Κατά “σύμπτωση” οι φωτιές ξεσπούν σε Περιοχές Αιολικής Προτεραιότητας (ΠΑΠ)

αιολικής προτεραιότητας

ΑΚΚΕΛ: Τις περιοχές που καίγονται στην Αλεξανδρούπολη η κυβέρνηση είχε βάλει σε άμεση προτεραιότητα για ανεμογεννήτριες.

Οι περιοχές που «συμπτωματικά» καίγονται στον Έβρο, είναι ακριβώς αυτές οι οποίες είναι άμεσης προτεραιότητας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες σύμφωνα με την ΕΠΣΧΑΑ – ΑΠΕ (Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) ως Περιοχές Αιολικής Προτεραιότητας (ΠΑΠ) !!!!

Στις συγκεκριμένες περιοχές υπήρξε θέμα τοποθέτησης ανεμογεννητριών από την Κομισιόν αλλά και από περιβαλλοντικούς φορείς λόγω βιοποικιλότητας.

Η βιοποικιλότητα, μετά την φωτιά, απλώς δεν υπάρχει. Φυσικά λύθηκε και το πρόβλημα της κυβέρνησης. Πολλές συμπτώσεις μετά από την συνάντηση του Μητσοτάκη με την Ursula von der Leyen σε κοινές διακοπές στο εξοχικό του στην Κρήτη.

Στην Τουρκία ακριβώς δίπλα με τις ίδιες καιρικές συνθήκες γιατί δεν καίγεται το σύμπαν;

Φυσικά, εντελώς «συμπτωματικά» μπορεί να υπάρχουν και στον Έβρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στις περιοχές που καίγονται. Θα έχουμε καμία νέα Νέα Αγχίαλο;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΚΕΛ

Tags: Ursula von der Leyen, αιολικά πάρκα, ΑΚΚΕΛ, Αλέκα Παπαρήγα, Αλεξανδρούπολη, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ανεμογεννήτριες, ΑΠΕ, δάσος της Δαδιάς, Έβρος, ΕΠΣΧΑΑ, φωτιές