“ΚΑΛΑΜΙ” των ΗΠΑ: Υπάρχουν αδιέξοδα και στην Δημοκρατία

ppp

Υποτίμηση της νοημοσύνης των Ελλήνων.
Ψευτοδίλημμα εκλογών: «Κούλης ή Αλέξης»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος (Κούλης) Μητσοτάκης, στην τελευταία ομιλία του ως πρωθυπουργός στην Διεθνή ‘Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπ. ’22, είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Ουσιαστικά έκανε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για τις εκλογές τέλος Άνοιξης, αν κάτι δεν αλλάξει ίσαμε τότε.

Κάνοντας σύγκριση του εαυτού του με τον Τσίπρα, είπε «τώρα ξέρουμε ποιος μπορεί να διαχειρίζεται και να ξεπερνά κρίσεις. Και ποιοι μένουν χαιρέκακοι θεατές… Για αυτό και, όταν έλθει η ώρα, δεν θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση. Αλλά και κυβερνήτη του τόπου μας».

Το δίλημμα και σύνθημα των επόμενων εκλογών που έθεσε, ξεκάθαρο: ”Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Τσίπρας”. Αν ερωτούσε τον λαό, η απάντηση θα ήταν μονολεκτική και καθαρή: ”Κανένας” (από τους δύο). Αλλά δεν έχει και επιλογές ο λαός. Συνήθισε στο πελατειακό κράτος και στην διαπλοκή, διαφθορά. Δυστυχώς, άσχετα τι λένε οι ”παπατζήδες” πολιτικοί, υπάρχουν αδιέξοδα και στην Δημοκρατία.

Σε μία χώρα με σάπιο πελατειακό κράτος, με διαπλεκόμενη εξευτελισμένη ”Δικαιοσύνη”, με Σύνταγμα κουρελόχαρτο, χώρα της διαφθοράς, της αρπαχτής, με ”σύμβολο” το ρουσφέτι, ναι, δυστυχώς υπάρχουν αδιέξοδα στην Δημοκρατία, επειδή ο λαός είναι αναγκασμένος ”να φάει στην μάπα Κούλη ή Αλέξη, που κάθονται ”σούζα” μπροστά στους ξένους ”προστάτες” και ”το παίζουν μάγκες”, εντός συνόρων.

Το δίλημμα ξεκάθαρο: ”Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Τσίπρας”. Κατάντια για την χώρα… Δοκιμάστηκαν και οι δύο και απέτυχαν. Κάθε χρόνο στην ΔΕΘ, πρωθυπουργός και αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις ομιλίες τους, ”σκοτώνονται” (για τον λαό). Ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει ”ασπιρίνες” ως μέτρα βοήθειας του κοσμάκη και ο της αντιπολίτευσης επικρίνει οτιδήποτε. Την επόμενη ημέρα στην θεατρική συνέντευξη τύπου, με τους ”ημέτερους” των ΜΜΕ και τον αποκλεισμό των μη ”ημέτερων”, αλλά και τις προκαθορισμένες ”ερωτήσεις”, διαπιστώνει κανείς γιατί η Ελλάδα είναι σχεδόν τελευταία στην παγκόσμια κατάταξη σε ό,τι αφορά ελευθερία και αξιοπιστία ΜΜΕ.

Κι εφέτος, μία από τα ίδια. Ο αλαζόνας Κούλης, δεν είχε πρόβλημα να πιστοποιήσει ότι υποτιμά την νοημοσύνη του κόσμου.

”Μαγκιές” για Τουρκία, Ερντογάν. ”Μαγκιές” αντιρωσικές για να είναι αρεστός στην Ουάσιγκτον. ”Μαγκιές” γενικά. Και στην αίθουσα, ως τουρίστες, σχεδόν όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, χώρια οι δεκάδες κρατικοδίαιτοι παρατρεχάμενοι.

Για τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις, τα ίδια: Νόμιμες, άρα καλά έγιναν. Αποφεύγοντας να εξηγήσει ΓΙΑΤΙ έγινε παρακολούθηση τηλεφώνου του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ από την ΕΥΠ.

Το κωμικό είναι ότι ο Κούλης ”αναρωτιέται” γιατί ομαδικά κορυφαία ΜΜΕ εκτός Ελλάδας τον ”στολίζουν” άσχημα, για την αυταρχική ”διακυβέρνηση”, με τους ”άριστους” που έχει γύρω του. Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις στην Ρωσία με υπονοούμενα ότι αυτή θέλει να τον…”ανατρέψει”, δεν χρειάζονται σχόλια. Για τους… ”ημίθεους” Έλληνες ”κυβερνήτες της πλάκας”, πάντα άλλοι φταίνε για τα λάθη τους. Και τώρα που η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό έναν…”Μωυσή”, οι εχθροί τον ”εχθρεύονται”.

Η συνέχεια εδώ: file:///C:/Users/hp/Downloads/KALAMI-12_SEP_2022.html

Tags: Αλέξης Τσίπρας, ΔΕΘ, Δημοκρατία, δικαιοσύνη, Ερντογάν, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σύνταγμα, Τουρκία, Υποκλοπές