Κι άλλο “καθαρό πλαίσιο” από τον Ευ. Βενιζέλο

Μπένι ο Κεραμιδοφάγος: Μπλα, μπλα, μπλα… Αύριο θα κινηθώ σε νέο καθαρό πλαίσιο!

Τα προηγούμενα πλαίσια ήταν φαίνεται ακάθαρτα, ομιχλώδη, ασαφή. Σιγά το πλαίσιο, Βαγγέλη!

Μπένι ο Κεραμιδοφάγος: Μπλα, μπλα, μπλα, πρέπει, πρέπει, πρέπει… να κινηθούμε.

Κουνηθείτε ντε! Ποιος σας εμπόδισε να έχετε κουνηθεί στα δύο χρόνια που πέρασαν; Ο Σαμαράς; Βρε το παλιόπαιδο που δεν σας αφήνει να κουνηθείτε! Θα τον κάνω ντα άμα τον πετύχω!

Μπένι Κεραμιδοφάγος: «Η Κυβερνητική Επιτροπή σήμερα διαμόρφωσε ένα καθαρό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθώ αύριο στην τηλεδιάσκεψη που θα έχω με τους εκπροσώπους της Τρόικα, δηλαδή με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας τους δημοσιονομικούς για το 2011 (…)»

Τι λε ρε παιδί μου! Τόσο μεγάλο στόχο έχετε αύριο στην τηλεδιάσκεψη; Να συμφωνήσετε ότι πρέπει να πετύχετε τους δημοσιονομικούς σας στόχους για το 2011; Για φαντάσου στόχος! Δηλαδή μέχρι τώρα διαφωνούσατε περί αυτού; Ποιος δεν ήθελε να πετύχετε τους δημοσιονομικούς στόχους; Η Τρόικα ή εσείς;

Μπένι ο Κεραμιδοφάγος: « (…) να διαμορφώσουμε έναν προϋπολογισμό του 2012 που οδηγεί σε πρωτογενή πλεονάσματα και να δείξουμε ότι έχουμε κάνει βήματα και θα κάνουμε πιο γρήγορα και αποφασιστικά βήματα στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως τα ανακοινώσαμε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 6 Σεπτεμβρίου.»

Ώστε τον προϋπολογισμό του 2012 θα τον διαμορφώσετε στην τηλεδιάσκεψη, ε; Κοίτα να δεις εξέλιξη! Και θα τους δείξετε τηλεδιασκεπτόμενοι αυτό που δεν κατάλαβαν οι εκπρόσωποι της Τρόικας και πήραν των ομματιών τους κι όπου φύγει φύγει τις προάλλες; Ότι έχετε τάχα κάνει βήματα στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών, που όμως είναι αόρατα;

Ότι έχετε κάνει βήματα στη σύλληψη της φοροδιαφυγής θα τους το δείξετε, Βάγγο μου; Δεν αναφέρθηκες στο θέμα αυτό στο ανιαρό μπλα μπλα σου. Καίει, ε; Τζιζ! Τις λίστες των φοροφυγάδω, και τα χρωστούμενα από δαύτους, θα τους τα δείξετε Βαγγέλη μ’;

Μπένι ο Κεραμιδοφάγος: «Για να τα πετύχουμε όλα αυτά βεβαίως και πρέπει να εφαρμοστούν πολύ συγκεκριμένες πολιτικές. Όλες αυτές οι πολιτικές περιλαμβάνονται στο ψηφισμένο και ισχύον Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2011-2015.»

Κι αφού οι συγκεκριμένες πολιτικές περιλαμβάνονται στο ψηφισμένο και ισχύον Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, προς τι η αυριανή τηλεδιάσκεψη; Και προς τι το ξαφνικό χαράτσι, ειδικό τέλος ακινήτων με τα “πολλά προσόντα”, που μας έφερες κατακέφαλα από τη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της 76ης ΔΕΘ; Και προς τι η ματαίωση του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη και η άρον-άρον επιστροφή του Πρωθυπουργού στην Αθήνα προχτές;

Δε μας τα λες καλά, Βαγγέλη! Κάτι μου λέει ότι δεν ξέρετε τι κάνετε, πού πάτε και σε ποιον όλεθρο μας οδηγάτε… Έχετε αφηνιάσει!

Μπένι ο Κεραμιδοφάγος: «Μετά την αυριανή συζήτηση με την Τρόικα, θα ξανασυνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή, θα εξειδικευθούν όλες οι αποφάσεις οι οποίες όμως κινούνται μέσα σ’ αυτό το ασφαλές και καθαρό πλαίσιο το οποίο σας ανακοινώνω τώρα και το οποίο συνιστά και την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.»

Ωωωωχ! Τι μας περιμένει άραγε μετά την εξειδίκευση των αποφάσεων; Πονάω!

Αποφάσεις επί αποφάσεων + μέτρα επί μέτρων + εξειδικεύσεις επί εξειδικεύσεων + καθαρά πλαίσια επί ακάθαρτων πλαισίων + μπλα, μπλα, μπλα = μηδέν εις το πηλίκιον της κυβερνητικής πολιτικής των μαθητευόμενων μάγων!

Α, ναι, να μην ξεχάσω να σε ρωτήσω: Δεν κουράστηκες, βρε Βαγγέλη, να λες τόσα ανούσια μπλα μπλα για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; Εμείς πάντως βαρεθήκαμε να σε ακούμε! Μας προκαλείς ναυτία και ευκοίλια!

2/9/2011

Tags: Ευ. Βενιζέλος, καθαρό πλαίσιο, Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, Μπένι ο κεραμιδοφάγος