Η Εκλογίκευση του Παραλόγου

%CE%91%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Ποιοι κοροϊδεύουν ποιους;Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή φιλοδοξεί να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία από κατάρρευση, αλλά εκείνα δε θέλουν να σωθούν!
Θέλει να ενοποιήσει σε πρώτη δόση τα ταμεία των μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών, φαρμακοποιών και δημοσιογράφων. Με αυτό επιδιώκει να αιμοδοτήσει τα ελλειμματικά ταμεία από τα αποθέματα των εύρωστων ταμείων.


Μέχρι εδώ το καταλαβαίνω διότι κοινό νου διαθέτω, αν και δεν συμφωνώ με την άνωθεν επιβαλλόμενη “αλληλεγγύη” και με το να θερίζουν κάποιοι εκεί που δεν έσπειραν, καρπούμενοι τον ιδρώτα άλλων. Η κυβέρνηση όφειλε να βρει άλλους τρόπους να εξυγιάνει τα ελλειμματικά ταμεία από το να τα φορτώνει στις πλάτες των εύρωστων. Βέβαια η αναζήτηση αποτελεσματικών και βιώσιμων τρόπων εξυγίανσης προϋποθέτει επίπονη εργασία, έντιμες διοικήσεις, υψηλή νοημοσύνη των “σωτήρων”, και κοινή λογική των ίδιων των ασφαλισμένων. Υπάρχουν αυτά στον τόπο μας;


(Βλέπε την εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα Ολυμπιακή την οποία πολλοί παλλάκις επιδίωξαν να ‘εξυγιάνουν’ σπρώχνοντάς την από το κακό στο χειρότερο…)

Εκείνο, όμως, που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί κανένα ταμείο δεν δέχεται αυτή τη λύση και γιατί βγήκαν ΟΛΟΙ στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Λογικά θα περίμενε κανείς κάποια από τα ασφαλιστικά ταμεία που η κυβέρνηση θέλει να ενοποιήσει, και συγκεκριμένα τα ελλειμματικά από δαύτα, να καλωσορίζουν την ενοποίηση διότι έτσι θα ξελασπώσουν εις βάρος των εύρωστων. Όμως, όλως παραδόξως, όλοι λένε ‘ΟΧΙ’ στην ενοποίηση!


Οι πιθανές λογικές απαντήσεις μπορεί να είναι οι εξής:

1)
Κανένα ασφαλιστικό ταμείο από τα προαναφερθέντα δεν παραδέχεται ότι είναι όντως ελλειμματικό, και γι’ αυτό δεν δέχεται να αιμοδοτήσει κάποια άλλα που υποψιάζεται ότι πνέουν τα λοίσθια.
2) Κανένα ασφαλιστικό ταμείο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι είναι ελλειμματικό, δηλαδή οι διοικήσεις τους δεν ξέρουν τι τους γίνεται, γι’ αυτό και τα βούλιαξαν.
3) Οι πολυάριθμες και παχυλόμισθες διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων ανησυχούν μήπως χάσουν τις καρέκλες και τις κουτάλες, και γι’ αυτό ξεσηκώνουν τους ασφαλισμένους σε απεργίες και συλλαλητήρια.
4) Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ότι όλα τα ταμεία που θέλει να ενοποιήσει είναι εύρωστα.
5) Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι όλα τα προαναφερθέντα ταμεία είναι εύρωστα, και απλά θέλει να ‘αυτοκτονήσει’ με το να ξεσηκώνει τους πάντες εναντίον της.
6) Η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και προωθεί τα ‘σκοτεινά’ συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών εις βάρος των ασφαλισμένων, πράγμα που υποστηρίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση.
7) Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να σκεφτεί κάτι καλύτερο.

Πού βρίσκεται, λοιπόν, η αλήθεια για τα ασφαλιστικά ταμεία; Τι μας κρύβουν; Ποιοι δημαγωγούν ανεύθυνα;
Βλέπω επικίνδυνο χάος…
Tags: Ασφαλιστικά Ταμεία, ασφαλιστικό, ελλείμματα, Κώστας Καραμανλής, Ολυμπιακή