“Καλάμι” ΗΠΑ: Εκλογές χωρίς ουσία με “καραγκιοζιλίκια” υποψήφιων

“Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες τις επόμενες γενιές.” (Charles de Gaulle)

2023 05 18 093435

“Οι εκλογές μας έφτασαν,
ψηφίζουμε με ζόρι…
Ό,τι σ#ατά οι πολιτικοί,
αυτά κι οι ψηφοφόροι.”

Οι εκλογές 21 Μαίου 2023 θα μείνουν στην ιστορία ως οι πλέον άνοστες, άγευστες, κωμικές. Εκλογές χωρίς ουσία με ”καραγκιοζιλίκια” υποψήφιων, τους οποίους ανέχεται ο λαός, χωρίς να τους πετά ζαρζαβατικά. Υποθέτουμε επειδή τα ζαρζαβατικά έχουν κόστος και χρήμα δεν υπάρχει για σπατάλες.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός του ”μεγάλου ενδιαφέροντος” των υποψήφιων για τον… τόπο τους. Οι περισσότεροι π.χ. υποψήφιοι βουλευτές επαρχίας είναι για χρόνια μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες θυμήθηκαν με ”αγάπη” τον τόπο τους. Θα τον ”θυμηθούν” πάλι στις επόμενες εκλογές και την Λαμπρή.

Τα δύο κόμματα εξουσίας, με αρχηγό Κούλη και Αλέξη, κατώτερα των περιστάσεων. Ασοβάρευτα, προσπαθούν να εξαπατήσουν αφελείς. Ούτε κουβέντα γιά σοβαρά ζητήματα, όπως Δημογραφικό, βία και κακοποιήσεις ανήλικων, Ελληνοτουρκικά, σκάνδαλο και μίζες (εμβόλια) με covid-19, Κυπριακό, απόδημος Ελληνισμός, Ουκρανία, κ.ά.

”Κόλλησαν” μόνο σε υποκλοπές και Τέμπη. Σε ”ατάκες”, άνοστες αντιπαραθέσεις και σε μια στημένη αστεία ”τηλεμαχία”, με ερωτούντες ”ημέτερους-δεδομένους”, που την είπαν debate. Στις προεκλογικές ομιλίες τους, οι αρχηγοί, μαζεύουν ”υποψήφιους ρουσφετολήπτες”, ως οπαδούς-χειροκροτητές.

Μητσοτάκης και Τσίπρας δοκιμάστηκαν, κυβέρνησαν κι έπεισαν ότι είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Διαπλεκόμενοι ”παπατζήδες” του συμφέροντος, με αδιαφορία για το καλό της χώρας και του λαού της… Υπηρέτες τοπικών και ξένων συμφερόντων.

ΔΕΝ μπορεί να πορευτεί η Ελλάδα με τα σάπια, κρατικοδίαιτα κόμματα διαπλεκόμενων τυχοδιωκτών.

Ο απόδημος Ελληνισμός, που εξαπατήθηκε δύο φορές από τα διαπλεκόμενα, κρατικοδίαιτα κόμματα Ελλάδας, δεν μιλά, αλλά, απλά, παρακολουθεί την εκλογική κωμωδία. Το ”διαζύγιο” απόδημου Ελληνισμού με την διεφθαρμένη πολιτική-κομματική Ελλάδα είναι γεγονός και οριστικό.

Και μία εκτίμηση του ”Κ”: Νέα «ιουλιανά»;;; Μισόν αιώνα μετά, θα ξαναζήσουμε αποστασία αλά 1965, πάλι Ιούλιο; Με θύμα το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ του εκβιαζόμενου ”μικρο”-πρόεδρου;;; (18 Mάη ’23)

”Στα ξένα είμαστε ‘Ελληνες και στην Ελλάδα ξένοι”

Η συνέχεια για την “κωμωδία με τους απόδημους Έλληνες ψηφοφόρους” στο ΚΑΛΑΜΙ.

Tags: απόδημοι Έλληνες, διαπλεκόμενοι, εκλογές, ΚΑΛΑΜΙ ΗΠΑ, κόμματα, κρατικοδίαιτοι, Τέμπη, Υποκλοπές, ψηφοφόροι