Η δημαγωγία έχει τον πατέρα της και η υστερία τον όχλο της!

images%2B(8)

Αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου, “Θεός σχωρέστ’ τον”…

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, είναι χρήσιμο πότε-πότε να σκαλίζουμε τη “δημοκρατική” μας ιστορία και να μαθαίνουμε πράγματα για την τέχνη της υποκρισίας και της δημαγωγίας, καθώς και για την πολιτική υστερία στην οποία είναι επιρρεπής ο όχλος. 
Σ’ αυτή την ανάρτηση θα παραθέσω μερικά video με αποσπάσματα από ομιλίες του “αείμνηστου” Ανδρέα Παπανδρέου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού, μήπως μπορέσουμε με νηφαλιότητα να διεισδύσουμε στην ψυχή του πολιτικού και να διακρίνουμε τι κρυβόταν πίσω από τα μεγάλα λόγια που συνάρπαζαν τα πλήθη μέχρις υστερίας.

Δεδομένης της σημερινής κατάντιας της Ελλάδας, τα εξής μπορεί να συμβαίνουν: ή ο αρχιτέκτονας της Αλλαγής έχτισε το σοσιαλιστικό του πύργο πάνω στην άμμο χωρίς θεμέλια και κατέρρευσε, ή η ίδια η Δημοκρατία είναι ένα φαύλο σύστημα διακυβέρνησης που απεργάζεται τον κατακερματισμό της κοινωνίας και τη χρεοκοπία, ή και τα δύο. Διαλέγετε και παίρνετε. Εγώ έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου, αλλά δε χρησιμεύει σε τίποτα να σας τα πω. Ο καθένας πρέπει να στοχαστεί, να παρατηρήσει και ν’ αποφασίσει μόνος του, πολύ περισσότερο όταν στη σημερινή κρισιμότατη για τη χώρα μας περίοδο στο τιμόνι της χώρας έχουμε το Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος προεκλογικά ήταν φτυστός ο μπαμπάς του.

Είναι πάντως αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι για πολλούς συμπατριώτες μας ακόμη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ, όπως και άλλα κόμματα, είναι κάτι σαν θρησκεία που επιβάλλεται με την πλύση εγκεφάλου. Και ως γνωστόν οι θρησκείες φανατίζουν και είναι υπεράνω κριτικής…

«Προτιμούμε να ανήκωμεν εις τους Έλληνες.»

Χορεύοντας με τους Κρητικούς. Από κοντά και η Μαργαρίτα στα καλύτερά της.

«Έξω οι βάσεις του θανάτου!»

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κηδεμόνες. Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην Εξουσία.»

Ομιλία στο Τορόντο (1983) για την απομάκρυνση των Βάσεων.

Tags: Ανδρέας Παπανδρέου, δημαγωγία, Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, υστερία