Ιδού η “συναίνεση” στο δρόμο προς την “ΙΘΑΚΗ”!

%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85Ευτυχώς που βρέθηκε ένας “αποδιοπομπαίος τράγος” για να του φορτώσουμε όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης που έφτασαν τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Κι’ αυτός ο χρήσιμος “τράγος” που καλείται να σηκώσει τις διαχρονικές αμαρτίες της φαυλοδημοκρατίας και τα παραδοσιακά κουσούρια της φυλής μας δεν είναι άλλος από τον Κώστα Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του από το 2004 έως το 2009. Αυτοί διέλυσαν την τάχατες “ανθούσα” οικονομία της Εσπερίας και διέφθειραν τα τάχατες “χρηστά” ήθη των νομοταγών Ελλήνων πολιτών!

Όλως παραδόξως οι νουνεχείς Έλληνες πολίτες, παρά τον παράδεισο που βίωναν στην οκταετία Σημίτη, το 2004 αποφάσισαν να φτύσουν τον παράδεισό τους και να πέσουν στις αγκάλες της επάρατης Δεξιάς για να βασανιστούν ανηλεώς. Μιλάμε για μεγάααλο μαζοχισμό ή σχιζοφρένεια. Προηγουμένως ο διαπρεπής πρωθυπουργός, που ευθυνόταν για τη χρυσή οκταετία 2996-2004 του ΠΑΣΟΚ, λάκισε νύχτα από την προεδρία του ευγενούς πράσινου κόμματος παραδίδοντας το δαχτυλίδι της διαδοχής στο Γιώργο Παπανδρέου, τον αρχιτέκτονα της “συναίνεσης” που θα μας πάει στην “Ιθάκη”!

Που λέτε, παίδες, πριν από τον Κώστα Καραμανλή οι Έλληνες ήταν ένας ενάρετος και χαριτωμένος λαός! Δεν είχαν ιδέα, ούτε και ακουστά, τι θα πει ρεμούλα, τι θα πει φοροδιαφυγή, τι θα πει αυθαίρετο, τι θα πει κλειστός ημιυπαίθριος, τι θα πει ρουσφετολογικός διορισμός, τι θα πουν προκλητικά επιδόματα στο Δημόσιο, τι θα πει πλαστές υπερωρίες και φουσκωμένα οδοιπορικά, τι θα πει φακελάκι και γρηγορόσημο, τι θα πει συναλλαγή και διαπλοκή σε υψηλό επίπεδο, τι θα πει πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 40 ή μετά από δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίας, τι θα πει να τζογάρουν οι κυβερνήσεις τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο, τι θα πει κουκούλωμα σκανδάλων και διαφυγή ενόχων στο εξωτερικό, τι θα πει ξεπούλημα κρατικών χρυσαφικών και ασημικών για να βουλώσουν μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, και άλλα διαβολικά σκαρφίσματα. Με άλλα λόγια, πριν από την εφιαλτική θητεία του Κ. Καραμανλή, η Ελλάδα ήταν ένας παράδεισος και οι Έλληνες αγγελούδια! Μόνο τα φτερά τους έλειπαν! Όλες τις κακές συνήθειες τις απόχτησαν στα 5,5 χρόνια των κυβερνήσεων Καραμανλή του Μικρού!

Αυτή με λίγα λόγια ήταν η πεμπτουσία της “συναινετικής” ομιλίας του πρωθυπουργού στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Στιγμιότυπα θα δείτε στο video που παραθέτω. Ακολουθούν αποσπάσματα του “συναινετικού” λόγου, και ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μη μας βρουν τα χειρότερα. Αλλά τι λέω; Ο Θεός δε μπορεί να βάλει το χέρι του όπου υπάρχει μίσος και αλληλοσπαραγμός… Δεν του το επιτρέπουμε εμείς η ίδιοι. Γι’ αυτό έχω ξορκίσει τόσες φορές μέσα από άρθρα μου τη φαυλοδημοκρατία που ο βιότοπός της είναι ο διχασμός, η πόλωση και η μισαλλοδοξία. Ας το προσέξει αυτό ο Πρωθυπουργός, μήπως αντί για την Ιθάκη, σπρώξει τη βάρκα ‘Ελλάδα’ σε βραχώδη ύφαλο και γίνουμε συντρίμμια.

Γιώργος Παπανδρέου:

«Μάλιστα, τα όσα αντιπολιτευτικά λέγαμε τα τελευταία χρόνια, ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα που ο καθένας μας βρήκε στον ανάλογο τομέα ευθύνης του. Η σπατάλη, η διαφθορά, η πελατειακή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, οι πολιτικές υπέρ των ισχυρών και ενάντια στο γενικό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας, το ξεχαρβάλωμα της Δημόσιας Διοίκησης λόγω κομματικών και αναξιοκρατικών παρεμβάσεων, είναι οι αιτίες. Τα γνωρίζουμε καλά. (…)

Κι εδώ, λόγω της εγκληματικής πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος, δεν χρειάστηκε μόνο να πείσουμε τους εταίρους μας για τη βούλησή μας, αλλά βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι μπροστά στις διεθνείς αγορές. Μπροστά στις ορέξεις τους, τις δικές τους αντιλήψεις και προκαταλήψεις. (…)

Η αλήθεια, που πικραίνει κάθε Έλληνα και κάθε πατριώτη, είναι πως τα τελευταία χρόνια η χώρα μας γνώρισε έναν κατήφορο χωρίς προηγούμενο. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω μας, ως θετικό παράδειγμα, ως μια μικρή χώρα που κατάφερε πολλά και μεγάλα επιτεύγματα. Έξι χρόνια μετά, είμαστε και πάλι, επί μήνες, η πρώτη παγκοσμίως, αλλά αρνητική είδηση αυτή τη φορά.

Υπάρχουν ιστορικές ευθύνες γι’ αυτό τον κατήφορο και καλά θα κάνουν οι υπαίτιοι να είναι πιο σοβαροί και μετρημένοι στα λόγια τους. Να μην προκαλούν τους Έλληνες, που σήμερα στριμώχνονται, γιατί αυτοί είχαν επιλέξει να περνούν καλά στις πλάτες τους, επί τόσα χρόνια.

Έχουν ανυπολόγιστες ευθύνες για τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνουν σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες. Κάποιοι απομύζησαν μέχρι εκεί όπου δεν πάει άλλο τη χώρα και το κράτος, και σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού.
Λεηλατούσαν μέχρι και το “παρά πέντε”, χωρίς καμιά ντροπή απέναντι στον Ελληνικό λαό, που σήμερα άναυδος παρακολουθεί τη χώρα μας να διασύρεται διεθνώς, λόγω των επιλογών τους.

Τα λέω αυτά, διότι σε κάθε μάχη που δίνω, τα βρίσκω μπροστά μου. Μου αναφέρουν τις πολιτικές του παρελθόντος, ως απόδειξη ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τους Έλληνες. Και βεβαίως, αυτό μας πληγώνει όλους. Ευθύνες έχουν και όσοι, από ιδιοτέλεια ή μικροκομματική βλέψη, τόσα χρόνια χάιδεψαν αυτή τη διεφθαρμένη αντίληψη εξουσίας και μας εξίσωναν με μια καταστροφική κυβέρνηση, προσφέροντας κατά βάθος άλλοθι σε αυτήν.»

(Ολόκληρη η ομιλία εδώ)

Κύριε Πρωθυπουργέ, πού πας ξυπόλυτος στ’ αγκάθια; Ίσως να μην είναι αργά να φορέσεις έστω και τώρα τα “παπούτσια” της συναίνεσης, διότι αλλιώς τα πόδια σου θα πληγωθούν και θα ματώσουν. Και μαζί με σένα και την κυβέρνησή σου, θα ματώσει περισσότερο και ο ήδη αναιμικός από τις αλλεπάλληλες αιμορραγίες λαός. Εκτός κι αν αυτό είναι η φιλοδοξία σου, που δεν το φαντάζομαι… Α, ναι, να μην ξεχάσω να ρωτήσω, γιατί έβαλες στη ναφθαλίνη τους αρχιτέκτονες του “οικονομικού θαύματος” της Ελλάδας προ Καραμανλή, δηλαδή τους Κ. Σημίτη και Γ. Παπαντωνίου; Είναι ικανότερα τα τρυφερούδια που μάζεψες στην κυβέρνηση-παιδική χαρά; Τουλάχιστον οι προηγούμενοι κάτι θα είχαν διδαχτεί έστω από τα λάθη τους.

Πρόσεχε λοιπόν να μην υποδαυλίζεις εμφυλιοπολεμικά πολιτικά σύνδρομα του εφιαλτικού παρελθόντος, διότι όπως λέει ο λαός, “πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”. Ακόμη και οι πολεμοχαρείς στρατηγοί δε χτυπούν ανηλεώς τον πεσμένο κατά γης ηττημένο αντίπαλό τους! Άκουσες ποτέ τον Ομπάμα, που θαυμάζεις, να ρίχνει τις ευθύνες για την κρίση των ΗΠΑ στον απελθόντα πρόεδρο Μπους; Ως αμερικανοτραφής που είσαι, θα περίμενα να έχεις περισσότερο πολιτικό πολιτισμό, αλλά μ’ έχεις απογοητεύσει… Έχεις περάσει ήδη τα όρια του ανεκτού, και η περαιτέρω κατασυκοφάντηση και ταπείνωση του αντιπάλου-αδελφού σου, που όντως έχει βαριές αμαρτίες, είναι άκρως επικίνδυνη για τη συνοχή του λαού. Σου θυμίζει τίποτα το βιβλικό ρητό, “Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλλέτω;”

Tags: Ομιλία Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, συναίνεση