Η κυβέρνηση περαιώνει, μα η εμπιστοσύνη των αγορών πατώνει

fitch ratings2 Προχθές ο οίκος FITCH υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε “BB+”, από “BBB-“, με αρνητική μάλιστα προοπτική. Αυτό το γεγονός τοποθετεί τη χώρα μας στην κατηγορία των λιγότερο αξιόπιστων κρατών της ευρωζώνης για την έκδοση ομολόγων. Δείτε εδώ.

Τι φταίει άραγε; Γιατί οι αγορές δεν πείθονται, αφού, όπως μας λέει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όλα πάνε καλά; Η απάντηση στο επόμενο video:

Στης περαίωσης το κάγκελο είχα αναφερθεί σε πολλά άρθρα μου. Ρίξτε μια ματιά εδώ και εδώ. Όμως τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει μια δονκιχωτική φωνή βοώσης εν τη ελληνική ερήμω, όταν η έρημος κυβερνάται από κωφούς και αόμματους;

«Υπάρχει υψηλός βαθμός αβεβαιότητας και υπάρχει απουσία απόδειξης ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει σε δανεισμό από τις αγορές το 2011. Θα θέλαμε να δούμε σταθερή απόδειξη και δεσμεύσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα μετά το 2012 όταν η οικονομική βοήθεια αρχίσει να εξαντλείται.»
Αυτά είπε ο Chris Pryce, κορυφαίος αναλυτής για την Ελλάδα του οίκου Fitch Ratings Inc. (Δείτε εδώ)

Το τραγικό είναι ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν καταλαβαίνει γιατί οι αγορές συνεχίζουν να μας υποβαθμίζουν. Έχει την ψευδαίσθηση ότι όλα πάνε καλά!
Tags: Chris Pryce, Fitch Ratings, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, περαίωση