Θόδωρος Πάγκαλος: η κοινωνία έχει λεφτά!

%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82

Κάθε φορά που ο Θόδωρος Πάγκαλος αποφασίζει να μιλήσει είναι σα να ρίχνει βόμβα μεγατόνων στην καρδιά των πολιτών. Το έκανε με το χωρίς έλεος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για την απόλυση των συμβασιούχων των Stage, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση μας ταρακούνησε και πάλι λέγοντας: «Η κοινωνία έχει λεφτά, το κράτος δεν έχει»!

Στο άκουσμα της δήλωσης αυτής του κ. Πάγκαλου, άρχισα να ψάχνομαι. «Βρε λες νάχει δίκιο ο Αντιπρόεδρος, δηλαδή νάχω λεφτά και να μην το ξέρω;», αναρωτήθηκα. «Σίγουρα θα έχω, αφού μίλησε για όλη την κοινωνία, άρα και για μένα.»

Σηκώθηκα από τον καναπέ, κι άρχισα να ψάχνω στα παλιά σεντούκια μου για να βρω πού είχα κρυμμένο το θησαυρό, αλλά εις μάτην. «Δε μπορεί, κάτι θα ξέρει ο Θόδωρος», ξανασκέφτηκα, και άρχισα να επικαλούμαι τον Άγιο Φανούριο – μεγάλη η χάρη του – να μου θυμίσει πού είχα κρυμμένα τα λεφτά. Μάλιστα του έταξα και φανουρόπιτα για να τον καλοπιάσω. «Καλέ μου άγιε Φανούριε, φανέρωσέ μου πού έχω κρυμμένα τα λεφτά», εκλιπαρούσα πεσμένη στα γόνατα. Ασυγκίνητος όμως ο άγιος. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Πάντως, αν με την πίτα που θα του φτιάξω αύριο μου αποκαλύψει κάτι, θα σας ενημερώσω. Μάλιστα τον παρακάλεσα να μου αποκαλύψει και πού τα έχει η υπόλοιπη κοινωνία κρυμμένα τα λεφτά για να σας το ανακοινώσω.
Μέχρις στιγμής ο άγιος Φανούριος μου αποκάλυψε εκείνο που ήδη γνωρίζατε, δηλαδή για τα 8 ή 10 εκατομμύρια ευρώ που έκαναν φτερά προς Κύπρο μεριά. Θα μου πεις κακό ήταν αυτό; Οι Κύπριοι αδέλφια μας είναι, δεν είμαστε ξένοι. Το σπουδαιογελοίο της υπόθεσης είναι ότι τώρα η Κυβέρνηση παρακαλάει τους χοντροκαταθέτες να επαναπατρίσουν τα μαύρα κεφάλαιά τους, διότι φοβάται, λέει, μήπως στεγνώσουν οι τράπεζες από ρευστό. Μάλιστα, σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, δε θα ζητάει το “πόθεν έσχες” των καταθέσεων κι ούτε θα μπαίνουν οι καταθέσεις στη φορολογική δήλωση!
Δηλαδή το πράγμα θα δουλέψει ως εξής: Θα βάζει ο άλλος στη φορολογική δήλωση ότι αγόρασε, π.χ., ένα BMW αξίας 40.000 ευρώ. Θα πηγαίνει ο εφοριακός για έλεγχο και θα τον ρωτάει, «πού τα βρήκες, ρε, τα λεφτά, ενώ δηλώνεις εισόδημα 20.000 ευρώ;» Και ο ελεγχόμενος θα απαντάει ευθαρσώς: «Τα είχα στην τράπεζα.» Κόκαλο ο εφοριακός! Απαγορεύεται να ρωτήσει πώς βρέθηκαν οι καταθέσεις στην τράπεζα, τι ποσόν υπήρχε στο λογαριασμό και τι υπάρχει τώρα. Η τράπεζα είναι απαγορευμένη ζώνη για οποιονδήποτε έλεγχο. Κι αν τον στριμώξει ο εφοριακός διότι δε δέχεται φακελάκι, ο φορολογούμενος μπορεί να τον φοβερίσει λέγοντας: «Για κόψε το παραμύθι διότι αύριο το πρωί θα πάρω τις καταθέσεις μου και θα τις ταξιδέψω στην Κύπρο.» Καταλάβατε πώς θα πιαστεί η φοροδιαφυγή; Μηδέν εις το “πηλίκιον”!
Κατά τ’ άλλα, ο κύριος Πάγκαλος μας θύμισε ότι η «κυβέρνηση παραμένει συνεπής στο πνεύμα των προεκλογικών της δεσμεύσεων»! Καλά εδώ ξεκαρδίστηκα στα γέλια, τόσο ώστε δε μπορούσα να σταματήσω. Χα, χα, χάαα! Μα τι λέτε τώρα, ποιος το αμφισβήτησε αυτό κύριε Αντιπρόεδρε; Απολύτως συνεπής! Χα, χα, χάαα! Δηλαδή η παροιμιώδης προεκλογική δήλωση του κυρίου Παπανδρέου, «Λεφτά Υπάρχουν», βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη δήλωση Πάγκαλου που ακούσατε στο video, «η κοινωνία έχει λεφτά»! Τώρα ήρθαν κι έδεσαν οι δύο δηλώσεις!

Πάντως παρά το ξεζούμισμα στους δημοσίους υπαλλήλους, στο τέλος της χρονιάς, μας είπε ο κ. Πάγκαλος, θα βγουν κερδισμένοι λόγω της μισθολογικής ωρίμανσης. Αναρωτιέμαι πώς δεν το έχουν καταλάβει και φωνάζουν αντί να πουν κι “ευχαριστώ”.
Διασκεδάστε τώρα με το χαριτωμένο βιντεάκι, για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Και μην ξεχνάτε, «η κοινωνία έχει λεφτά». Δηλαδή αν δεν έχει λεφτά για ψωμί, δε χάθηκε ο κόσμος, ας φάει πεντεσπάνι!

Tags: Θόδωρος Πάγκαλος