Και το όνομα αυτής… ΔΗ.ΣΥ!

%25CE%2594%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25BF%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE%2B%25CE%25A3%25CF%2585%25CE%25BC%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2587%25CE%25AF%25CE%25B1 Αν έχεις τζάκι διάβαινε,

και πακτωλό περπάτει!

Και αν τη δόξα αγαπάς παράφορα,

Καβάλα το δικό σου άτι.

Είναι πολλά τα κόμματα,

Στο λίκνο τσι “Δημοκρατίας”,

Μα για της Ντόρας το μαντρί,

Υπάρχει χώρος για να βολευτεί.

Μας είπε ότι βάζει το ΤρΕλλαδιστάν,

Χα, χα, απ’ την πολιτική πιο πάνω!

Και ότι προχώρησε στη ΔΗ.ΣΥ,

Ώστε να μην παραδοθεί στην κρίση!

Κι εκεί που περιμέναμε ανατολή,

Τη ΔΗ.ΣΥ φάγαμε στη μάπα,

Που είναι όμως “δημοκρατική”,

Και είναι, λέει, συμμαχία… εθνική!

Δεν έχω τίποτα προηγούμενο με τη Ντόρα, που ούτε με ξέρει ούτε την ξέρω, όπως άλλωστε δε γνωρίζω και δε με γνωρίζει κανένας άλλος κομματάρχης τσι “Δημοκρατίας”. Αυτό το φρόντισα επιμελώς διότι «φθείρουσιν ήθη χρηστά ομιλίαι κακαί», κι «όποιος καθίσει με στραβό το πρωί θ’ αλληθωρίσει.»Πώς όμως να της ευχηθώ, έστω και τυπικά, καλή επιτυχία όταν η παρουσία της στην πολιτική σκηνή κατακερματίζει έτι περαιτέρω το εκλογικό σώμα και δημιουργεί περισσότερη σύγχυση και αλληλοσπαραγμό; Πώς να πιστέψω ότι δεν δημιούργησε τη ΔΗ.ΣΥ από άκρατη φιλοδοξία και γυναικείο πείσμα, αλλά το έκανε από αγάπη για την πατρίδα και το λαό της; Πώς να προσποιηθώ ότι δεν καταλαβαίνω ποίων τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει, όταν στην παρθενική της ομιλία κλείνει το μάτι στην πλουτοκρατία, λέγοντας ότι θα μειώσει το φορολογικό συντελεστή στο 20%, ενώ δε βγάζει άχνα για τους δυσβάστακτους και άδικους έμμεσους φόρους;

Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία της Ντόρας: «Θεωρούμε καθοριστικής σημασίας τη δραστική μείωση της φορολογίας, με την εισαγωγή ενός χαμηλού ενιαίου φορολογικού συντελεστή, στην περιοχή του 20%.»Εκεί όμως που η κ. Μπακογιάννη μ’ έκανε και γέλασα είναι όταν μίλησε για την εξουσία. Παραθέτω τα ξεκαρδιστικά αποσπάσματα:

«Αλλά έχω αλλάξει, πιστεύω, και για έναν ακόμα λόγο: γιατί μέσα μου έχω πλέον απομυθοποιήσει την εξουσία. Είκοσι χρόνια τώρα την ξέρω πια κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Ξέρω τα θέλγητρα και τις παγίδες της.

Χάρη στην εξουσία μπόρεσα – κακά τα ψέματα – να αλλάξω πριν από χρόνια τη μορφή και τη ζωή του τότε πιο φτωχού νομού της χώρας, της Ευρυτανίας. (…)

Έχω δει όμως και το άλλο της πρόσωπο: την έχω δει να σταματάει την πρόοδο, να αλλάζει συμπεριφορές, να διαφθείρει ανθρώπους.

Έχω δει μερικούς που της παραδόθηκαν άκριτα να γίνονται ναρκωμένοι υπηρέτες της. Να είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, να προδώσουν τα πάντα, να ξεχάσουν τα πάντα, προκειμένου να μην την αποχωριστούν!

Η εξουσία είναι εργαλείο, δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά σε μπερδεύει η άτιμη πολύ αποτελεσματικά.»Βρε την άτιμη την εξουσία πώς τους μπερδεύει, δηλαδή πώς τους μεθάει και τους κάνει να μας βλέπουν σαν ενοχλητικά κουνούπια! Μπράβο, Ντοράκι! Λέγε μας τέτοια μπας και ξυπνήσει κανείς από κείνους που ακόμη σας προσκυνάνε. Ώστε, λοιπόν, κάποιοι “είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, να προδώσουν τα πάντα, να ξεχάσουν τα πάντα, προκειμένου να μην την αποχωριστούν”! Και στις κακές γλώσσες που λένε ότι κι εσύ έκανες τα πάντα, πρόδωσες τα πάντα, ξέχασες τα πάντα, προκειμένου να μην αποχωριστείς την εξουσία, τι απαντάς Ντόρα;

Κι ενώ η κ. Μπακογιάννη βγήκε με κλάδο ελαίας – σύμβολο της ειρήνης – στο έμβλημά της, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον αντίπαλό της Α. Σαμαρά για ακραίο και ανεύθυνο λαϊκισμό. Έστρεψε επίσης τα βέλη της και προς το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Μπορούμε να πούμε πολλά για τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης. Μπορούμε να πούμε πολλά για τον χαμένο χρόνο, τις ανεύθυνες δηλώσεις, τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης για ένα περίπου εξάμηνο.» Διαβάστε περισσότερους αναθεματισμούς εδώ.

Αλήθεια, με ποιους θα κάνει συμμαχία η Ντόρα για να δικαιώσει το όνομα του κόμματός της; Δηλαδή με ποιο κόμμα θα τα βρει με τον ακραίο φιλελευθερισμό που κουβαλάει;

Tags: ΔΗ.ΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη