Η Ιαπωνία θα νικήσει το τσουνάμι!


03 11 2011 11 40 47
Όταν η Φύση οργίζεται, όπως συνέβη σήμερα στην Ιαπωνία, ο άνθρωπος νιώθει ανίκανος να υψώσει ανάστημα απέναντί της και να τη δαμάσει. Όταν η Φύση εκδηλώνει τη βαρβαρότητα και την αναλγησία της, οι άνθρωποι νιώθουν αδύναμα μυρμήγκια για να τα βάλουν μαζί της. Τσουνάμι 10 μέτρων χτύπησε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας μετά από φοβερό σεισμό 8,9 ρίχτερ!

Ποιος μπορεί, όμως, να πει ότι η άλογη Φύση, που απλά υπακούει στους πλανητικούς νόμους, είναι περισσότερο βάρβαρη και ανάλγητη από το λογικό άνθρωπο όταν εκδηλώνει τη σατανική του διάσταση; Πάντως όχι οι Ιάπωνες. Έχουν υποστεί δυο φορές τα τσουνάμια της ανθρώπινης θηριωδίας και γνωρίζουν ότι, μπροστά σ’ αυτή, η θηρι250px Nagasakibombωδία των φυσικών φαινομένων ωχριά.

Κι όμως, ο άνθρωπος οργίζεται περισσότερο εναντίον της Φύσης ή του Θεού που επιτρέπει τέτοιες θεομηνίες, παρά εναντίον των εγκλημάτων της ανθρώπινης παράνοιας. Ίσως επειδή σε αυτά αναγνωρίζουν τη δική τους σκοτεινή πλευρά και δείχνουν κατανόηση…

Τούτες τις ώρες δεν έχω τίποτα καλύτερο να γράψω για να εμψυχώσω τους Ιάπωνες. Απλά θα τους θυμίσω, αν και δεν πιστεύω ότι το έχουν ξεχάσει, ότι επέζησαν του ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Κι όχι απλά επέζησαν, αλλά και μεγαλούργησαν σα λαός. Θα επιζήσουν, λοιπόν, και θα ορθοποδήσουν και πάλι.

Ας θυμηθούμε με δέος και ντροπή:

«Στις 6 Αυγούστου 1945, η πυρηνική βόμβα ουρανίου “Λιτλ Μπόι” (“Αγοράκι”) ρίφθηκε στη Χιροσίμα από το πλήρωμα του αμερικανικού βομβαρδιστικού αεροπλάνου Ενόλα Γκέι, σκοτώνοντας άμεσα περί τους 70.000 ανθρώπους. Περίπου το 69% των οικοδομημάτων της πόλεως καταστράφηκε εντελώς και ένα άλλο 6,6% υπέστη σοβαρές ζημιές.

Κατά τους επόμενους μήνες, περί τους 60.000 ακόμα ανθρώπους απεβίωσαν από τραύματα ή έκθεση σε ραδιενέργεια. Επί του συνόλου των θανάτων εκτιμάται ότι το 60% οφείλεται στην αρχική θερμοκρασία (από ακαριαία ολική εξαέρωση ή τήξη του σώματος μέχρι εγκαύματα), το 20% από μηχανικό τραυματισμό από το ωστικό κύμα (καθαυτό έκρηξη) και το υπόλοιπο 20% από τη ραδιενέργεια.
Από το 1945 μέχρι σήμερα, αρκετές χιλιάδες ακόμα χιμπακούσα έχουν πεθάνει από ασθένειες που προκάλεσε η έκρηξη της βόμβας, οι περισσότεροι από λευχαιμία, λέμφωμα, καρκίνο των πνευμόνων και άλλα είδη καρκίνου (Melinda Meade & Robert J. Earickson: Medical Geography, Guilford Press, 2000, σ.202)(πηγή)

«Στις 9 Αυγούστου 1945, το Ναγκασάκι ρίφθηκε η δεύτερη πυρηνική βόμβα της Ιστορίας, μία βόμβα πλουτωνίου, στις 11:02 π.μ., που κατέστρεψε το βόρειο τμήμα της πόλεως και σκότωσε άμεσα περί τους 40.000 ανθρώπους. Σύμφωνα με στατιστικές, ο τελικός απολογισμός ήταν 73.884 νεκροί, 74.909 τραυματίες και 120.820 ασθενείς (προσβληθέντες από τη ραδιενέργεια).» (πηγή)

Κουράγιο μακρινοί αδελφοί μας. Θα τα καταφέρετε για μια ακόμη φορά. Είστε λαός που οι συμφορές σας ατσαλώνουν και σας γιγαντώνουν. Οι σκέψεις μου τούτες τις δύσκολες ώρες είναι μαζί σας. Λόγια δεν βρίσκω για να εκφράσω τα συναισθήματά μου.

Θα κάνω μόνο μια ευχή: Αφού εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να δαμάσουμε τη Φύση, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να δαμάσουμε τα κανιβαλικά μας ένστικτα και να μην τους δίνουμε τόπο να εκδηλωθούν. Αν δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από τα δεινά που προκαλούν τα φυσικά φαινόμενα, τουλάχιστον ας ελαχιστοποιήσουμε τα δεινά που προκαλούμε εμείς οι ίδιοι σε συνανθρώπους μας. Πόσο καλύτερος θα ήταν τότε ο κόσμος μας!!!

Tags: 9 ρίχτερ, Ιαπωνία, Ναγκασάκι, σεισμός 8, τσουνάμι, Χιροσίμα