχανήματα, αλλά και με άλλα ειδικά μέσα να ελέγχουμε τέτοιου είδους δέματα, αυτός ο φάκελος διαβιβάστηκε εδώ από άλλη υπηρεσία και έγινε ελεγχόμενη –επαναλαμβάνω- εξουδετέρωση, ελεγχόμενη έκρηξη. 

Επίσης, η Βουλή έγινε παραλήπτης και ενός άλλου δέματος, ενός ομοιώματος φακέλου-βόμβας που διαπιστώθηκε – όπως κρίθηκε από τον έλεγχο που κάνουμε σε όλα τα δέματα- ότι ήταν ύποπτο. Και σ’ αυτό λοιπόν έγινε εξουδετέρωση, χωρίς όμως, επαναλαμβάνω, αυτή η κατασκευή να είναι πραγματική βόμβα. Πιστεύω ότι εκφράζω όλες τις πτέρυγες και όλους τους συναδέλφους στην Αίθουσα αυτή, όσον αφορά ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες και άθλιες πράξεις είναι καταδικαστέες από όλους μας και από ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Επίσης, θέλω να υπογραμμίσω ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Το εθνικό Κοινοβούλιο δεν τρομοκρατήθηκε και δεν θα τρομοκρατηθεί από κανέναν! Η ίδια η δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί σ’ αυτήν την Αίθουσα, προκειμένου να μπορέσει η χώρα μας να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, όπως επισημάνατε και εσείς νωρίτερα, αλλά και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής. 

Ας έχουν, λοιπόν, όλοι υπ’ όψιν τους ότι με τέτοιου είδους άθλιες και απαράδεκτες πράξεις δεν τρομοκρατούν και δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού –όλους τους Βουλευτές, δηλαδή- αλλά ούτε και το ίδιο το εθνικό Κοινοβούλιο.» 

 Αλίμονο! Το Εθνικό μας Κοινοβούλιο να τρομοκρατηθεί από στρακαστρούκες; Τι λέμε τώρα; Κι αν, ο μη γένοιτο τρομοκρατηθεί, εμάς ποιος θα μας τρομοκρατεί με τρομοκρατικά νομοσχέδια, για το καλό μας; Κι όπως ομολόγησε και Πρωθυπουργός, George Papandreou ο Ατρόμητος, «η Δημοκρατία δεν δημοκρατείται», δηλαδή δεν ελέγχεται από το δήμο, τουτέστιν από το λαό. Βλέπετε, γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια. Εκείνο που του διέφυγε να προσθέσει είναι ότι η Δημοκρατία απλά  λαμογιοκρατείται.

 

 Το διόρθωσε όμως στο επόμενο βίντεο, και παρακαλώ προσέξτε το ύφος του Πρωθυπουργού. Δεν σας “μυρίζει” θλίψη η έκφρασή του;
 
Tags: George Papandreou, τρομοκρατικά δέματα, Φίλιππος Πετσάλνικος