Και πάλι η Κυριακή της Κακοδοξίας!

images.%CE%B1%CE%B1%CE%B1jpg

Για όσους ξεχνιέστε και νομίζετε ότι η Ορθοδοξία είναι η θρησκεία του Θεού της Αγάπης, η ίδια φροντίζει κάθε χρόνο τέτοια μέρα – Κυριακή της “Ορθοδοξίας” – να μας θυμίζει ότι είναι θρησκεία του “μίσους”, και ας με συγχωρήσουν όσοι καλοπροαίρετοι και ανυποψίαστοι πιστοί σκανδαλίζονται με τα γραφόμενά μου. Πρώτη όμως μ’ έχει σκανδαλίσει η Ορθοδοξία με τη μισαλλοδοξία της και τ’ αναθέματα (κατάρες) που ρίχνει κάθε χρόνο κατά την Α´ Κυριακή των Νηστειών. Βλέπε olympia.gr για τα αναθέματα, και εδώ, και εδώ.

Σήμερα στο ναό της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο προάστιο της Αθήνας, όπου πέρυσι την ίδια μέρα ο ιερέας είχε επιβάλλει στους πιστούς να τον ακολουθούν γύρω-γύρω και να επαναλαμβάνουν δυνατά μαζί του το τρις ανάθεμα (δείτε εδώ τι είχα γράψει τότε), πληροφορήθηκα ότι ο ίδιος ιερέας είπε στους εκκλησιαζόμενους να μην ανησυχούν διότι το ανάθεμα που ξεφωνίζουν δεν είναι ανάθεμα αλλά προσευχή προς το Θεό για τη συγχώρηση των αμαρτωλών!

Βλέπετε τι σοφίζονται οι σκοταδιστές ιερείς, που έχουν παραδώσει την ψυχή τους στο “διάβολο”, για να παραπλανήσουν όποια πρόβατα διαισθητικά καταλαβαίνουν ότι το ανάθεμα είναι κατάρα; Γι’ αυτό είναι αναπολόγητοι αυτοί οι μισαλλόδοξοι υπηρέτες του “Εωσφόρου”. Τις εντολές του Χριστού : «Ευλογείτε και μη καταράσθε», «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών», «Ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς», κλπ., τις έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια οι αθεόφοβοι ρασοφόροι, τα εκλεκτά τέκνα του ξαποδώ.

Σα να μην είναι αρκετά τα προβλήματα και η φτώχεια που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός, σα να μην πλεονάζει το μίσος που έχουν ενσπείρει μεταξύ των πολιτών οι ανίκανοι και αναίσχυντοι πολιτικάντηδες, σα να μην είναι αρκετή η ανασφάλεια που νιώθει ο Έλληνας πολίτης από την έκρηξη της εγκληματικότητας, έχουμε και τ’ αναθέματα της βλοσυρής μητριάς που μας έχει καθίσει στο σβέρκο, της Εκκλησίας. Λέτε γι’ αυτό να μη βλέπει τούτη η χώρα άσπρη μέρα; Διότι αν τα αναθέματα-κατάρες της δεν πιάνουν, τότε ούτε οι προσευχές της πιάνουν, άρα τζάμπα ταΐζουμε και ποτίζουμε τους ψευτολειτουργούς του Υψίστου. Έτσι δεν είναι; Κοινό νου χρησιμοποιώ, δε λέω τίποτα φιλοσοφίες.

Ξανασκεφτείτε το παρακαλώ: Ή οι ευχές και οι κατάρες, υπό τύπον προσευχής ή αλλιώς, είναι απλά κουβέντες του αέρα χωρίς αποτέλεσμα, ή απελευθερώνουν θετική και αρνητική ενέργεια, αντιστοίχως, οπότε πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας και να σταματήσουμε το πρόσθετο κακό που προκαλεί στο έθνος μας η Ορθοδοξία με τ’ αναθέματά της. Προσέξτε παρακαλώ, δεν είμαι θρησκόληπτη ούτε δεισιδαίμων. Πιστεύω όμως κάτι που επαληθεύεται και εμπειρικά στην καθημερινότητά μας: ότι ο λόγος έχει δύναμη και για το καλό και για το κακό. «Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει», λέει η λαϊκή σοφία. «Καλομελέτα κι έρχεται», λέει μια άλλη παροιμία. Το αντίθετο επίσης ισχύει: «Κακομελέτα κι έρχεται». «Ευχή γονιού αγόρασε και στο βουνό ανέβα», λέει άλλη παροιμία. Και το ανάποδο είναι αληθές: «Κατάρα γονιού μην προκαλέσεις γιατί στο γκρεμό θα πέσεις». Τ’ αναθέματα, επομένως, δεν είναι αθώα ψελλίσματα των ρασοφόρων χωρίς πρακτικό αντίκρισμα. Όοοχι δυστυχώς…

Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε τρόπο να υποχρεώσουμε την “Ορθοδοξία” να καταργήσει τ’ αναθέματα που ρίχνει στους διαφωνούντες Έλληνες κατά την Κυριακή της “Ορθοδοξίας” (Κακοδοξίας) και αντ’ αυτών να υποχρεωθεί να ξορκίσει το κακό που οι κατάρες τις έχουν επιφέρει στο έθνος μας. Εν ανάγκη να την στείλουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Κάτι πρέπει να κάνουμε! Είναι ντροπή ν’ ανεχόμαστε να τρώμε αναθέματα από το 843 μ. Χ. μέχρι σήμερα. Έχουμε ένα γιγαντιαίο μαύρο μάγο στο κεφάλι μας, την Εκκλησία, να μας αναθεματίζει, δηλαδή να μας καταριέται συστηματικά. Το καταλαβαίνετε; Δε σας ενοχλεί το συλλογικό και διαχρονικό αυτό έγκλημα; Εμένα με γεμίζει ιερή αγανάκτηση. Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, τα ίδια μαύρα χάλια…
Ως πότε άραγε θα υπομένουμε τ’ αναθέματα της Κακοδοξίας;

Tags: αναθέματα, κατάρες, Κυριακή της Ορθοδοξίας