Και ο Μίκης Θεοδωράκης κομματάρχης;

%25CE%259C%25CE%25AF%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%2598%25CE%25B5%25CE%25BF%25CE%25B4%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582 Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, με στόχο την ενεργό συμμετοχή σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). (πηγή)

Μα γιατί να κάνει τον κόπο; Σε τι χρειάζεται ένα νέο “κίνημα”; Υπάρχει ήδη εν ενεργεία και θριαμβεύει το σοσιαληστρικό κίνημα-κούνημα, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού του μνημονίου-μνημοσύνου θριάμβευσε στις χτεσινές αυτοδιοικητικές κομματοκαπελωμένες εκλογές, και έχει, λέει, λευκή επιταγή για να κυβερνήσει άλλα τρία χρόνια, κούνια που τους κούναγε…

Αναρωτιέμαι, όμως, θα επιμείνει άραγε ο Μίκης στη δημιουργία “κινήματος“, ή μήπως τώρα που αποφεύχθηκαν (προς το παρόν) οι πρόωρες εκλογές και έχουμε “σταθερότητα” θα κάνει πίσω; Ίδωμεν !

Γ.Α.Παπανδρέου: «Σήμερα, αλλά και μετά από τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, οι πολίτες έδειξαν το δρόμο. Ζήτησαν τη συνέχιση της πορείας μας, της πορείας της χώρας, και απαίτησαν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Αναγκαία σταθερότητα, για να στεφθεί αυτή η προσπάθεια με επιτυχία. Απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης.
Σήμερα, έχουμε πλέον μπροστά μας μια καθαρή τριετία. Μια τριετία δουλειάς και δημιουργίας, για να σώσουμε και να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα.»


Τον ακούσατε; Του ζητήσαμε, λέει, τη συνέχιση της πορείας του! Έτσι ερμήνευσε ο George Papandreou την αποχή των εξοργισμένων και αηδιασμένων πολιτών που στην Αττική ξεπέρασε το 60%, στο Δήμο Αθηναίων και στον Πειραιά εκτινάχτηκε στο 65%, ενώ στην Επικράτεια έφτασε το 54%. (πηγή)
Κι αν στο 54% προσθέσουμε το 10% των λευκών-άκυρων, τότε το αποτέλεσμα που ο Πρωθυπουργός εκλαμβάνει ως λευκή επιταγή για συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής του μνημονίου το βασίζει στις επιλογές του υπόλοιπου 36% που ψήφισαν. Από το 36% που προσήλθε στις κάλπες, κατά μέσον όρο περίπου το 52% προτίμησαν τους πράσινους υποψήφιους! Με άλλα λόγια το 52%x36%=19% ήταν το ποσοστό του εκλογικού σώματος που έσωσαν την τιμή και την υπόληψη του Γιώργου!

Και για την προτίμηση του 19% των Ελλήνων ψηφοφόρων δέχτηκε σήμερα και τα συγχαρητήρια του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα, οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να το υποστηρίξουν, έγινε κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά υποστήριξε στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση.» (πηγή)

Είδατε τι πάθαμε, παίδες, με τον καναπέ που προτιμήσαμε; Άντε τώρα να τους βγάλεις την ιδέα ότι η πλειοψηφία του λαού δεν υποστηρίζει την κυβέρνηση και την πολιτική ασιτίας που μας επιβάλλει. Άντε τώρα να τους πείσεις ότι δεν είμαστε μαζοχιστές που απολαμβάνουμε το μαστίγωμα και λέμε στους Γιώργηδες δείρτε μας κι ας κλαίμε. Άντε τώρα να τους πείσεις ότι δεν είμαστε ακίνδυνοι ραγιάδες…

«Η νίκη των σοσιαλιστών στις δύο πιο κρίσιμες εκλογικές μάχες υποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί ευρεία υποστήριξη παρά την επιδεινούμενη ύφεση», έγραψαν οι Financial Times. (πηγή)

Νίκη των σοσιαλιστών, λοιπόν, ήταν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών! Εκεί αυτοί, επιμένουν στην κομματικοποίησή τους. Προφανώς η προσωπικότητα και τα προσόντα των υποψηφίων δεν έπαιξαν ρόλο. Οι κομματικοί μηχανισμοί ήταν εκείνοι που αναμετρήθηκαν, και εδώ που τα λέμε, στους μηχανισμούς και τις μηχανορραφίες το ΠΑΣΟΚ είναι άπιαστο!

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί εγώ δεν πήγα να ψηφίσω; Διότι αρνήθηκα να με κατατάξουν με το ζόρι στους κομματικούς τους στρατούς οι μεν ή οι δε. Αρνήθηκα να παίξω στο παιχνίδι των κομματικών μαστροπών. Εξάλλου, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση βαρύνεται με τις ίδιες αμαρτίες όπως και η κεντρική διοίκηση της χώρας. Το τι έχουν δει τα μάτια μου από πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο Δήμο που κατοικώ τα τελευταία 25 χρόνια δε λέγεται… Τώρα δε με τον “Καλλικράτη”, που μεγάλωσε η πίτα και αυξήθηκαν οι αρμοδιότητες, θα γίνει της π*****ας, δηλαδή της ρεμούλας! Ε ρε μάσες που έχουν να πέσουν…

Πάντως για τις πράσινες και γαλάζιες θριαμβολογίες διαμαρτυρήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι αποκρύπτουν «μια κραυγαλέα λεπτομέρεια: κερδίζουν δήμους και περιφέρειες με ψηφοδέλτια που με το ζόρι συγκεντρώνουν το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος. Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες μόνο και μόνο επειδή οι δυνάμεις της Αριστεράς παρουσιάζονται κατακερματισμένες.» (πηγή)

Και ποιος σας είπε, Αλέξη μου, να είστε κατακερματισμένοι; Ποιος σας υποχρέωσε να είστε δια βίου και εξ επαγγέλματος κόμματα διαμαρτυρίας και να μην έχετε εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας; Δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας; Δεν θέλετε ν’ ανακατευτείτε με τα πίτουρα για να μη σας φάνε οι κότες; Τότε γιατί μπαίνετε στη Βουλή και καταδέχεστε να σας χρυσοπληρώνουμε από το υστέρημά μας; Απλώς για να γαυγίζετε; Μα αυτό το κάνουμε κι εμείς τζάμπα!

Και μετά με μέμφεται ο κύριος Κάρολος Παπούλιας διότι κάνω πολιτική από τον καναπέ. Δείξε μου ποιο κόμμα αξίζει να ψηφίσω κι εγώ θα σηκωθώ από τον καναπέ, που άλλωστε σπανίως κάθομαι αφού δεν μένει χρόνος για χαλάρωση.

Με όλο το σεβασμό που μας έχει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τα Γιάννενα όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, είπε μεταξύ άλλων: «Μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους.» (πηγή) Εγώ να δεις, Πρόεδρε, πώς μέμφομαι όλους εσάς που εξαχρειώσατε την πατρίδα μου “δημοκρατικά”… Άραγε εσείς από τους βελούδινους καναπέδες του Προεδρικού Μεγάρου πότε θα κάνετε την αυτοκριτική σας;

Αλήθεια, γιατί πανηγυρίζουν; Μήπως κατήγαγαν καμιά περιφανή νίκη κατά των βαρβάρων εχθρών του έθνους; Πού είδατε να πανηγυρίζουν σε μνημόσυνα;

Tags: George Papandreou, Αλέξης Τσίπρας, Καλλικράτης, Κάρολος Παπούλιας, Μίκης Θεοδωράκης, Ντομινίκ Στρος Καν