Η λύση των ελίτ στον πληθωρισμό είναι η φτωχοποίησή σας

λήψης 4

By Tom Woods
June 25, 2022

Από το Tom Woods Letter:

Αν ο Covid και η ανισόρροπη  αντίδραση σε αυτόν είχαν μια ασημένια επένδυση, είναι αυτή:

Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι είναι τώρα πιο δύσπιστοι από ποτέ στην πιο επίσημη κοπριά.

Τουλάχιστον συνειδητοποιούν ότι οι ελίτ δεν έχουν στην καρδιά τους τα συμφέροντα του λαού.

Ελπίζω αυτή η ενθαρρυντική τάση να συνεχιστεί και να επεκταθεί στα οικονομικά, όπου η κυρίαρχη τάση είναι απολύτως γεμάτη με… ξέρετε τι.

Σε ομιλία του στο Λονδίνο τη Δευτέρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Larry Summers δήλωσε: «Χρειαζόμαστε πέντε χρόνια ανεργίας πάνω από 5% για να συγκρατήσουμε τον πληθωρισμό – με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε δύο χρόνια ανεργίας 7,5% ή πέντε χρόνια ανεργίας 6% ή ένα έτος ανεργίας 10%».

Αυτή είναι η αλήθεια για το πώς σκέφτονται τα ρεπτοειδή: ας κάνουμε τους προλετάριους να υποφέρουν. Αυτό θα πρέπει να μειώσει τις τιμές!

Σύμφωνα με αυτούς, η άνοδος των τιμών μπορεί να σταματήσει  με λιγότερη οικονομική δραστηριότητα.

Πίσω στον πλανήτη Γη, λιγότερη οικονομική δραστηριότητα σημαίνει λιγότερη παραγωγή, που σημαίνει περισσότερη σπανιότητα, που σημαίνει υψηλότερες τιμές.

Δεν μπορούν απλώς να σταματήσουν να εκτυπώνουν (χρήμα) για να μην ανέβουν οι τιμές. Ωχ όχι! ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ.  Αντ’ αυτού, ας τιμωρήσουμε τους προλετάριους με την ανεργία.

Ο Summers  προφανώς εξακολουθεί να πιστεύει στην μακροχρόνια έκρηξη της Καμπύλης Phillips, η οποία υποτίθεται ότι δείχνει μια αντιστάθμιση μεταξύ του πληθωρισμού των τιμών και της ανεργίας. Δεν είχε ποτέ νόημα, και στη συνέχεια, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1970, διαψεύστηκε εμπειρικά πολλές φορές.

Στο Twitter, ο ηρωικός φίλος μας Saifedean Ammous απάντησε στις παρατηρήσεις του Summers δημοσιεύοντάς τες μαζί με αυτό το σχόλιο: «Οι περιοδικές υπενθυμίσεις σας δείχνουν ότι οι Κεϋνσιανοί είναι διαταραγμένοι κοινωνιοπαθείς που πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να μειώσουν τον πληθωρισμό αυξάνοντας την ανεργία στους φτωχούς και καταστρέφοντας τις ζωές τους, αντί απλά να μην τυπώνουμε χρήματα και να τα δίνουμε σε πλούσιους τραπεζίτες».

Ο Saifedean συνέχισε, σε μια σειρά από Tweets:

Οι Κεϋνσιανοί πιστεύουν ότι η εκτύπωση χρήματος δεν προκαλεί πληθωρισμό, αλλά η μείωση της ανεργίας προκαλεί. Το ιδανικό τους οικονομικό σύστημα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ πληθωριστικών εκρήξεων που πλουτίζουν περισσότερο τους πλούσιους και αποπληθωριστικών κραχ που εξαθλιώνουν τους φτωχούς.

Η αντιστάθμιση μεταξύ ανεργίας και πληθωρισμού είναι ένα από τα πιο γελοία και εντελώς διαψευσμένα κομμάτια της Κεϋνσιανής οικονομικής φαντασίας. Η δεκαετία του 1970 ήταν απλώς μια παγκόσμια παραποίηση αυτής της βλακείας, και μόνο ένας εντελώς διεφθαρμένος εγκληματίας θα μπορούσε να πιστέψει σε αυτήν σήμερα.

Ναι, οι Κεϋνσιανοί εγκληματίες πιστεύουν πραγματικά ότι το να αφήσουν τους φτωχούς ανθρώπους χωρίς δουλειά, να μειώσουν τους μισθούς τους και να τους εξαθλιώσουν θα βοηθήσουν στη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα, αλλά καμία κρατική δαπάνη ή τραπεζική διάσωση δεν είναι ποτέ υπερβολική γι’ αυτούς.

Μόλις ξετυλιχτεί τελικά η απάτη fiat (παραστατικού χρήματος),θα πρέπει πραγματικά να υπάρξουν οικονομικές δίκες της Νυρεμβέργης για όλους όσους εμπλέκονται στην προώθηση της Κεϋνσιανής προπαγάνδας. Το να είσαι εντελώς ανόητος που πιστεύει πραγματικά αυτά τα εγκληματικά σκουπίδια δεν είναι αποδεκτή δικαιολογία.

Απόλυτα σωστό!

Κάθε έργο της τελευταίας ελίτ λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα του κοινού ανθρώπου: Lockdowns, διαβατήρια εμβολίων, πολιτική ενέργειας και «κλίματος», διατροφή (θυμηθείτε, μην τρώτε αυγά, αλλά έχετε 11 μερίδες δημητριακών την ημέρα!) και οικονομική και συγκεκριμένα νομισματική πολιτική, για αρχή.

Τώρα που βρισκόμαστε σε αυτό το χάος, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να καταλάβουμε πώς να προστατευτούμε και τι να κάνουμε με τα χρήματά μας.

Ελπίζω λοιπόν να απολαύσατε τις σειρές ντοκιμαντέρ Money 2022 στις οποίες σας παρέπεμψα πριν από μερικές εβδομάδες. Είναι έτοιμοι να τις θάψουν, οπότε αν θέλετε να έχετε ένα αντίγραφο,  μαζί με το μεγάλο πακέτο μπόνους που έχει επισυναφθεί,  ρίξτε μια ματιά προτού εξαφανιστεί:

http://www.tomwoods.com/moneyseries

tom woods1

The Best of Tom Woods

———————

Ο Tom Woods [στείλτε του mail· επισκεφθείτε τον ιστότοπό του] είναι ο συγγραφέας των New York Times με τα μπεστ σέλερ 12 βιβλίων και παρουσιαστής του Tom Woods Show, το οποίο οι φιλελεύθεροι ακούν κάθε μέρα. Αποκτήστε ένα δωρεάν αντίγραφο των COVID Charts CNN Forgot.

Πνευματικά δικαιώματα © Tom Woods
Προηγούμενο άρθρο του Tom Woods: Next Up: Shots for Infants

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Money 2022, Saifedean Ammous, Tom Woods, ανεργία, Κεϋνσιανός, παγκόσμια ελίτ, πληθωρισμός