Η Γαλλία ποινικοποιεί τον αντισιωνισμό;

No antisemitismphoto

Γάλλοι γερουσιαστές προτείνουν την ποινικοποίηση όσων ασκούν κριτική στο Ισραήλ με βαριές ποινές!

Μετά την πρόσφατη δήλωση του Μακρόν που παρομοίασε τον αντισημιτισμό με τους μασόνους, λέγοντας «Θα είμαστε ανελέητοι απέναντι σε εκείνους που μισούν τους Εβραίους και τους μασόνους», τώρα η Γαλλία το πάει ένα σκαλοπάτι παραπάνω, προτείνοντας νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση οποιουδήποτε ασκεί ακόμα και κριτική στο Ισραήλ και στον σιωνισμό!

Βέβαια θα πρέπει να μας εξηγήσουν πρώτα τι θα κάνουν με τους αντισιωνιστές Εβραίους που διαδηλώνουν μαζικά σε όλες τις χώρες κατά του σιωνισμού και υπέρ της Παλαιστίνης.

Δεκαέξι Γάλλοι γερουσιαστές υπέβαλαν νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα, με στόχο την τιμωρία του αντισιωνισμού στη Γαλλία. Όπως κρίνουν αναλυτές, αυτή είναι μια καθαρά κατασταλτική κίνηση για την καταστολή των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων.

Ο προτεινόμενος νόμος περιλαμβάνει ποινές φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ για όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Αυτοί μπορεί να είναι αντισιωνιστές και γενικότερα όσοι κατακρίνουν τις αυταρχικές πολιτικές του Ισραήλ.

Το άρθρο 25 του νέου νομοσχεδίου, που κατατέθηκε από 16 Γάλλους γερουσιαστές, πρότεινε ότι όσοι αμφισβητούν την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ με ένα από τα μέσα που αναφέρονται στο άρθρο 23 τιμωρούνται με φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ.

«Η προσβολή που διαπράττεται κατά του Κράτους του Ισραήλ, με οποιοδήποτε από τα μέσα που αναφέρονται στο άρθρο 23, τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή 75.000 ευρώ. Ενώ όσοι με τα ίδια μέσα προκάλεσαν βία τιμωρούνται με φυλάκιση πέντε ετών και πρόστιμο 100.000 ευρώ», αναφέρει το νομοσχέδιο.

Το άρθρο 23 του νομοσχεδίου που αναφέρεται σε όλα τα παραπάνω, καλύπτει την ρητορική μίσους του αντισιωνισμού ως εξής: με ομιλίες, κραυγές ή απειλές σε δημόσιους χώρους ή συναντήσεις, με γραπτά, εκτυπώσεις, σχέδια, χαρακτικά, πίνακες ζωγραφικής, εμβλήματα, εικόνες ή οποιοδήποτε άλλο γραπτό μέσο, ​​ήχου ή εικόνας, πωλείται ή διανέμεται, προσφέρεται προς πώληση ή εκτίθεται σε δημόσιους χώρους ή συναντήσεις.

Ο γερουσιαστής Stephane Le Rudulier του κόμματος LR (Ρεπουμπλικάνοι) ανακοίνωσε μέσω μιας σειράς αναρτήσεων στο X, ότι είχε υποβάλει το κείμενο με άλλους 15 πολιτικούς. Το νομοσχέδιο αντιπροσωπεύει «τον αντισιωνισμό ως απαγορευμένο, ισότιμα με τον αντισημιτισμό», είπε ο πολιτικός. Είπε επίσης πως ο αντισιωνισμός με τον αντισημιτισμό δεν έχουν διαφορές, υποστηρίζοντας ότι «η άνοδος του αντισιωνισμού, είναι μια συγκεκαλυμμένη μορφή μίσους προς τους Εβραίους».

Σε επιστολή που απευθυνόταν στην πρωθυπουργό της Γαλλίας Elisabeth Borne τον περασμένο μήνα, εξέφρασε τη λύπη του για την «ύπαρξη μιας πέμπτης φάλαγγας της παλαιστινιακής τρομοκρατίας στη Γαλλία» και ζήτησε τη διάλυση των φιλοπαλαιστινιακών κομμάτων όπως το La France Insoumise (LFI), το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα (NPA) και το Jeune Garde, ισχυριζόμενος ότι προωθούν την τρομοκρατία.

Τον Οκτώβριο ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας είχε διατάξει τις τοπικές αρχές να απαγορεύσουν όλες τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τους Γάλλους να μην επιτρέψουν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να ξεσπάσει σε εντάσεις στο εσωτερικό. Αμέσως αφότου ο Μακρόν μίλησε στην τηλεόραση για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, η αστυνομία του Παρισιού χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που είχαν αψηφήσει την απαγόρευση και διαδήλωσαν την Πέμπτη κατά της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο εβραϊκός πληθυσμός της Γαλλίας, που υπολογίζεται σε περισσότερο από μισό εκατομμύριο, είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο, μετά το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλές οι διαδηλώσεις στο Παρίσι με συνθήματα: «Ισραήλ, κράτος δολοφόνος», «Μακρόν, συνεργός τους»

Χιλιάδες διαδηλωτές παρέλασαν στους βρεγμένους δρόμους του Παρισιού στις 4 Νοεμβρίου, διαδηλώνοντας υπέρ της Παλαιστίνης. «Η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα κερδίσει», καθώς έφεραν παλαιστινιακές σημαίες. Κάποιοι είχαν πλακάτ που έγραφαν «Άμεση κατάπαυση του πυρός», ένα σύνθημα που ακούστηκε επίσης επανειλημμένα από το πλήθος, ήταν «Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού ενέκρινε την πορεία, η οποία διεξήχθη ανάμεσα σε δύο μεγάλες δημόσιες πλατείες στο ανατολικό Παρίσι, Republique και Nation, αλλά υποσχέθηκε ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά θεωρηθεί «αντισημιτική ή συμπαθητική προς την τρομοκρατία δεν θα γίνει ανεκτή από αστυνομικούς που κινητοποιούνται για την τήρηση της τάξης». Ήταν μια από τις πρώτες, μεγάλες συγκεντρώσεις για την υποστήριξη των Παλαιστινίων που επιτρεπόταν νόμιμα στο Παρίσι μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Αν και το καθεστώς Μακρόν προσπαθεί να τους εντάξει ως υποστηρικτές της Χαμάς, κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει σύμφωνα με δηλώσεις των διαδηλωτών: Οι διαδηλωτές ζητούν ειρήνη μεταξύ των δύο συγκρουόμενων εθνών.

«Ήρθαμε εδώ σήμερα για να διαδηλώσουμε για τον λαό της παλαιστίνης και για την ειρήνη, για μια ειρηνευτική λύση με δύο κράτη, θέλουμε ένα ισραηλινό και ένα παλαιστινιακό κράτος», δήλωσε ο Antoine Guerreiro, ένας 30χρονος δημόσιος υπάλληλος στη διαδήλωση.

Ενώ ο Wahid Barek, ένας 66χρονος συνταξιούχος που ήταν στη πορεία, εξέφρασε την λύπη του για τους θανάτους τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων αμάχων. «Λυπάμαι τους θανάτους αμάχων και από τις δύο πλευρές. Οι άμαχοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις ενέργειες. Είναι πραγματικά ντροπή», είπε.

Ευτυχώς να λέμε, που ο Γαλλικός λαός κατάφερε να αποτρέψει την Μαρίν Λεπέν από του να αναλάβει την εξουσία και σήμερα να αντιμετώπιζαν τίποτα χειρότερα… φασιστικά μέτρα.

Δείτε ακόμα: Το Ισραήλ θέλει να διορίσει τον εγκληματία πολέμου Τόνι Μπλερ ως… «Συντονιστή Ανθρωπιστικής Βοήθειας» στη Γάζα.

anazitiseis.gr

Tags: αντισημιτισμός, αντισιωνισμός, Γαλλία, Εβραίοι, Ισραήλ, Μακρόν, μασόνοι, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σιωνισμός, Χαμάς