Η “Ορθοδοξία” γράφει το Ευαγγέλιο στα παλιά της τα παπούτσια

In spirit and in truthphoto

Κυριακή της Σαμαρείτιδος σήμερα και σε όλους τους ναούς της “ορθόδοξης” ειδωλολατρίας θα διαβαστεί το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, κεφάλαιο Δ’ και στίχοι 5-42. Είναι η συνομιλία του Ιησού με την Σαμαρείτιδα.

Για οικονομία χρόνου, δεν θα παραθέσω ολόκληρη τη συνομιλία διότι υποθέτω ότι, σαν “ορθόδοξοι” που δηλώνετε ότι είστε, έχετε την Αγία Γραφή στο σπίτι σας – Παλαιά και Καινή Διαθήκη – και την μελετάτε. Έτσι δεν είναι αγαπητοί “ορθόδοξοι” Χριστιανοί;

Θα παραθέσω μόνο αυτό που θεωρώ κεντρικό μήνυμα της ευαγγελικής αυτής περικοπής – μήνυμα που οι ορθόδοξοι ρασοφόροι πάσης βαθμίδας και το ποίμνιο γράφουν στα παλιά τους υποδήματα,  προσκυνώντας ξύλα ζωγραφισμένα και χρυσοστολισμένα με υποτιθέμενες μορφές “αγίων”, όπως και την εικόνα “Άξιον Εστί” της “Μητέρας του Θεού” (άπαγε της βλασφημίας!) αυτές τις μέρες στη Μητρόπολη.

Παραθέτω απόσπασμα της στιχομυθίας του Ιησού  με τη Σαμαρείτιδα:

«Λέγει προς αυτόν η γυνή· Κύριε, βλέπω ότι συ είσαι προφήτης. 
Οι πατέρες ημών εις τούτο το όρος προσεκύνησαν, και σεις λέγετε ότι εν τοις Ιεροσολύμοις είναι ο τόπος όπου πρέπει να προσκυνώμεν. 

Λέγει προς αυτήν ο Ιησούς· Γύναι, πίστευσόν μοι ότι έρχεται ώρα, ότε ούτε εις το όρος τούτο ούτε εις τα Ιεροσόλυμα θέλετε προσκυνήσει τον Πατέρα. (…)

Πλην έρχεται ώρα, και ήδη είναι, ότε οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν.
Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι».  (Κατά Ιωάννη Δ’: 19 – 24) 

Τι πιο ξακάθαρο θέλετε ν’ ακούσετε βρε αθεόφοβοι από το στόμα του ίδιου του Ιησού για να πάψετε να προσκυνάτε και να ζητάτε “θαύματα” από εικόνες και λείψανα;

Μόνο με το πνεύμα σας, νοερά, με την καρδιά σας, με τη σκέψη σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και να προσκυνήσετε τον Πατέρα Θεό. Αυτό σημαίνει “εν πνεύματι και αληθεία”. Δηλαδή με ειλικρίνεια και όχι με υποκρισία.

Αντ’ αυτού εσείς τι κάνετε; Δείτε παρακάτω:

«Πάνω από 2.000 άνθρωποι περίμεναν σήμερα στην ουρά για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” στη Μητρόπολη Αθηνών.

Από την προηγούμενη Τετάρτη, που έφτασε στη χώρα η εικόνα, μέχρι και σήμερα, υπολογίζεται, σύμφωνα με το ekklisiaonline, ότι την έχουν προσκυνήσει πάνω από 100.000 άνθρωποι.

Η ουρά ξεκινάει από την αρχή της Μητροπόλεως, πηγαίνει περιμετρικά της πλατείας και καταλήγει στην είσοδο του ναού, όπου γίνεται η είσοδος των πιστών σε γκρουπ των 30 ατόμων, προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση.
Υπενθυμίζεται πως είναι η 8η φορά που βγαίνει από το Άγιο Όρος η συγκεκριμένη εικόνα και γι’ αυτό τον λόγο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πιστών.

Η εικόνα “Άξιον Εστί” θα βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι τις 15 Μαΐου». (ΤΑ ΝΕΑ, 12/05/2023)

Τρέξτε να προλάβετε, κακομοίρηδες. Αύριο φεύγει για την κρύπτη της στο ανίερο όρος – άντρο της ειδωλολατρίας και του σκοταδισμού – η ανάλγητη “θαυματουργή” εικόνα και όσοι πρόλαβαν το είδωλο φίλησαν.

Ήθελα να ήξερα τι έχετε μέσα στο μυαλό σας; Φαιά ουσία ή άχυρα;

Δεν μπορείτε να κάνετε ούτε μια λογική ερώτηση στον εαυτό σας: Αφού η συγκεκριμένη εικόνα είναι θαυματουργή γιατί την κρύβουν στο Άγιο Όρος και την έχουν βγάλει σεργιάνι μόνο 8 φορές όλες κι όλες; Γιατί να μην την περιφέρουν 365 μέρες το χρόνο ανά την επικράτεια για να κάνει τα θαύματά της σε κάθε πικραμένο;

Tags: Αλήθεια, Άξιον Εστί, ειδωλολατρία, Ιησούς, Παναγία, πνεύμα, Σαμαρείτιδα