Ιεραρχία: ο μαύρος γίγαντας δείχνει τα δόντια του

Βρε καλώς τoυς! Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος! Ο κοιμισμένος μαύρος γίγαντας ανασαλεύει! Αργά, πολύ αργά! Καθυστερημένα και υποκριτικά!

Μιλάνε για κατοχή στους δανειστές μας, οι ίδιοι που τότε που μεθοδευόταν η παράδοση της χώρας μας άνευ όρων, τότε που η κερκόπορτα ήταν ακόμη μισάνοιχτη, αντί να παρέμβουν δυναμικά και οικονομικά για να κλείσουν ερμητικά την πόρτα σπρώχνοντας τους βλοσυρούς εισβολείς απ’ έξω, ήταν απασχολημένοι με άλλα “σοβαρότερα” θέματα, ήγουν με την ανατροπή του σχεδίου φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας και των δωρεών. Και όταν πέτυχαν αυτά που ζητούσαν, οι σεπτοί Ιεράρχες του Μαμμωνά θριαμβολογούσαν προκλητικά.

Δείτε, παρακαλώ, το επόμενο video που είχα αναρτήσει σε άρθρο μου στις 26/3/2010.

Έγραφα τότε μεταξύ άλλων: «Πίσω ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στο θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας, αθετώντας τις προεκλογικές της υποσχέσεις, προκαλώντας για άλλη μια φορά το κοινό αίσθημα δικαίου, και απογοητεύοντας τους πολίτες με τις παλινωδίες της.»

Δείτε εδώ και την “ακτινογραφία” της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας.

Αυτά σαν εισαγωγή. Πάμε τώρα στις πρόσφατες εξελίξεις.

«Ηχηρό ράπισμα στα άνομα σχέδια όσων ευθύνονται για το κατάντημα της Ελλάδος, απευθύνουν μέσα από το ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου “Προς το Λαό” τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος», γράφει το romfea.gr. Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα του φυλλαδίου από την ίδια πηγή:

«Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί περιμένετε από την ποιμαίνουσα Εκκλησία να μιλήσει και τοποθετηθεί πάνω στα γεγονότα που παρακολουθούμε.»«Είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας.»«Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων – δανειστών μας.»

«Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια.»«Πώς τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα τη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις.»«Η οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυναστεύει τη χώρα μας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι συνέπεια και καρπός μιας άλλης κρίσης, της πνευματικής.»

Σωστές οι διαπιστώσεις Ιεράρχες μας, αλλά δεν νομιμοποιείστε να καταγγέλλετε τους πολιτικούς. Είσαστε συνυπεύθυνοι για τη σημερινή ξένη κατοχή διότι απλούστατα επί δεκαετίες πορευτήκατε χέρι-χέρι με την αμαρτωλή Πολιτεία, απαθείς θεατές του εθνικού πολιτικοοικονομικού εγκλήματος που συντελούνταν.

Όσο για την ομολογία ότι η οικονομική κρίση είναι συνέπεια της πνευματικής κρίσης, υμείς όψεσθε! Δική σας εξ ολοκλήρου είναι η ευθύνη για την πνευματική κρίση η οποία, άλλωστε, είναι χρόνια πάθηση και της ίδιας της Ιεραρχίας. Σας το έχω πει επανειλημμένα από τούτο το ιστολόγιο: είσαστε μια νεκρή τυπολατρία μόνο για τα πανηγύρια! Οι υποκριτικές τυποποιημένες προσευχές που παπαγαλίζετε δεν περνάνε πάνω από το ταβάνι της Εκκλησίας. Ο Χριστός σας έχει γυρίσει την πλάτη διότι τον σταυρώνετε καθημερινά με τα ψέματα και τις πράξεις σας. Η δε εμφάνισή σας με τις μακριές γενειάδες και τα μαύρα ράσα είναι αντιπνευματική. Φαίνεται δεν έχετε ακούσει ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Είχε δίκιο ο Θ. Πάγκαλος που είπε ότι δεν είστε παραγωγικοί. Ακριβολογούσε ο άνθρωπος. Ομολογώ ότι ο οίκτος που νιώθω για την πνευματική σας γύμνια επισκιάζει την οργή μου για την προδοσία σας. Σας λυπάμαι ειλικρινά. Είστε δέσμιοι ενός μεγάλου ψέματος…

Αλήθεια, πώς κι έτσι ξυπνήσατε τόσο αργά; Φοβάστε, προφανώς, ότι οι ξένοι αφέντες μας θα βάλουν χέρι και στα δικά σας υπάρχοντα… Έτσι δεν είναι; Σας τρώνε τα μαύρα φίδια, που λέει ο λαός. Λέτε και δεν ξέρουμε ότι οι μόνες φορές που ξεσηκώνεστε είναι για να υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας. Ε, λοιπόν, έχω άσχημα νέα να σας πω: στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης δεν θα μείνετε αλώβητοι. Ίσως αυτό θα είναι το μόνο καλό που η παγκοσμιοποίηση θα φέρει: χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος και οι κληρικοί να πληρώνονται από τα έσοδά της. Εκείνοι που σας θέλουν μεσίτες προς το Θεό, έχοντας απεμπολήσει το προνόμιο και το δικαίωμα της απ’ ευθείας επικοινωνίας με το Θείο Πνεύμα, εκείνοι που σας προσκυνάνε και σας φιλούν το χέρι, οι ίδιοι να σας πληρώνουν και να σας χαίρονται στολισμένους σαν παγώνια πάνω στους χρυσοποίκιλτους θρόνους σας. Γιατί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος τις λιμουζίνες, τους χρυσοποίκιλτους θρόνους, και τα υπερατλαντικά πολυέξοδα ταξίδια Ιεραρχών με τις κουστωδίες τους;

Και συνεχίζω την παράθεση από το romfea.gr:

«Μια ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε η δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας.»Εσείς τι πρότυπα προβάλατε και προβάλλετε; Ακόμη και φυλακή μπήκε Ιεράρχης σας για τα ανοσιουργήματά του! Και πόσοι είναι αυτοί που σκανδάλισαν το πανελλήνιο και τους καλύψατε; Τηρήσατε σιγήν ιχθύος ακόμη και για το “ιερό” σκάνδαλο-μαμμούθ του Βατοπεδίου. Αυτοί είσαστε!«Στην Σύνοδο της Ιεραρχίας εμείς, οι πνευματικοί σας πατέρες, κάναμε την αυτοκριτική μας, θελήσαμε να αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας και να αναζητήσουμε με τόλμη το μερίδιο της ενδεχόμενης δική μας υπαιτιότητας στην παρούσα κρίση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν».

Η εν κρυπτώ δήθεν αυτοκριτική και τα σπαραξικάρδια λόγια σας δεν πείθουν παρά μόνο τους αφελείς, τα πρόβατα, όπως θεωρείτε το ποίμνιό σας. Κατεβείτε λοιπόν, αν είστε ειλικρινείς, από τους θρόνους και περπατήστε εν ανάγκη ξυπόλυτοι όπως περπάτησε ο Χριστός. Μόνο έτσι θα μας πείσετε!

Παραθέτω τώρα μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες των “παναγιότατων” μεσιτών μας προς το Θεό. (Φανταστείτε πού θα είχαμε καταντήσει χωρίς μεσίτες!)

12 16 2010 21 33 33

12 16 2010 21 33 48

12 16 2010 21 33 56

12 16 2010 21 33 38

12 16 2010 21 33 50

12 16 2010 21 34 04

Tags: "Προς το Λαό", Διαρκής Ιερά Σύνοδος, Εκκλησία της Ελλάδος, Θ. Πάγκαλος, Ιεραρχία