Η βαρβαρότητα και ο παραλογισμός του νηπιοβαπτίσματος

Κηφισιά: Μητέρα καταγγέλλει τον παπά που βάφτισε το παιδί της – «Ήταν βαρβαρότητα – Δεν ήταν μυστήριο».
«Αν είχε πάθει κάτι σοβαρό το παιδί, τότε δεν θα ήμασταν εδώ τώρα, θα ήμασταν στα δικαστήρια»

Με άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε το μυστήριο της βάφτισης ενός κοριτσιού στη Μητρόπολη Κηφισιάς, καθώς η μητέρα του στράφηκε κατά του ιερέα, τον οποίο κατηγορεί για «βαρβαρότητα».

«Ξαφνικά βλέπουμε ότι βάζει ένα μπουκάλι λάδι πάνω στο πρόσωπο του παιδιού, μέσα στα μάτια, χωρίς καμία προσοχή Ξαφνικά βλέπουμε τον παπά να βουλιάζει το παιδί μας ενώ πάει να πάρει ανάσα, να το πιέζει κάτω λες και είναι άψυχη κούκλα» ανέφερε σε δηλώσεις της στο MEGA ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Αν είχε πάθει κάτι σοβαρό το παιδί, τότε δεν θα ήμασταν εδώ τώρα, θα ήμασταν στα δικαστήρια».

Εξαγριωμένη η μητέρα δήλωσε: «Ήταν βαρβαρότητα, δεν ήταν μυστήριο για κανέναν αυτό», ενώ υποστηρίζει ότι το παιδί της υπέστη σοκ και τις επόμενες μέρες αντιδρούσε όταν προσπαθούσαν να του κάνουν μπάνιο.

Την ίδια στιγμή, ο ιερέας ισχυρίζεται ότι ήταν προσεκτικός με το παιδί και ότι η οικογένεια του κοριτσιού αντέδρασε υπερβολικά. «Αυτό σημαίνει βάπτιση, να βουτάμε το παιδί όλο μέσα στην κολυμπήθρα. Κανονικά έπρεπε τρεις φορές» ανέφερε στην εκπομπή. (pronews.gr)


Δεν φταίνε οι παπάδες που κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται. Φταίνε οι γονείς που, αιώνες τώρα, δεν ξυπνάνε και δεν αναρωτιούνται για την αναγκαιότητα και την πνευματική χρησιμότητα του νηπιοβαπτίσματος.

Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, το βάπτισμα που έκανε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής αφορούσε ενήλικες που μετανοούσαν από τις αμαρτίες τους, και ήταν συμβολικό και όχι μαγικό. (Κατά Μάρκον 1:4, Κατά Λουκάν 3:3, Πράξεις Αποστόλων 13:24, 19:4).

Από ποιες αμαρτίες, όμως, θα μετανοήσει ένα βρέφος;

Τα παραμύθια περί απαλλαγής από το προπατορικό αμάρτημα δια του νηπιοβαπτίσματος, και αν ακόμη δεν ήταν παραμύθια, καταρρίπτονται με τον απλό συλλογισμό: Αφού οι βαπτισμένοι γονείς, παππούδες, προπαππούδες, και πάει λέγοντας, είχαν απαλλαγεί από τις συνέπειες του υποτιθέμενου “προπατορικού αμαρτήματος” δια του δικού τους νηπιοβαπτίσματος, πώς κληροδοτούνται αυτές οι συνέπειες στα παιδιά τους;

Αλλά στα δογματικά δεν έχει θέση η λογική. Η επιβολή μιας θρησκείας σε ένα βρέφος είναι ο ορισμός του φασισμού, η βάρβαρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της προσωπικότητας.

Πότε άραγε επιβλήθηκε ο νηπιοβαπτισμός και από ποιον; Το “μυστήριο” αυτό μαρτυρείται ήδη από τον 6ο αιώνα στον Ιουστινιάνειο Κώδικα που εκδόθηκε από τον Ιουστινιανό Α’.

Εκείνο όμως που κατά την προσωπική μου άποψη είναι ακόμη πιο εξοργιστικό και βλάσφημο είναι η απαγγελία των εξορκισμών (αφορκισμών) από τον παπά πριν από την κολυμπήθρα. Υποτίθεται ότι τα νήπια, αυτά τα αγγελούδια, γεννιούνται έχοντας μέσα τους λεγεώνα δαιμονίων! (Διαβάστε αποσπάσματα εδώ)

Ακολουθούν αποσπάσματα από σχετικό άρθρο by Eftychios Giatroudakis

 «Ο νηπιοβαπτισμός είναι παράνομος ως πρακτική και θα έπρεπε να καταργηθεί και να γίνεται κατόπιν επιλογής ενηλίκου ατόμου και όχι ενός βιασθέντος νηπίου. (…)

Ο νηπιοβαπτισμός είναι απαράδεκτος γιατί αφαιρεί το δικαίωμα από τον άνθρωπο να διαλέξει τον δικό του θεό ή ένα φιλοσοφικό σύστημα που θα τον προστατεύει από τους θεούς και τις δεισιδαιμονίες που επινόησαν οι πρόγονοί του πριν χιλιάδες χρόνια.

Η ενέργεια αυτή πρέπει να θεωρηθεί παράνομη γιατί παραβιάζει κάθε δεοντολογία περί ελευθερίας των ιδεών.

Οι ανοησίες, περί απαλλαγής του προπατορικού αμαρτήματος, δεν μας αφορούν. Ανήκουν στη σφαίρα λογικής της εβραϊκής φιλολογίας και της θρησκευτικής παράκρουσης που ταλαιπωρούν κάθε αδαή πιστό». (Ολόκληρο το άρθρο εδώ)

Tags: αφορκισμοί, βάπτισμα, δαιμόνια, εξορκισμοί, Ιουστινιάνειος Κώδικας, νηπιοβάπτισμα