Θα καταγγείλει ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ το Μνημόνιο;

Τώρα τα γυρίζουν… Τάδε έφη σήμερα το ανερχόμενο αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ,  η κυρία Ρένα Δούρου:


 Η καταγγελία του Μνημονίου, που επαγγελλόταν προεκλογικά και μετεκλογικά ο κύριος Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μονομερής ενέργεια ή διμερής, κυρία Δούρου; 

Αλέξης Τσίπρας, 30/4/2012, Ιωάννινα: «Με την ψήφο σας στις 6 Μαΐου ανοίξτε το δρόμο στο νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς. (…)

Σε μια νέα κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και το Μνημόνιο της καταστροφής. 
Σε μια νέα κυβέρνηση που θα αναστείλει την πληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας, έως ότου ορθοποδήσει ο λαός και ο τόπος. (…) 
Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας: 

 1. 1. Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. Για αυτό ζητάμε την ψήφο του λαού. Αυτή θα είναι η ιδρυτική πράξη του Νέου Συνασπισμού εξουσίας.

 1. 2. Μορατόριουμ πληρωμών. Έχει γίνει και στο παρελθόν στη Γερμανία, όταν μετά τον πόλεμο κούρεψε τα χρέη της και τα υπόλοιπα τα αποπλήρωσε μόνο όταν το επέτρεψε η ανάπτυξη. 

 3. Αναδιανομή του πλούτου. » 

 Αλέξης Τσίπρας, 1/5/2012, Λάρισα: «Να συσπειρωθείτε στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ: στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, στην ακύρωση του Μνημονίου και στην ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.» 

Αλέξης Τσίπρας, 2/5/2012, Πάτρα: «Γιατί ο λαός έχει πια συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, βήμα προς βήμα, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο Μνημόνιο.

 Ότι ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. 

Ότι ή Μνημόνιο ή Αριστερά. 

 Αυτό είναι το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου. (…)

 Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε. Χωρίς προκαταλήψεις. (…)
 Να συστρατευτείτε με την Αριστερά. Να συσπειρωθείτε στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ: στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, στην ακύρωση του Μνημονίου και στην ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

 Αλέξης Τσίπρας, 3/5/2012, Ομόνοια, Αθήνα: «Γιατί από Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ανατρέψει τη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία.» 

 Αλέξης Τσίπρας, 7/5/2012: «Γι αυτό και μόνη μας δέσμευση τούτη την ώρα είναι να τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας.» 

Παναγιώτης Λαφαζάνης, 15/5/2012, ΑΘΗΝΑ 984: «Το καλό είναι να απαλλαγεί ο τόπος από τη τρόικα και το μνημόνιο . Αν είναι να πάμε σε Κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο , τότε πιστεύω ότι θα μας πάει όλους πολύ χειρότερα. 

Το μνημόνιο δεν είναι διαπραγματεύσιμο γιατί έχει στο dna του την καταστροφή. Δεν είναι ότι πάσχουν ορισμένες πλευρές του που θα μπορούσαν να διορθωθούν με διαπραγματεύσεις. Επομένως αυτό το μνημόνιο πρέπει να ακυρωθεί. (…) 
Είπαμε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να το ακυρώσουμε , καταγγείλαμε τις διαδικασίες εξπρές με τις οποίες ήρθε και το πραξικόπημα σε βάρος του Συντάγματος τότε. Λοιπόν το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ακυρώσουμε τη νομοθετική ρύθμιση του μνημονίου, άρθρο ένα “τέλος το μνημόνιο”.» 

Α. Τόλιος:«Αυτό όμως που μου περιγράφετε είναι μια απόφαση της Ελλάδας να ακυρώσει το μνημόνιο, μονομερής και απαρέγκλιτη, ούτε διαδικασίες ούτε συζήτηση στην Ευρωζώνη για αυτό .»


 Π. Λαφαζάνης: «Βεβαίως ! Δεν είναι διαπραγματεύσιμο το μνημόνιο . Το μνημόνιο είναι καταστροφή για τη χώρα , πρέπει να ακυρωθεί , πρέπει να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρήστων . Δεν το κάνουμε από καπρίτσιο.»

Α. Τόλιος: «Δε σας το λέω τυχαία …»

Π. Λαφαζάνης : «Ξέρω ότι δεν το λέτε τυχαία, αλλά και εγώ νομίζετε ότι τυχαία τα λέω αυτά; Όλοι τα λέμε συνειδητά, ξέρουμε τι λέμε. Είναι θέση άποψη, δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογική, μετεκλογική.

Για μας μνημόνιο τέλος, δε μπορούμε να συζητήσουμε αν θα μείνει το ένα κομμάτι του ή το άλλο. Μνημόνιο τέλος, να το καταλάβουν εντός και εκτός Ελλάδας. Είδατε την ύφεση;  Ο νόμος του κράτους αυτός  πρέπει να ακυρωθεί.»

  Δεν καταλάβατε τίποτα; Ούτε εγώ! Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει τι λέει και τι θα κάνει… Απλά δημαγωγεί, λέει και ξελέει! Πολλά νέφη εν κρανίω! Σκέτο “αριστερό” νεφέλωμα…

Tags: Αλέξης Τσίπρας, καταγγελία Μνημονίου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ρένα Δούρου