Η Μόσχα περιγράφει το «Διαβολικό» σχέδιο της Ουάσιγκτον

λήψης 2

Η ΕΕ παρακινείται να πουληθεί ως σκλάβος για λογαριασμό της Ουκρανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

RT News

September 16, 2022

Η πρόσφατα δημοσιευμένη πρόταση της Ουκρανίας για δυτικές εγγυήσεις ασφαλείας είναι μια πρόσκληση για την οικονομική αυτοπυρπόληση της ΕΕ, σύμφωνα με τη Maria Zakharova, εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσίδα διπλωμάτης πιστεύει ότι η προτεινόμενη διεθνής συμφωνία που το Κίεβο έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη είναι μια οικονομική παγίδα για τα έθνη της ΕΕ την οποία έστησαν οι ΗΠΑ με τη βοήθεια της Ουκρανίας.

Τα περισσότερα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο έγγραφο «εφαρμόζονται ήδη» από τους υποστηρικτές του Κιέβου, αλλά οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον στην ΕΕ αναμένεται να δεσμευτούν ότι θα διατηρήσουν τη ροή των χρημάτων βοήθειας στην Ουκρανία για το άμεσο μέλλον, είπε η Zakharova  σε συνέντευξή της την Τετάρτη. Αν υπογραφεί, το «Σύμφωνο Ασφαλείας του Κιέβου» θα σήμαινε «σκληρή δουλεία» για το μπλοκ (ΕΕ) από το οποίο δεν θα ανακάμψει σύντομα, ισχυρίστηκε.

«Μια πλήρης δέσμευση για υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου θα σήμαινε απλώς αυτοπυρπολισμό [για την ΕΕ]. Και αυτή η πρόταση απευθύνεται σε έθνη που συζητούν πώς μπορούν να αντέξουν τον χειμώνα», είπε η Zakharova , αναφερόμενη στις ελλείψεις ενέργειας που τα κράτη μέλη της ΕΕ αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν.

Τα ανεπτυγμένα κράτη της ΕΕ αντιμετωπίζουν μια οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή αφού έλαβαν οδηγίες από τις ΗΠΑ για το πώς να ανταποκριθούν στην κρίση στην Ουκρανία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.

Η κατάσταση είναι ειρωνική, πιστεύει, καθώς η ΕΕ ξεκίνησε ως μια ομάδα εθνών που ενώθηκαν για αμοιβαίο οικονομικό όφελος μέσω της απελευθέρωσης του εμπορίου. Τώρα «μαντρώνονται μαζί» έτσι που οι ζωές τους θα γίνουν «πιο κρύες, φτωχότερες και δυσκολότερες», είπε.

Η πρόταση για την ουκρανική ασφάλεια προετοιμάστηκε από μια ομάδα με συμπροέδρους τον Andrey Yermak, αρχηγό του επιτελείου του προέδρου  Volodymyr Zelensky, και τον πρώην γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen.

Το έγγραφο 10 σελίδων περιγράφει τις εγγυήσεις ασφαλείας του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους των που θα ωφελούσαν το Κίεβο μέχρι να ενταχθεί επίσημα στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον. Ζητεί επίσης να συνεχιστεί η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία από τους εγγυητές.

Αναδημοσίευση από το RT News.

lewrockwell.com

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Maria  Zakharova, Putin, Zelensky, ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, πόλεμος, Ρωσία