Καρκίνος: Η “επάρατη” που δεν ήταν…


Με αφορμή την πρόσφατη ασθένεια μιας φίλης μου, ένιωσα την ανάγκη να γράψω κάτι για το καυτό θέμα της νεοπλασίας. Δεν είμαι ειδική στα θέματα που αφορούν στη μάστιγα του καρκίνου και δεν ισχυρίζομαι ότι η θεραπεία του είναι εύκολη υπόθεση. Ως εκ τούτου δεν θα παραθέσω δικές μου απόψεις, αν και έχω κάποιες, αφού δυστυχώς η “επάρατη” στο παρελθόν έχει χτυπήσει την πόρτα και της δικής μου οικογένειας, πράγμα που με ώθησε σε εκτεταμένη έρευνα και μου έδωσε το θλιβερό προνόμιο να βγάλω τα δικά μου λογικά συμπεράσματα για τον τρόπο αντιμετώπισής του από την κλασσική Ιατρική. Όμως έκρινα σκόπιμο να μεταφράσω και να παραθέσω σε τούτο το blog μέρος από σχετικό άρθρο που εντόπισα στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα του naturalnews.com, ελπίζοντας ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας θα βρουν τις πληροφορίες χρήσιμες.

«“Εάν οι ογκολόγοι επρόκειτο να ομολογήσουν δημόσια ότι η χημειοθεραπεία έχει περιορισμένη χρησιμότητα και ότι συχνά είναι επικίνδυνη, το κοινό ίσως απαιτούσε μια δραστική αλλαγή σε κατεύθυνση – πιθανώς σε ανορθόδοξες και μη τοξικές μεθόδους, και φυσικά προς την πρόληψη του καρκίνου… Η χρήση της χημειοθεραπείας μάλιστα υποστηρίζεται ακόμη και από τα μέλη του (ιατρικού) κατεστημένου που συνειδητοποιούν πόσο αναποτελεσματική και επικίνδυνη μπορεί να αποβεί”, γράφει ο Ralph W. Moss στο βιβλίο του “The Cancer Industry”.

Φαντάσου ότι το σπίτι σου, που είναι απόλυτα τέλειο και όμορφο με όλα τα αναγκαία, κρύβει κάποια τρωκτικά στο εσωτερικό του. Όταν καλείς τους ειδικούς για να τα εξοντώσουν, σου λένε ότι δεν θα μπορέσουν να στοχεύσουν απλά στα τρωκτικά, διότι τα τρωκτικά αυτά ανήκουν σε μια εξαιρετικά λαθρόβια ράτσα. Σου λένε ότι θα εξαπολύσουν μια σειρά από εκρήξεις στο σπίτι σου οι οποίες μπορεί να εξοντώσουν τα τρωκτικά. Σε προειδοποιούν, “Α, ναι, ίσως καταστρέψουν μέρος του σπιτιού σου κατά τη διαδικασία, αλλά, στο κάτω-κάτω, εσύ θέλεις τα τρωκτικά να εξαφανιστούν από το σπίτι σου, έτσι δεν είναι;” Το πιο πιθανό είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τους επιτρέψεις να κάνουν τις εκρήξεις· αντ’ αυτών, θα κάνεις κάποια έρευνα και θα βρεις άλλους τρόπους, πιο ειδικούς και λιγότερο καταστρεπτικούς, για να απαλλαγείς από τα τρωκτικά.

Δεν βγάζει κανείς νόημα από την αλληγορική λογική των εξολοθρευτών· κι όμως, είναι η ίδια λογική την οποία χρησιμοποιούν οι γιατροί που προτείνουν τη χημειοθεραπεία. Όπως οι εκρήξεις των εξολοθρευτών, έτσι και η χημειοθεραπεία δεν στοχεύει αποκλειστικά στα καρκινικά κύτταρα· βλάπτει επίσης και τα καλά κύτταρα, καταστρέφοντας μέρος από το σώμα σου – το σπίτι σου – κατά τη διαδικασία. Σαν αποτέλεσμα, πολλοί ασθενείς που λαμβάνουν χημειοθεραπεία χάνουν τα μαλλιά τους, αναπτύσσουν ανεπάρκειες του ανοσοποιητικού, χάνουν βάρος και κάνουν εμετούς. Η χημειοθεραπεία δηλητηριάζει ολόκληρο το σώμα σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα προτού η “θεραπεία” φτάσει το σώμα σου σε μια κατάσταση αθεράπευτη.

Όπως γράφουν οι Gary Null και James Feast, “Μετά τη χημειοθεραπεία η ελπίδα είναι ότι ο καρκίνος θα είναι ολοκληρωτικά νεκρός, ενώ το σώμα σου θα είναι μόνο κατά το ήμισυ νεκρό και θα επανέλθει.” Ατυχώς, μερικοί άνθρωποι είναι περισσότερο από κατά το ήμισυ νεκροί μετά τη χημειοθεραπεία και η ζημιά παραμένει για το υπόλοιπο της ζωής τους, άσχετα από το πόσο μακρά ή πόσο βραχεία αυτή η ζωή μπορεί να είναι. Ποτέ δεν συνειδητοποιούν ότι σύμφωνα με πολλούς πρακτικούς της Εναλλακτικής Ιατρικής, υπάρχουν πιο ασφαλείς τρόποι για την αντιμετώπιση πολλών τύπων καρκίνου.

Η Anne, πρώην ασθενής που έλαβε χημειοθεραπεία, εξηγεί στο βιβλίο των Michio Kushi’s και Alex Jack’s με τίτλο, “The Cancer Prevention Diet”: “Ο νους μου επαναστάτησε στη σκέψη ακόμη έξι μηνών με αυτό το δηλητήριο. Σε πολλές περιπτώσεις ο γιατρός δεν μπορούσε να μου δώσει την αγωγή χημειοθεραπείας διότι τα λευκά μου αιμοσφαίρια είχαν μειωθεί επικίνδυνα. Έτσι υποσχέθηκα στο σώμα μου ότι δεν θα έπαιρνα άλλες αγωγές χημειοθεραπείας.”

Η περίπτωση της Anne αντανακλά τα συναισθήματα πολλών καρκινοπαθών που έχουν υποφέρει για μήνες τη συχνά εξαντλητική χημειοθεραπεία. Οι παρενέργειες που νιώθουν οι ασθενείς χημειοθεραπείας και που άλλοι παρατηρούν – η έντονη ναυτία και ο εμετός, η απώλεια μαλλιών, η απώλεια βάρους – είναι ενδεικτικές της πανωλεθρίας που προκαλεί η χημειοθεραπεία στο σώμα. Σύμφωνα με το Life Extension Foundation, τα φάρμακα χημειοθεραπείας είναι κυτταροτοξικά (cytotoxic) που σημαίνει ότι σκοτώνουν κύτταρα που είναι εξαιρετικά ενεργά. Όμως ενεργά είναι και τα κύτταρα της τριχοφυΐας και του ανοσοποιητικού συστήματος, π.χ., που αφορούν οι καταστροφικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Και σα να μην ήταν αρκετές αυτές οι παρενέργειες, η θεραπεία του καρκίνου συνήθως περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση και ακτινοβολία, που και οι δύο έχουν τους δικούς τους κινδύνους και παρενέργειες. Όπως γράφει ο Professor Null στην Complete Encyclopedia of Natural Healing, “Το επικρατέστερο ιατρικό κατεστημένο συχνά προτείνει μαστεκτομή, ακτινοβολία και χημειοθεραπεία για να θεραπεύσει τον καρκίνο, μια αντιμετώπιση που έχει περιγραφτεί ως η στρατηγική του κόψε και κάψε.” Ατυχώς η αγωγή για τον καρκίνο του μαστού είναι συχνά ο γενικός κανόνας μεταξύ των θεραπειών καρκίνου – κόψε το προσβεβλημένο όργανο, δηλητηρίασε το σώμα με χημειοθεραπεία και μετά βλάψε το σώμα ακόμη περισσότερο με ακτινοβολία.

Στο βιβλίο του Get Healthy Now, ο Professor Null περιγράφει την εμπειρία μιας γυναίκας με την επικρατούσα προσέγγιση της Ιατρικής στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού: “Τρεις μέρες αργότερα, είχε το στήθος της περικομμένο. Αυτό ακολουθήθηκε από πολλή χημειοθεραπεία. Τα μαλλιά της έπεσαν και έκανε εμετό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Δε μπορούσε να συγκρατήσει οποιαδήποτε τροφή μέσα της. Κατόπιν έλαβε ακτινοβολία και το δέρμα της κάηκε και δύο πλευρά της έσπασαν.” Και καταλήγει: “Τα περισσότερα άτομα δεν γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία. Είχα δει πάρα πολλά. Δεν θα άγγιζα κανένα τέτοιο φάρμακο ούτε με ένα κοντάρι τριών μέτρων.” Η χειρουργική απομάκρυνση του καρκινώματος έχει επίσης τις δικές της παρενέργειες, απαιτούσα όχι μόνο τη φυσιολογική ανάρρωση μετά από οποιοδήποτε χειρουργείο, αλλά επίσης το ν’ αντιμετωπίσει κανείς τις ψυχολογικές συνέπειες του να έχει μέρος του σώματός του απομακρυσμένο.

Ίσως όλα να μην είναι αναγκαία εξ αρχής

Καθώς καρκινοπαθείς υποφέρουν από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και άλλων μεθόδων παραδοσιακής θεραπείας του καρκίνου, το γεγονός παραμένει ότι σύμφωνα με πολλούς γιατρούς αυτές οι θεραπείες δεν είναι αναγκαίες και μερικές φορές κάνουν περισσότερη ζημιά από καλό. Σε απάντηση στις πολλές παρενέργειες της χημειοθεραπείας, ο Dr. Atkins λέει στο βιβλίο του Burton Goldberg, Alternative Medicine, “Μόνο σε περιπτώσεις όπου η χημειοθεραπεία έχει αποδειχτεί πως είναι αποτελεσματική και θεραπευτική θα τη συνιστούσα. Γενικώς, αυτή ίσως είναι ο ορχικός καρκίνος.”

Πολλοί άνθρωποι επίσης νομίζουν ότι η χειρουργική επέμβαση μπορεί μερικές φορές να κάνει περισσότερη ζημιά από καλό: Η βιοψία, για παράδειγμα, μπορεί στην πραγματικότητα να διασκορπίσει καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Null. Επιπλέον, η πιο ακραία μη αναγκαία θεραπεία καρκίνου – αγωγή για λανθασμένη θετική διάγνωση καρκίνου –είναι πιο κοινή απ’ ότι θα θέλαμε να πιστεύουμε, σύμφωνα με τους Donald L. Barlett και James B. Steele,
συγγραφείς του βιβλίου “Critical Condition”.
Εάν, λοιπόν, καθώς πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, η παραδοσιακή αγωγή κατά του καρκίνου είναι ενίοτε αναποτελεσματική και πάντα επιζήμια για το σώμα σαν σύνολο, τότε ποια είναι η εναλλακτική αντιμετώπιση; Ο Goldberg γράφει ότι η Ukrain, που παρασκευάζεται από τα αλκαλοειδή του φυτού χελιδώνιον (Chelidonium majus) και του φαρμακευτικού Thiotepa (αντινεοπλασματικό) “μπορεί να κάνει όλα όσα κάνει και η χημειοθεραπεία αλλά χωρίς τις παρενέργειές της, κι έτσι καθιστά τη χημειοθεραπεία μη αναγκαία.” Η ομορφιά της Ukrain έγκειται στο ότι, αντίθετα με τα φάρμακα χημειοθεραπείας, στοχεύει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και όχι τα υγιή. (biomedcentral.com)

Επιπροσθέτως, καλή διατροφή – βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ίνες, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, χυμοί και φαρμακευτικά βότανα – μπορούν να κάνουν θαύματα εναντίον του καρκίνου. Φυσικά ο ασθενής χρειάζεται να συζητήσει ένα σχέδιο αγωγής που ταιριάζει στον τύπο του καρκίνου που έχει μ’ έναν επαγγελματία γιατρό, κατά προτίμηση μ’ έναν εξειδικευμένο στην αφάρμακη ιατρική (naturopath). Πάντως, προτού κανείς πει το ναι στη χημειοθεραπεία πρέπει να εξετάσει όλες τις διαθέσιμες θεραπείες.»

Tags: Χωρίς κατηγορία