Η Κυβέρνηση παιδικής χαράς συνεχίζει να προκαλεί!

%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%89%CF%81%CE%B7+%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BDΣήμερα δεν είχα διάθεση να γράψω τίποτα και για κανέναν. Πού να βρίσκει κανείς αποθέματα και διάθεση να περιγράφει και να καταδικάζει καθημερινά το ΧΑΟΣ; Το έχω κάνει κατά κόρον κι έχω συχνά παρεκτραπεί χρησιμοποιώντας άσχημες εκφράσεις. Έχω, πάντως, προ πολλού καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ηθική και οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας είναι ο φυσικός καρπός της ίδιας της δημοκρατίας μας, του φαύλου πολιτεύματος που στηρίζεται στο διαίρει και βασίλευε, στη δημαγωγία, στη συναλλαγή, στην εξαγορά ψήφων κοινωνικών ομάδων μέσω παροχής παράνομων προνομίων, διορισμών από το παράθυρο κλπ., και στο δίκιο του ισχυρότερου, δηλαδή στο νόμο της ζούγκλας.

Περίμενα, όμως, ότι σε περίοδο που βουλιάζουμε όπως ο Τιτανικός – για να χρησιμοποιήσω τα “διαφημιστικά” λόγια του επιπόλαιου Υπουργού Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου – σε εποχή που η Τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) μας έχουν φορέσει στενό κορσέ και απειλούν να μας ξεκοιλιάσουν, η κυβέρνηση θα ήταν περισσότερο προσεκτική να μην προκαλεί τους “δημίους” της Ευρώπης, και να μη στέλνει λάθος μηνύματα. Κι όμως, πάλι έπεσα έξω. Με μια ανεύθυνη κυβέρνηση παιδικής χαράς δε μπορείς να προβλέψεις πότε θα μπει το επόμενο αυτογκόλ.

Ως γνωστόν οι Βρυξέλλες, εκτός των άλλων σκληρ%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82+%CE%9B%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82ών μέτρων που θα κάνουν το χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο να ματώσει και να πει το ψωμί ψωμάκι, απαιτούν να δοθεί τέλος στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που έφτασε τα ασφαλιστικά ταμεία στα πρόθυρα κατάρρευσης, και αναγκάστηκε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος να πει το παροιμιώδες «δεν υπάρχει σάλιο»!

Θ’ αναφερθώ στο θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης μητέρων με ανήλικα παιδιά (συχνά δεκαοχτώ ετών παρά κάτι μέρες) για το οποίο είχαμε συρθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση του Ε.Δ. είχε ψηφιστεί ο νόμος Πετραλιά που όριζε ότι από 1/1/2010 οι μητέρες ανηλίκων θα έβγαιναν στη σύνταξη 5 χρόνια αργότερα.
Σήμερα με μεγάλη έκπληξη, κι ενώ εκατομμύρια μισθωτών και συνταξιούχων αγωνιούν για τον δέκατο τέταρτο μισθό τους και τρέμουν για τις επιπτώσεις της επαπειλούμενης αύξησης του ΦΠΑ, άκουσα από τo ALTER ότι με εγκύκλιο του ΙΚΑ οι μητέρες ανηλίκων θα βγουν κανονικά στη σύνταξη, καθιστώντας ανενεργό το νόμο Πετραλιά και δίνοντας άλλη μια τρανταχτή απόδειξη στην Κομισιόν ότι οι Έλληνες είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ και αδιόρθωτοι καλοπερασάκηδες! (inews)

Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός βάζει μπουρλότο στη συναίνεση και την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας, στήνοντας εξεταστικές επιτροπές για ν’ αποδείξουν, όπως επιδιώκει, ότι η ΝΔ ήταν αναξιόπιστη κι όχι το ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή κάνει το παν για να τους πείσει ότι και η κυβέρνησή του είναι αναξιόπιστη, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης που έγιναν σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές!

Δε φταίει, βέβαια, το αμαρτωλό ΙΚΑ στην προκειμένη περίπτωση. Η κυβέρνηση παιδικής χαράς, εν μέσω θρήνων κλαυθμών και οδυρμών του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου ότι δεν υπήρχε σάλιο για να πληρώσει τις συντάξεις, κι ενώ η Τρόικα μας έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο να ληφθούν επώδυνα μέτρα, στις 8/1/2010 κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή ώστε το όριο συνταξιοδότησης για τις μητέρες με ανήλικο παιδί, αντί από φέτος, να αυξηθεί από τον Ιανουάριο του 2011! (πηγή) Ένα μήνα αργότερα, ο ίδιος Υπουργός θα κατέθετε την εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση “ειδικών” για το ασφαλιστικό, αναγγέλλοντας τέλος στις πρόωρες συντάξεις! (Δείτε εδώ.) Σχιζοφρενικά πράγματα!

Μιλάμε για ανεύθυνο λαϊκισμό εις τη νιοστή! Το “πάγωμα” του νόμου Πετραλιά τον είχε ανακοινώσει πολύ ενωρίτερα ο κ. Λοβέρδος, και συγκεκριμένα στις 21/11/2009 σε συνέντευξή του στο Έθνος, προφανώς σε εκπλήρωση προεκλογικών υποσχέσεων. (Δείτε εδώ)

Το “πάγωμα” τούτο προστέθηκε στο “πάγωμα” της ταχτοποίησης των ημιυπαίθριων (ακόμη κλωσσάει η Μπιρμπίλω) που θα μας απέφερε γύρω στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, πολύ περισσότερα από το 1,2 δισ. που θα γλιτώσουν αν ο μη γένοιτο – χτύπα ξύλο – κόψουν το 14ο μισθό που απειλεί η Τρόικα και δεν έχει απορρίψει κατηγορηματικά η κυβέρνηση. Σε αυτά τα “παγώματα”, εν μέσω χρεοκοπίας που δεν υπάρχει σάλιο, προστέθηκε και το “πάγωμα” της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μέχρι το 2011!

Γι’ αυτό έχω ονομάσει την κυβέρνηση του ΓΑΠ κυβέρνηση παιδικής χαράς. Μπορεί η προηγούμενη να ήταν κυβέρνηση κλεπτών, αλλά και μια κυβέρνηση νηπίων είναι εξίσου, ή μάλλον περισσότερο, επικίνδυνη. Προτιμά να παίρνει επώδυνα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης παρά να υιοθετεί τα πιο ανώδυνα και δίκαια. Με άλλα λόγια, επιζητεί πάση θυσία κοινωνική έκρηξη. Φαίνεται το ζητάει ο οργανισμός της. Εκτός κι αν έχει εμπιστοσύνη στους πράσινους εργατοπατέρες ότι θα κατευνάσουν το θηρίο-λαό. Δεν το πιστεύω!

Κατά τ’ άλλα, συνεχίζεται, λέει, η κουβεντούλα με την Εκκλησία για το αν και κατά πόσον θα δεχτεί να φορολογηθεί για να μη ματώσει πολύ το ποίμνιο. Όλα τα ανώδυνα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ή έχουν παγώσει ή προχωρούν αργά και χαλαρά με βήμα χελώνας σα να μην τρέχει τίποτα το συνταρακτικό, ο δε λαλίστατος Μητροπολίτης Άνθιμος μας κάνει κηρύγματα από άμβωνος να είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά αποδεχόμενοι να θυσιαστούμε υπέρ των εχόντων και κατεχόντων κλεπτοκρατών!

Tags: Πρόωρη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα