Η ηγεσία των ΗΠΑ προκαλεί χάος και καταστροφή σε όλο τον κόσμο

US warmongerphoto

By Vasko Kohlmayer

«Η ηγεσία των ΗΠΑ κρατά τον κόσμο ενωμένο»δήλωσε ο Joe Biden σε πρόσφατη τηλεοπτική ομιλία προς το έθνος.

Από όλες τις αναλήθειες που έχει πει ο Joe Biden  κατά τη θητεία του ως πρόεδρος, αυτή είναι ίσως η πιο κραυγαλέα. Αρκεί να κοιτάξουμε τις δύο τελευταίες δεκαετίες για να δούμε πόσο λάθος είναι ο ισχυρισμός του Προέδρου Biden.

Αντί να συγκρατεί τον κόσμο ενωμένο, η πολιτική ηγεσία της Αμερικής, στην πραγματικότητα, έχει προκαλέσει χάος, θάνατο και καταστροφή σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο. Έχει επιτεθεί και εισβάλει σε κυρίαρχα έθνη, κατέστρεψε κοινωνίες, δημιούργησε αστάθεια και προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων.

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας

Τα παραδείγματα πολλά. Το Αφγανιστάν και το Ιράκ είναι μια καλή αρχή. Αφού ξοδέψαμε χρόνια και τρισεκατομμύρια δολάρια για να υποτάξουμε αυτά τα δύο έθνη, τα αφήσαμε σε πλήρη αταξία.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περιβόητη έξοδό μας από την Καμπούλ τον Αύγουστο του 2021 με απελπισμένους Αφγανούς να κρέμονται στα φτερά των αεροπλάνων που αναχωρούν;

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ποιος ανέλαβε αφότου φύγαμε ανεπιτήδευτα από αυτό το μακροχρόνια δοκιμασμένο έθνος. Ήταν οι Ταλιμπάν: οι ίδιοι κακοί που ξεκινήσαμε να διώξουμε 20 χρόνια πριν.

Όχι μόνο βάδισαν στην Καμπούλ για να κυριαρχήσουν ξανά στον Αφγανικό λαό, αλλά τους αφήσαμε στρατιωτικό εξοπλισμό περίπου επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη και το CNN έχει παρατηρήσει την ειρωνεία και την τραγωδία ολόκληρης της αφγανικής επιχείρησης:

«Αυτός ο εξοπλισμός βρίσκεται τώρα σε μια χώρα που ελέγχεται από τον ίδιο τον εχθρό που οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να εκδιώξουν τις τελευταίες δύο δεκαετίες: τους Ταλιμπάν».

Αυτή ήταν, παρεμπιπτόντως, η μεγαλύτερη απώλεια στρατιωτικού υλικού από οποιαδήποτε χώρα στην ιστορία.

Και ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκαναν οι Ταλιμπάν αφού περιχαρακώθηκαν στο προεδρικό μέγαρο της Καμπούλ;

Άρχισαν να σφάζουν όσους Αφγανούς είχαν συνεργαστεί με τους Αμερικανούς κατακτητές. Οι Ταλιμπάν σκότωναν ανθρώπους σε όλη τη γη και διοργάνωσαν δημόσιες εκτελέσεις για να προειδοποιήσουν τους συνεργάτες των Αμερικανών. Πήγαμε στο Αφγανιστάν με υποσχέσεις για απελευθέρωση και δημοκρατία, και τελείωσε με μια σφαγή καθώς αθώο αίμα έτρεχε στους δρόμους.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών συμφωνεί ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν άξιζε τον κόπο. Από ρεπορτάζ των Navy Times:

«Τα δύο τρίτα των Αμερικανών λένε ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν άξιζε τον αγώνα. Το 65% των Δημοκρατικών και το 63% των Ρεπουμπλικανών συμφωνούν σε αυτή την αξιολόγηση».

Παραδόξως, η ατυχία στο Αφγανιστάν είναι ένα από τα πολύ λίγα ζητήματα τα οποία οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι βλέπουν κατάματα. Το κομμάτι συνεχίζει:

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η απόσυρση, η οποία θεωρείται από πολλούς ως χαοτική και κακοσχεδιασμένη, μπορεί να ήταν ένα σημείο καμπής για τα ποσοστά αποδοχής του προέδρου Joe Biden, τα οποία άρχισαν να πέφτουν εκείνη την περίοδο και δεν έχουν ανακάμψει από τότε».

Ο Joe Biden, φυσικά, ήταν βαθιά αναμεμειγμένος με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Πρώτα με την ιδιότητά του ως επικεφαλής της ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και αργότερα για οκτώ χρόνια ως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Και τι γίνεται με το Ιράκ, μια κυρίαρχη χώρα στην οποία εισβάλαμε με ψεύτικα προσχήματα;

Οι ηγέτες μας κατηγόρησαν τον Saddam Hussein ότι κατασκεύαζε όπλα μαζικής καταστροφής και υπαινίχθηκαν επίσης ότι μπορεί να είχε εμπλακεί στον τρόμο της 11ης Σεπτεμβρίου. Τόσο πολύ που την εποχή της εισβολής το εβδομήντα τοις εκατό του αμερικανικού κοινού πίστευε ότι ο Saddam είχε ρόλο στην κατάρριψη των Δίδυμων Πύργων. Η Επιτροπή της 11ης Σεπτεμβρίου διαπίστωσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν ίσχυε και ότι ο ισχυρισμός της σύνδεσης Saddam – Al-Qaeda ήταν απλώς μια θεωρία συνωμοσίας.

Και όσο για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Saddam; Το μόνο που βρέθηκε ήταν μια σειρά από δοχεία με ληγμένο ποντικοφάρμακο στο υπόγειο του ιρακινού τμήματος άμυνας.

Αντί να ζητήσουμε συγγνώμη για την εισβολή σε μια χώρα με βάση ένα ψέμα και να κάνουμε τις κατάλληλες αποζημιώσεις, συνεχίσαμε την κατοχή και εκτελέσαμε τον Saddam, παρόλο που ήταν αθώος για τις κατηγορίες που είχαμε αρχικά ασκήσει εναντίον του.

Η εισβολή μας –η οποία στοίχισε περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες και τουλάχιστον τρία τρισεκατομμύρια δολάρια– προκάλεσε εκτεταμένο χάος σε ολόκληρη την ιρακινή κοινωνία. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2008, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης που εξαπολύσαμε.

Περιττό να πούμε ότι αφήσαμε το Ιράκ σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν μπούμε σε αυτό. Στην πραγματικότητα, το χάος που δημιουργήσαμε βοήθησε στη δημιουργία μιας άγριας τρομοκρατικής ομάδας που ονομάζεται Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας, επίσης γνωστή ως ISIS. Αυτό το έχουμε με βεβαιότητα από τον Τόνι Μπλερ, ο οποίος παραδέχτηκε τόσα πολλά τον Οκτώβριο του 2015.

[Πλήρης αποκάλυψη: Αυτός ο συγγραφέας υποστήριξε και τους δύο πολέμους, επειδή πείστηκε στα τυφλά από την κυβερνητική προπαγάνδα. Αυτό το λάθος είναι πηγή μακροχρόνιων τύψεων. Αν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, μπορούμε, ωστόσο, να λύσουμε ένα πράγμα: να μην παρασυρθούμε ποτέ ξανά  από την κυβερνητική χειραγώγηση.]

Οι καταστροφές στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, ωστόσο, δεν είναι οι μόνες δύο καταστροφές που προκάλεσε η κυβέρνησή μας στον κόσμο στο πρόσφατο παρελθόν. Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη: Συρία, Σομαλία, Λιβύη, Υεμένη.

Εμείς εμπλακήκαμε σε όλα αυτά τα μέρη και αφήσαμε πίσω μας ένα αποτύπωμα καταστροφής, αστάθειας, θανάτου, ταλαιπωρίας και χάους.

Και όμως ο Biden εμφανίζεται στην τηλεόραση για να πει στον αμερικανικό λαό ότι η ηγεσία των ΗΠΑ είναι αυτή που κρατά αυτόν τον κόσμο ενωμένο.

Ουκρανία

Σαν να μην έκανε ήδη αρκετή ζημιά η ηγεσία των ΗΠΑ, προκάλεσε έναν άλλο πόλεμο –στην Ουκρανία αυτή τη φορά– πιέζοντας χωρίς νόημα τη σφαίρα του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα. Αυτή ήταν μια κίνηση που οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να αφήσουν αναπάντητη. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χρόνια, προειδοποιώντας και παρακαλώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει τη διαδικασία. Αλλά οι ηγέτες μας δεν υποχώρησαν και στο τέλος το Κρεμλίνο ένιωσε ότι δεν είχαν άλλη επιλογή.

Για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι: ο Putin δεν εισέβαλε στην Ουκρανία επειδή είναι τρελός ή επειδή μισεί τη δημοκρατία. Ισχυρισμοί όπως αυτοί συνιστούν μια αναβαθμισμένη μορφή κυβερνητικής προπαγάνδας παρόμοια με εκείνη ότι ο Saddam είχε όπλα μαζικής καταστροφής. Όποιος κι αν είναι, ο Putin δεν είναι τρελός και η Ουκρανία δεν είναι δημοκρατία. Η Ουκρανία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη και ένα από τα πιο διεφθαρμένα μέρη στον κόσμο.

Ο Putin εισέβαλε στην Ουκρανία, επειδή αντιτάχθηκε στην ώθηση των ΗΠΑ για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, στόχος του οποίου ήταν να φέρει αυτή την άχρηστη συμμαχία μέχρι το κατώφλι της Ρωσίας. Καμία υπερδύναμη δεν θα επέτρεπε σε ένα εχθρικό στρατιωτικό μπλοκ να εδραιωθεί στα σύνορά του με αυτόν τον τρόπο. Την τελευταία φορά που δοκιμάστηκε – όταν η Σοβιετική Ένωση προσπάθησε να κατασκευάσει στρατιωτική εγκατάσταση στην Κούβα – οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές ότι ήταν έτοιμες να απαντήσουν με πυρηνική δύναμη και οι Σοβιετικοί αποχώρησαν.

Παρόλο που οι προπαγανδιστές υπέρ του καθεστώτος Biden προσπάθησαν σκληρά να κρύψουν τον πραγματικό λόγο της επιχείρησης της Ρωσίας, η αλήθεια αποκαλύφθηκε πρόσφατα από κανέναν άλλον παρά από τον Αρχηγό του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ ήταν ο πραγματικός λόγος για τις ενέργειες της Μόσχας. Ομολόγησε επίσης άθελά του ότι αυτό που ήθελε ο Putin ήταν ασφάλεια και ειρήνη και ότι ήταν διατεθειμένος να μην ενεργήσει εάν ικανοποιηθεί το αίτημά του. Αυτό είπε ο Stoltenberg:

«Το παρασκήνιο ήταν ότι ο Πρόεδρος Putin δήλωσε το φθινόπωρο του 2021 και έστειλε ένα προσχέδιο συνθήκης που ζητούσε να υπογράψει το ΝΑΤΟ, για να υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει άλλη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Αυτό μας έστειλε. Και ήταν προϋπόθεση για να μην εισβάλουμε στην Ουκρανία. Φυσικά δεν το υπογράψαμε».

Ήταν σοβαρό λάθος του ΝΑΤΟ να μην υπογράψει την προτεινόμενη συνθήκη το φθινόπωρο του 2021, κυρίως επειδή η απαίτηση του  Putin ήταν και λογική και δικαιολογημένη.

Για πολύ καιρό, οξυδερκείς γεωπολιτικοί αναλυτές προειδοποιούσαν για την επικείμενη καταστροφή στην Ουκρανία. Πριν από περισσότερα από οκτώ χρόνια, ο καθηγητής John Mearsheimer, ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς επιστήμονες στον κόσμο, προέβλεψε ότι η ώθηση της Αμερικής για την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά θα οδηγούσε τελικά σε καταστροφικά αποτελέσματα. Εξήγησε την υποκείμενη δυναμική στη διάσημη πλέον διάλεξη που παρέδωσε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο τον Ιούνιο του 2015. Σε εκείνη τη διάλεξη, προέβλεψε με ακρίβεια τη μοίρα της Ουκρανίας. Αυτό είπε:

«Η Δύση οδηγεί την Ουκρανία στο μονοπάτι του primrose και το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η Ουκρανία θα ναυαγήσει».

Όποιος ενδιαφέρεται για τις διεθνείς υποθέσεις και τον ρόλο που διαδραμάτισαν σε αυτές οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αφιερώσει μια ώρα για να ακούσει τη διάλεξή του.

Εκ των υστέρων, η ομιλία του καθηγητή Mearsheimer είναι πολύ σημαντική για τον εξής λόγο: εάν ο οξυδερκής καθηγητής ήταν σε θέση να προβλέψει την καταστροφή της Ουκρανίας με τέτοια απίστευτη ακρίβεια, σημαίνει ότι το αναλυτικό πλαίσιο που χρησιμοποίησε για να φτάσει σε αυτήν την πρόβλεψη πρέπει να ήταν σωστό. Με βάση αυτό το πλαίσιο, είναι σαφές ότι η Δύση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, φταίει εδώ.

Μια άλλη θαυμάσια ανάλυση του φιάσκο της Ουκρανίας έχει δοθεί σε ένα δοκίμιο που συντάχθηκε από τον καθηγητή Jeffrey Sachs με τίτλο «Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκλήθηκε — και γιατί αυτό έχει σημασία για την επίτευξη ειρήνης». Αυτό γράφει για την πραγματική αιτία της σύγκρουσης στην Ουκρανία:

«Υπήρχαν στην πραγματικότητα δύο κύριες προκλήσεις των ΗΠΑ. Η πρώτη ήταν η πρόθεση των ΗΠΑ να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τη Γεωργία προκειμένου να περικυκλώσουν τη Ρωσία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από χώρες του ΝΑΤΟ… Η δεύτερη ήταν ο ρόλος των ΗΠΑ στην εγκατάσταση ενός ρωσοφοβικού καθεστώτος στην Ουκρανία με τη βίαιη ανατροπή του φιλορώσου Προέδρου της Ουκρανίας, Viktor Yanukovych, τον Φεβρουάριο του 2014. Ο πόλεμος με πυροβολισμούς στην Ουκρανία ξεκίνησε με την ανατροπή του Yanukovych πριν από εννέα χρόνια, όχι τον Φεβρουάριο του 2022, όπως θα μας ζητούσαν να πιστέψουμε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι ηγέτες των G7».

Και ποια θα ήταν η λύση στη δεινή κατάσταση στην Ουκρανία; Σύμφωνα με τον καθηγητή Sachs, «το κλειδί για την ειρήνη στην Ουκρανία είναι μέσω διαπραγματεύσεων που βασίζονται στην ουδετερότητα της Ουκρανίας και στη μη διεύρυνση του ΝΑΤΟ».

Αλλά αυτό ακριβώς είναι απρόθυμο να κάνει η ηγεσία των ΗΠΑ. Όπως σημείωσε ο Sachs σε άλλο άρθρο :

«Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δοκιμάσει διαπραγματεύσεις: να προσπαθήσει να αποτρέψει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και να προσπαθήσει να βρει κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη… Σε όλες τις περιπτώσεις, η κυβέρνηση των ΗΠΑ περιφρόνησε, αγνόησε ή εμπόδισε αυτές τις προσπάθειες, προβάλλοντας συχνά το μεγάλο ψέμα ότι η Ρωσία και όχι οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις διαπραγματεύσεις».

Ο καρπός της εμπλοκής μας στην Ουκρανία είναι πολύ παρόμοιος με αυτόν των άλλων γεωπολιτικών μας σχεδίων: πανδαιμόνιο χονδρικό, θάνατος και χάος. Αυτό, ωστόσο, που κάνει την κατάσταση στην Ουκρανία ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι το γεγονός ότι προκαλώντας μια στρατιωτική υπερδύναμη η ηγεσία μας έχει φέρει τον κόσμο στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου.

Κίνα

Με την όρεξή τους για καταστροφή ακόμη ακόρεστη, η ηγεσία των ΗΠΑ κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ξεκινήσει έναν ακόμη πόλεμο με ένα πυρηνικό έθνος. Όπως ίσως γνωρίζετε, εδώ και αρκετά χρόνια οι ΗΠΑ περικυκλώνουν επιθετικά την Κίνα με τις στρατιωτικές τους βάσεις και εγκαταστάσεις. «Οι ΗΠΑ εξασφαλίζουν συμφωνία για τις βάσεις στις Φιλιππίνες για να ολοκληρώσουν το τόξο γύρω από την Κίνα», μας λέει ο τίτλος ενός άρθρου του BBC News από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Από αυτό το κομμάτι μαθαίνουμε ότι:

«Με τη συμφωνία, η Ουάσιγκτον έχει συρράψει το χάσμα στο τόξο των συμμαχιών των ΗΠΑ που εκτείνεται από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία στο βορρά έως την Αυστραλία στο νότο».

Πλοία του αμερικανικού ναυτικού περιπολούν πλέον τακτικά στα ύδατα σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μιλίων από την ηπειρωτική χώρα της Κίνας. Πώς θα νιώθαμε αν η Κίνα έκανε το ίδιο σε εμάς; Φυσικά, δεν θα επιτρέπαμε τίποτα τέτοιο.

Προκαλώντας συνεχώς την Κίνα στη δική της γειτονιά, είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να κατηγορεί την Κίνα για επιθετική στάση. Αυτό αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην Ουκρανία όπου οι ΗΠΑ έσπρωχναν τις συμμαχίες, τα στρατιωτικά μέσα και τα βιολογικά τους εργαστήρια κοντά στα ρωσικά σύνορα και όταν η Ρωσία απάντησε κατηγορήθηκε για επιθετικότητα.

Οι ηγέτες μας είναι αυτοί που ακολουθούν μια πολιτική ακραίας επιθετικότητας. Είναι αυτή η επιθετικότητα που εκδηλώθηκε με την απρόκλητη και καταστροφική εισβολή στο Ιράκ και τον απρόκλητο βομβαρδισμό τουλάχιστον οκτώ χωρών στο πλαίσιο του λεγόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Αυτό που διεξήγαγε η ηγεσία μας δεν είναι ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, αλλά ένας πόλεμος τρόμου σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Απίστευτο, τώρα θέλουν να εξαπολύσουν έναν άλλο πόλεμο ενάντια στις διάφορες τρομοκρατικές ομάδες σε όλη τη Μέση Ανατολή και, για καλό μέτρο, απειλούν να βομβαρδίσουν και το Ιράν. Αυτό θέλουν να κάνουν, παρόλο που το Ιράν δεν μας έχει επιτεθεί με κανέναν τρόπο. Αυτή θα ήταν άλλη μια απρόκλητη επίθεση σε ένα κυρίαρχο έθνος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εάν συμβεί αυτό, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η Ρωσία και η Κίνα που διαθέτουν πυρηνικά όπλα δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Είναι επιτακτική ανάγκη τώρα, περισσότερο από ποτέ, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τους πολεμοχαρείς παράφρονες ηγέτες μας να προκαλέσουν περαιτέρω γεωπολιτικό χάος προτού καταφέρουν να καταστρέψουν τον πλανήτη και τον πολιτισμό βυθίζοντας τον κόσμο σε έναν πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

COVID-19

Αλλά τα δαιμονικά σχεδιασμένα και καταστροφικά γεωπολιτικά σχέδια δεν είναι ο μόνος τρόπος μέσω του οποίου η ηγεσία των ΗΠΑ ωθεί τον κόσμο σε μια ολοένα αυξανόμενη κατάσταση χάους. Τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνέβαλε στη δημιουργία του ιού SARS-CoV-2 συμμετέχοντας σε έρευνα κέρδους λειτουργίας στα εργαστήρια της Wuhan στην Κίνα.

Το άτομο που επέβλεπε αυτήν την έρευνα από την αμερικανική πλευρά ήταν προφανώς ο Anthony Fauci,  πρώην επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους ο Fauci διοχέτευσε τα χρήματα της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρότζεκτ ήταν μέσω της EcoHealth Alliance , μιας ομάδας με επικεφαλής τον καλό του φίλο καθηγητή Peter Daszak. Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια έρευνα είναι παράνομη τόσο βάσει του αμερικανικού όσο και του διεθνούς δικαίου.

Μόλις ο ιός διέφυγε, ο Fauci προσπάθησε μανιωδώς να καλύψει τα ίχνη του επιμένοντας ότι ο ιός προήλθε από μια τοπική αγορά ζωντανών ζώων και όχι από το τεράστιο εργαστηριακό συγκρότημα δίπλα. Ενίσχυσε άλλους επιστήμονες να αρνηθούν δημοσίως την υπόθεση προέλευσης του εργαστηρίου και εργάστηκε στα παρασκήνια για να καταστήσει ακυρώσιμο αδίκημα το να υπονοηθεί το αντίθετο.

Όλοι θυμόμαστε καλά τι μάστιγα αποδείχθηκε ο COVID-19. Ήταν η μεγαλύτερη συμφορά που συνέβη στον κόσμο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ίδιος ο ιός καθώς και τα lockdown και άλλα ακραία μέτρα που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη ως απάντηση σε αυτόν είχαν πρωτοφανή οικονομικά και ανθρώπινα αποτελέσματα.

Αυτό εννοεί ο Joe Biden όταν ισχυρίζεται ότι η ηγεσία των ΗΠΑ κρατά τον κόσμο ενωμένο;

Αλλά η ηγεσία μας δεν είχε ακόμα τελειώσει με τη ζημιά του Covid. Πρώτον, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές κατέστειλαν αποτελεσματικά πρωτόκολλα θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να λάβουν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα πειραματικά εμβόλια Covid. Για άλλη μια φορά, ήταν ο Fauci που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Η άρνηση αποτελεσματικής θεραπείας κόστισε πολλές ζωές, ειδικά μεταξύ των ευάλωτων δημογραφικών ομάδων.

Στη συνέχεια, η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε τα βιαστικά και ανεπαρκώς ελεγμένα εμβόλια Covid και στη συνέχεια έκανε ό,τι μπορούσε για να τα επιβάλει στον πληθυσμό μέσω διαφόρων εντολών. Μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου ακολούθησε το παράδειγμά της και όσοι αρνήθηκαν δολοφονήθηκαν και τιμωρήθηκαν από το παγκόσμιο κατεστημένο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Στο τέλος, τα εμβόλια Covid αποδείχθηκαν τόσο αναποτελεσματικά για τη διακοπή/πρόληψη του Covid όσο και επιβλαβή, αλλά όχι πριν οι εμβολιαστές καταφέρουν να κάνουν ένεση σχεδόν στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού με αυτές τις ουσίες, κάτι που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στην ιστορία .

Κάνετε λάθος, Πρόεδρε Biden: η ηγεσία των ΗΠΑ δεν κρατά τον κόσμο ενωμένο. Δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε με μεγάλη αγωνία και θλίψη ότι πολλές από τις ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί επιζήμιες για την ευημερία του κόσμου και τώρα η συνεχής πολεμική της δράση απειλεί να τον κάψει εντελώς σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Σας προτρέπουμε να αλλάξετε πορεία και να αρχίσετε να κάνετε ό,τι είναι καλό και σωστό με ειλικρινείς συναλλαγές και αναζητώντας ειρήνη. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό τόσο προς όφελος του αμερικανικού λαού όσο και προς όφελος της υπόλοιπης ανθρωπότητας.

Tags: Anthony Fauci, COVID, Saddam Hussein, Vasko Kohlmayer, Αρμαγεδδών, Αφγανιστάν, ΗΠΑ, Ιράκ, Ιράν, Κίνα, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ρωσία