Η Ελλάδα εξασφάλισε αναπηρικό καροτσάκι μέχρι το 2014!

%25CE%259F%25CE%25B9%2B%25CE%25A3%25CF%2589%25CF%2584%25CE%25AE%25CF%2581%25CE%25B5%25CF%2582%2B%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2582
Ψηλά το κεφάλι, ρε! Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία μηδέ δειλιάτω! Πιστεύετε εις τον Τρισέ, και εις τον Γιούνκερ πιστεύετε! Η χώρα μας εξασφάλισε επίδομα “αλληλεγγύης”, διάβαζε “αναπηρίας”, μέχρι το 2014! Τόσος χρόνος υπολογίζουν ότι θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα των ασημικών μας, “δημοκρατικά”… Δώστε, δηλαδή πάρτε, και σώστε! Εδώ το καλό πράγμα! Με το μαχαίρι το “καρπούζι”! Όλα τα μαχαιρώνουμε για σας! Τι διάολο, μια οικογένεια είμαστε!

Σας το έλεγα, σύντροφοι, ότι μας “αγαπάνε” πολύ, αλλά εσείς δε με πιστεύατε.

Όπως διάβασα στο καλό ΒΗΜΑ, «Συμφωνία επί της αρχής για νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ως τα μέσα του 2014 αποφάσισε η ευρωζώνη, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Το νέο πακέτο σύμφωνα πάντα με το Reuters, θα προστεθεί στα 110 δισ. ευρώ του πρώτου μνημονίου. Οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Ιουνίου.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι η Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή (EFC) των υπουργών και ανώτατων αξιωματούχων ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στη Βιέννη.»

Σωσμένοι, λοιπόν, μέχρι το 2014! Συνταξιούχοι στα ΚΑΠΗ, γιορτάστε! Μετά το 2014, ποιος ζει ποιος πεθαίνει; Βέβαια το αναπηρικό καροτσάκι που μας δίνουν έχει πρόκες που μπορεί να τρυπήσουν τον πισινό μας, γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε πώς θα καθίσουμε. Απ’ ό,τι διάβασα στη Ναυτεμπορική, ο διοικητής της ΕΚΤ ήταν σαφής περί αυτού:

Ζαν-Κλοντ Τρισέ: «Σε πρώτη φάση, είναι δικαιολογημένο να δοθεί οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο ενός ισχυρού προγράμματος προσαρμογής. Ωστόσο, αν μια χώρα συνεχίζει να μην φέρνει αποτελέσματα, νομίζω ότι όλοι θα συμφωνούσαν πως το δεύτερο στάδιο πρέπει να είναι διαφορετικό. (…)
Θα ήταν υπερβολικό εάν προβλέπαμε, σε αυτή τη δεύτερη φάση, να δώσουμε στις αρχές της ευρωζώνης ευρύτερο και ισχυρότερο λόγο στη διαμόρφωση των οικονομικών πολιτικών μιας χώρας εάν βγουν επικίνδυνα από το δρόμο τους;»

Υπερβολικό; Όχι βέβαια! Αλίμονο! Το αυτονόητο υποστηρίζετε!

Ζαν-Κλοντ Τρισέ: «Με τη νέα αντίληψη, δεν θα ήταν μόνο δυνατόν, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και υποχρεωτικό, στη δεύτερη φάση οι ευρωπαϊκές αρχές — δηλαδή το Συμβούλιο βάσει της πρότασης της Κομισιόν σε συνεργασία με την ΕΚΤ- να λάβουν οι ίδιες αποφάσεις σε σχέση με την εν λόγω οικονομία.»

Κατανοητόν! Ποιος ανάπηρος δε δέχεται υποχρεωτική αναπηρική βοήθεια!

Σύμφωνα με το διοικητή της ΕΚΤ, ένας τρόπος που θα μπορούσε να γίνει αυτό είναι οι ευρωπαϊκές αρχές να έχουν δικαίωμα βέτο σε κάποιες αποφάσεις της εθνικής οικονομικής πολιτικής. «Αυτή η αρμοδιότητα θα μπορούσε να επεκτείνεται συγκεκριμένα σε μεγάλες δημοσιονομικές δαπάνες καθώς και σε ζητήματα ζωτικά για την ανταγωνιστικότητα μιας χώρας», είπε. (πηγή)

Αχ αυτή η ανταγωνιστικότητα, εφιάλτης τους έγινε! Το έχουν βάλει αμέτι-μουχαμέτι να μας κινεζοποιήσουν, οι αφιλότιμοι!

Λοιπόν; Ευχαριστημένοι; Μαθαίνω ότι κάποιοι βλάσφημοι γκρινιάζουν λέγοντας ότι αν “αναβαθμιστεί” σε τέτοιο βαθμό η κηδεμονία που μας προσφέρουν οι εξαποδώ, τι θα χρειάζονται οι 300 χαραμοφάηδες;

Μη γλωσσοτρώτε τους εκπροσώπους του έθνους, ρε! Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει δημοκρατία!
“Ποια δημοκρατία”, είπες;

Tags: εκτροχιασμός προϋπολογισμού, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Ζαν Κλοντ Τρισέ