Και οι Ιεράρχες… θρόνον ηγόρασαν

Ενώ οι Έλληνες στενάζουν από τη φτώχεια σφίγγοντας καθημερινά το ζωνάρι τους, και τα χειρότερα δεν τα έχουν ακόμη δει και βιώσει, οι Ιεράρχες, αποκομμένοι όπως πάντα από την οδυνηρή για το λαό πραγματικότητα, θρόνους ηγόρασαν!

Όπως είδατε στο video, με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και φαρισαϊκή υποκρισία ενθρόνισαν σήμερα στο ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ως Μητροπολίτη Λαγκαδά τον υπέρβαρο «θεοφιλέστατο» κ. Ιωάννη. Μην σκανδαλίζεστε όμως για τα 150 και πλέον κιλά (τόσο τον έκοψα) που κουβαλάει ο κ. Ιωάννης, διότι είναι αποτέλεσμα της ιδιότυπης προσευχής και νηστείας στην οποία είχε υποβάλει τον εαυτό του προκειμένου να θεωρηθεί “άξιος” για τον αρχιερατικό θρόνο. Και τα κατάφερε!

Πολλοί “ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί” θα με επιπλήξουν διότι μέσα στην κρίση επιτίθεμαι και στην Εκκλησία, το στυλοβάτη, όπως νομίζουν, του έθνους. Λοιπόν, ακούστε, θα επιτίθεμαι δε δαύτην εφ’ όσον με τα έργα της βλασφημεί το όνομα και τη διδασκαλία του Χριστού και εφόσον ο κλήρος πληρώνεται και από το δικό μου υστέρημα. Έχω κάθε δικαίωμα και υπέρτατο χρέος να καταγγέλλω τις αντίχριστες πρακτικές της, όχι μόνο διότι είναι πολυδάπανες, αλλά κι επειδή σκανδαλίζουν τον έχοντα κοινό νου και δημιουργούν στρατιές άθεων.

Ακούσαμε λοιπόν μεταξύ άλλων κατά την τελετή της ενθρόνισης και τα λόγια του Ιησού: «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι». Για τους πρωθιερείς όμως του Μαμμωνά, το ν’ απαρνηθούν τον εαυτό του σημαίνει ν’ απαρνηθούν τη φτώχεια, ν’ ανέβουν σε θρόνο, να έχουν υποτακτικούς, να κυκλοφορούν με λιμουζίνα, να ζουν σε σπίτια-παλατάκια, και να στολιστούν σαν παγώνια με πανάκριβα χρυσοποίκιλτα άμφια, μήτρες, αρχιερατικές ράβδους, και άλλα καραγκιοζιλίκια, σε μια προσπάθεια να κρύψουν με τα εξωτερικά στολίδια τη γύμνια της ψυχής τους και την πενία του πνεύματός τους.

Αλίμονο! Αυτή είναι η Ιεραρχία της Ελλάδας! Προκλητική, αντιχριστιανική και παραδόπιστη. Είναι οι πλανώντες και πλανώμενοι του Ευαγγελίου, είναι εκείνοι που ουδέποτε γνώρισαν το Χριστό και είναι άγνωστοι σ’ εκείνον. Είναι αυτοί που ενώ προσφέρουν στους πιστούς πέτρες αντί για πνευματικό άρτο, τους απομυζούν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Είναι οι τυφλοί που οδηγούν τυφλούς κι όλοι μαζί πέφτουν στο λάκκο της θρησκευτικής δεισιδαιμονίας. Είναι αυτοί που πανηγύρισαν με την ελαχιστοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων της Εκκλησίας, για να χαρούν φαίνεται με την ανάληψη και των δικών του υποχρεώσεων από τους πενόμενους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ναι, είναι αυτοί που πρωταρχικά ευθύνονται για την ηθική και οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας. Διότι με το θανάσιμο εναγκαλισμό τους με την αμαρτωλή Πολιτεία απεμπόλησαν την προφητική αποστολή τους να ελέγχουν και να καταγγέλλουν τα σκοτεινά έργα της διαπλεκόμενης πολιτικοοικονομικής ηγεσίας της χώρας, κι έτσι κατρακυλήσαμε στη σημερινή τρισαθλιότητα. Ας μην έχουν όμως και αυτοί καμία αμφιβολία. Έρχεται καιρός, και ήδη εγγύς εστίν, όταν και οι ίδιοι θα πονέσουν όπως πονάει ο λαός, για να μην πω περισσότερο. Η Νέα Τάξη που εξυφαίνεται θα σαρώσει και δαύτους, όπως θα σαρώσει και τις φαυλοδημοκρατίες που μας βούλιαξαν. Δεν χαίρομαι γι’ αυτά που μας βρήκαν, ούτε και με τα χειρότερα που μας έρχονται. Απλά λέω ότι η νομοτέλεια φυγείν αδύνατον. Ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε.

Κατά τ’ άλλα, για να επιστρέψω στα βάσανά μας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Mega, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, τόνισε ότι «αν το πρόβλημα είχε τακτοποιηθεί τον Φεβρουάριο θα ήταν λιγότερο δαπανηρό» και δήλωσε ότι αν ήταν μέλος ελληνικού συνδικάτου, θα διαδήλωνε και αυτός! Κάλεσε όμως τους Έλληνες να κατανοήσουν το πρόβλημα της χώρας, δηλώνοντας: «Μπορώ να τους καταλάβω. Πρέπει όμως κι εκείνοι να κατανοήσουν ότι ο μόνος τρόπος για εκείνους και τα παιδιά τους, διότι έχουν παιδιά και αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί σε δύο χρόνια, είναι πρόβλημα που ίσως έχει συνέπειες επί δεκαετίες, αν θέλουν να αποφύγουν μια προβληματική για τα παιδιά τους Ελλάδα πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια.» (πηγή)

Κρατάω αυτό το τελευταίο: είναι πρόβλημα που ίσως έχει συνέπειες για δεκαετίες… Μα, φυσικά! Όταν χρειάστηκαν 30 χρόνια για να βουλιάξει η χώρα έως εδώ, να μη χρειαστούν άλλα τόσα για να βγει, αν ποτέ βγει, από τον πάτο; Βλέπετε στη φαυλοδημοκρατία μας αλχημιστές-θαυματοποιοί δεν υπάρχουν. Εκτός και αν τους έχει ανακαλύψει η Αλέκα Παπαρήγα και μας τους κρύβει.

Tags: Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Ντομινίκ Στρος Καν, Χειροτονία