Θρηνώντας για τη χαμένη εθνική κυριαρχία…

Υπάρχουν κάποιοι λαοί που παρά τη λαμπρή ιστορία τους αποδεικνύονται ανάξιοι να διατηρήσουν ένα κυρίαρχο κράτος-έθνος. Κοινώς, δε νογάνε πώς να διαχειριστούν τα του οίκου τους και να διασώσουν την εθνική κληρονομιά τους. Γι’ αυτό κατά καιρούς αναζητούν κηδεμόνες να τους βγάλουν από το λάκκο που έσκαψαν με τα ίδια τους τα χέρια. Δυστυχώς οι ούλτρα “δημοκράτες” Έλληνες απέδειξαν διαχρονικά ότι δε νογάνε να αυτοκυβερνηθούν. Το μόνο για το οποίο νογάνε είναι πώς να πριονίζουν επιμελώς το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται και πώς να τρώνε τις σάρκες τους.

Γνωρίζουν ακόμη πώς, όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, ελαφρά τη καρδία και χωρίς τύψεις ή αναστολές, να παραδίνουν την εθνική κυριαρχία σε παμπόνηρους ξένους οι οποίοι νογάνε. Έτσι, οι υπερήφανοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της επιστήμης και της φιλοσοφίας στην ανθρωπότητα, γίνονται ταπεινοί μέχρις αυτοεξευτελισμού παραδεχόμενοι στην πράξη ότι δεν κληρονόμησαν τίποτα από το αρχαίο πνεύμα αθάνατο του ωραίου του μεγάλου και τ’ αληθινού. Και επειδή πλέον δεν έχουν φώτα για να μεταλαμπαδεύσουν στην ανθρωπότητα, φωνάζουν S.O.S. και προσκαλούν άλλους για να μπουν ν’ αλωνίσουν στα άγια των αγίων του ελληνικού κράτους και να μας αλλάξουν τα φώτα.

Στις τραγικές αυτές στιγμές υπάρχει πάντα ο κατάλληλος ηγεμονίσκος που θ’ ανοίξει την κερκόπορτα και θα υπογράψει τα σχετικά έγγραφα της εθνικής μειοδοσίας που τη βαφτίζει “σωτηρία”. Ο μοιραίος ηγέτης επέπρωτο να είναι ένας Παπανδρέου, ένας decent man και thinker! Κομπάζει μάλιστα γι’ αυτό. Άλλωστε εργάστηκε σκληρά μέσα στους 6,5 μήνες της πρωθυπουργίας του, αλλά και προηγουμένως με τη συστηματική υπονόμευση κάθε δειλού μέτρου της κυβέρνησης της ΝΔ για την εξυγίανση της Ελληνικής οικονομίας. Το πόσο μεθοδικά εργάστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου για να μας σύρει στο ΔΝΤ το έχω αναλύσει σε πολλά προηγούμενα άρθρα μου. Δείτε εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ο Γιώργος Παπανδρέου δε μάσησε τα λόγια του, όπως είδατε στο video. Το παραμύθι που μας πούλαγε τόσους μήνες, ότι τάχα δε θα χρησιμοποιούσε ποτέ το πιστόλι του ΔΝΤ είχε πια τελειώσει. Έβγαλε τη μάσκα της υποκρισίας και αντί τουλάχιστον να απολογηθεί, στράφηκε εναντίον της ΝΔ διότι εκείνη, είπε, αν ήταν κυβέρνηση θα είχε φέρει σούμπιτο το ΔΝΤ χωρίς συμμετοχή της Ευρώπης! Εδώ έχουμε το πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά φαινόμενο αντιπολίτευσης με καταγγελία υποθετικής πράξης από τον αντίπαλο! Κατηγορείς κάποιον με το σενάριο ότι αυτός στη θέση σου θα έκανε τα χειρότερα! Αυτό είναι πολιτικό ήθος! Εκεί σταματάει κάθε συζήτηση!

Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις χθεσινές επεισοδιακές ομιλίες στη Βουλή.

Γιώργος Παπανδρέου:

«Όμως, ας μην γελιόμαστε και θέλω να είμαι ειλικρινής. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει, ήδη, μπει στη διαδικασία. Ήδη, σήμερα, είναι στη διαδικασία της επιτήρησης, στην οποία βέβαια μας οδήγησε και δύο φορές η Νέα Δημοκρατία. Ήδη μας ελέγχει για την τήρηση των δεσμεύσεων και των αποφάσεών μας.

Η εμπλοκή και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τι δεν σημαίνει; (…)
Δεν σημαίνει ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Σημαίνει, από τη μια μεριά ότι μπορούμε να αντλήσουμε και από κει πόρους, δάνεια, σημαίνει όμως ότι και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, οι όροι δηλαδή αυτού του προγράμματος, οι προδιαγραφές, η αξιολόγηση, ακόμα και η έγκριση θα έλεγα, περνάνε και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και για το 2010 όπως και έγινε, διότι το πρόγραμμά μας ήταν υπό την έγκριση ουσιαστικά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και για το 2011 και για το 2012.Από την άλλη ο μηχανισμός σημαίνει ότι είναι βέβαιο ότι δεν θα αφεθούμε πλέον να βουλιάξουμε, πράγμα που πριν από, μόλις, λίγους μήνες, ήταν η πρόβλεψη των πολλών. Αν υπήρχε σήμερα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είχαμε πάει κατευθείαν και άμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Εμείς καταφέραμε, τουλάχιστον, να υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός, έστω με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά ευρωπαϊκός μηχανισμός ο οποίος σήμερα μπορεί να δημιουργήσει αυτό το δείκτη ασφαλείας.»

Προσέξτε τις αντιφάσεις του Πρωθυπουργού: κομπάζει για το μηχανισμό επιτήρησης διότι «δεν θα αφεθούμε να βουλιάξουμε», κατηγορεί όμως τη ΝΔ διότι και αυτή είχε οδηγήσει την χώρα σε επιτήρηση δύο φορές για να μη βουλιάξουμε!

Πολύ καλά του τα έψαλε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Δεν μπορώ να καταλάβω όμως. Αφού όπως λέτε δεν ήταν δική σας επιλογή και την χρεώνετε στις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον κ. Σαμαρά, ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες, το κόμμα του, δεν αντιλέγει κανένας γι’ αυτό, για την κατάσταση της χώρας. Όμως δεν κυβερνά ο κ. Σαμαράς τους τελευταίους έξι μήνες.Αφού λοιπόν δεν την χρεώνεστε εσείς όπως λέτε, τότε γιατί πανηγυρίζατε στις 25 του Μάρτη; Γιατί δημιουργήσατε ένα κλίμα πανηγυρισμών ότι έχουμε μηχανισμό στήριξης; Κύριε Πρόεδρε, εγώ θα σας το πω ευθέως. Η χθεσινή ημέρα ήταν ημέρα ταπείνωσης και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Διότι οικειοθελώς και αυτοβούλως με την επιστολή του Υπουργού των Οικονομικών, προχωρήσατε στη διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου της μεταπολίτευσης και παραδοθήκατε αμαχητί στην κηδεμονία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτή είναι η αλήθεια. Και είναι ημέρα ταπείνωσης, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Διότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα, μέλος της ευρωζώνης, που παραδίνεται στην υπερατλαντική δικαιοδοσία. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια.Και ξέρετε κάτι; Δεν μπορώ να σας καταλάβω αυτούς τους έξι μήνες, διότι δίνετε την εντύπωση ώρες, ώρες ότι μπορεί να είναι και επιλογή σας αυτή η εξέλιξη.(…)

Διότι εσείς βάλατε πρώτος στη διεθνή δημόσια συζήτηση την προοπτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το είχε πει βεβαίως πριν από ένα χρόνο σε ανύποπτη χρονική στιγμή ο κ. Σημίτης, το επανέλαβε, βεβαίως, εντός της Αιθούσης ο κ. Καρατζαφέρης, ως προοπτική, ως μπλόφα. Μα, είναι δυνατόν να μπλοφάρει κανείς με το μέλλον της χώρας; Με την προοπτική να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους μπλόφα μπορεί να ήταν αυτή, να βάλουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να βουλιάξουμε μόνοι μας; Και εν τοιαύτη περιπτώσει ειλικρινά δεν γνωρίζω αν είναι καλύτερο να μην πρόκειται τελικά περί σχεδιασμού που μπορεί να ακουμπάει και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν θέλω να σας το χρεώσω αλλά αυτήν την εντύπωση δώσατε, ή να πρόκειται περί εγκληματικών λαθών και παλινωδιών που μας οδήγησαν εκεί.»Προσωπικά, μέσα από τη σχολαστική και επίπονη έρευνά μου σε δηλώσεις και συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού το τελευταίο εξάμηνο, έχω πειστεί ότι ήταν σχεδιασμός του Γιώργου Παπανδρέου να εισαγάγει το ΔΝΤ ως «δούρειο ίππο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως το έκανε για την εξυπηρέτηση των επόμενων στόχων της απατηλής παγκοσμιοποίησης που προβλέπει ενιαίο διεθνές νόμισμα και μια παγκόσμια κυβέρνηση με επικεφαλής το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Τα εγκληματικά λάθη και οι παλινωδίες του ήταν μάλλον προμελετημένα για να μας οδηγήσουν εκεί, ίσως και για εξόφληση ανειλημμένων υποχρεώσεων, και ο νοών νοείτω…Θα μου πείτε, σαν Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που είναι ο Γ. Παπανδρέου, επόμενο ήταν να ονειρεύεται να γίνουμε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Άλλωστε την επιθυμία του αυτή την επιβεβαίωσε με την κατάργηση της ενοχλητικής λέξης «εθνικός», «εθνική» από τα Υπουργεία άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Γιώργος Καρατζαφέρης:

«Κύριε Πρόεδρε, πριν αναπτύξω την ερώτησή μου, νομίζω ότι καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε στην Αίθουσα εάν έχουμε μπει στη διαδικασία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αν είμαστε με τα δύο πόδια, με το ένα πόδι ή κρατάμε ακόμα κλειστή την πόρτα.Πρέπει να ομολογήσω ότι θα ήταν άδικο να είστε ο δεύτερος Πρωθυπουργός που θα πει το “Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν”. Δεν σας ανήκει. Και εν πάση περιπτώσει, ο πρώτος είχε μια ιστορική πορεία, δεν τον κατέγραψε η Ιστορία με μελανά γράμματα. Εσείς δεν έχετε προλάβει ακόμα να δείξετε έργο και νομίζω ότι θα ήταν άδικο να σκάσει σε σας αυτή η βόμβα.»

Μα πώς θα ήταν άδικο, κύριε Καρατζαφέρη; Ο Πρωθυπουργός εργάστηκε σκληρά για να πάρει αυτή τη βόμβα του ΔΝΤ στα χέρια του. Είστε άραγε τόσο αθώος και απονήρευτος, ή χρησιμοποιήσατε αυτή την κολακευτική προσέγγιση μπας και τον μεταπείσετε;

Αλέξης Τσίπρας (μετά την απάντηση του Πρωθυπουργού που μπορείτε να διαβάσετε εδώ):

«Αυτό που ξέρω όμως, κύριε Πρωθυπουργέ, το μόνο που ξέρω και γνωρίζει και ο ελληνικός λαός και πιστεύω ότι το γνωρίζουν και οι Βουλευτές σας, είναι ότι δεν έχετε τη δημοκρατική νομιμοποίηση να εφαρμόσετε μέτρα ή να προσφύγετε σε διεθνές δανειστές δίχως τη λαϊκή συναίνεση. Πώς να το κάνουμε. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς την ψήφο των πολιτών και να την παίρνεις λέγοντας: “θα κάνουμε την Ελλάδα Δανία του Νότου” και να την κάνετε Ουγγαρία του Νότου.Δεν είναι δυνατόν να εκχωρείτε δημοκρατικές διαδικασίες σε υπερεθνικούς οργανισμούς, να αυτοκαταργείτε το Υπουργικό Συμβούλιο, να δέχεστε το υβρίδιο Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου-Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συντάσσει νέο πολυετές πρόγραμμα στην γραμμή ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ, δηλαδή απολύσεις, μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και να καταργείτε μέσα σε μια νύχτα το πρόγραμμα σταθερότητας, ό,τι συζήτησε, εδώ, η Βουλή.

Δεν λέω για τις προγραμματικές σας δηλώσεις. Δεν λέω να θυμηθείτε τον προεκλογικό Παπανδρέου, που άλλα έλεγε στο debate για τις εργασιακές σχέσεις και τον εργασιακό μεσαίωνα. Kαι τώρα φέρνετε ένα σχέδιο που μόνο οι ανθρωποφάγοι λείπουν από μέσα για τις εργασιακές σχέσεις. Δεν λέω να θυμηθείτε τον προεκλογικό Παπανδρέου που έλεγε: “Λεφτά υπάρχουν” ή έλεγε, “σοσιαλισμός η βαρβαρότητα”, αλλά στοιχειωδώς να σεβαστείτε τους θεσμούς.Ακόμα και οι Γερμανοί οι οποίοι θα μας δανείσουν – δεν θα μας δώσουν λεφτά, θα μας δανείσουν με 5% επιτόκιο ενώ δανείζονται με 3% – θα το βάλουν στη Βουλή για να το περάσουν. Και εσείς πώς θέλετε να μας οδηγήσετε σε μια μακρά παρατεταμένη περίοδο αστάθειας χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση; (….)

Αυτό που ξέρω είναι ότι παίρνετε με τις επιλογές και τις αποφάσεις σας οριστικό διαζύγιο από την ιστορία σας και τις κοινωνικές δυνάμεις που σας στηρίζουν.»

Το αν παίρνει ο Γ. Παπανδρέου διαζύγιο από την ιστορία του και τις δυνάμεις που τον στηρίζουν, λίγο αφορά την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Όμως, το ότι με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του η Ελλάδα, που μέχρι χθες μας παραμύθιαζε ότι θα τα καταφέρει μόνη της, ταπεινώνεται και παίρνει οριστικό διαζύγιο από την εθνική της κυριαρχία, αυτό μας καίει και μας πονάει. Κι όσοι δεν καταλαβαίνουν και πανηγυρίζουν για τη “σωτηρία” τώρα θα πονέσουν αύριο-μεθαύριο… Το ΔΝΤ ήρθε για να μείνει… Και αυτό είναι μια περίτρανη ομολογία ότι δε νογάμε να αυτοκυβερνηθούμε, είμαστε ανίκανοι να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας. Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία και προφάσεις εν αμαρτίαις.

Nothing to celebrate about! Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνω είναι τι χρειαζόμαστε την Ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή από τη στιγμή που πιάνει δουλειά το ΔΝΤ; Μας λένε και μας ξαναλένε ότι μόνο το ΝΔΤ έχει την τεχνογνωσία, κάτι που τάχα δεν έχει ούτε καν η ΕΕ! Ωραία λοιπόν, ας έρθει με την τεχνογνωσία του ΔΝΤ να μας συνετίσει με βούρδουλα κι ας πάνε σπίτι τους ή στη φυλακή όσοι είχαν την κλεπτογνωσία και μας παρέδωσαν σε δαύτο. Το Κοινοβούλιο είναι περιττή πολυτέλεια στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Γιατί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε ένα σύστημα που διαχρονικά μας χρεοκόπησε; Από ευγνωμοσύνη; Άλλοι πια είναι τα αφεντικά μας τώρα… Άλλωστε η ξένη μπότα πάντα μας ταίριαζε καλύτερα…

Tags: Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Καρατζαφέρης, Γιώργος Παπανδρέου, ΔΝΤ