Κλείσιμο Νοσοκομείων: η απόλυτη “σοσιαλιστική” βαρβαρότητα!

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι το κυρίαρχο δόγμα-μπούσουλας δημοσιονομικής εξυγίανσης της υπό επιτροπεία κυβέρνησης του μνημονίου-μνημοσύνου είναι το «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Έτσι την καταλαβαίνει την εξυγίανση η κυβέρνηση του GAP, λόγω των πολλών gaps στη φαιά ουσία του εγκεφάλου των μελών της.

images%CE%B1%CE%B1%CE%B1%CE%B1%CE%B1

Σας εξομολογούμαι, παίδες, ότι χτες ζορίστηκα πολύ για να γράψω το περί συναίνεσης άρθρο μου, προσπαθώντας να είμαι όσο μπορούσα πιο συναινετική. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν ήταν εύκολο. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, που έχει επαφή με την κοινή λογική, που προσπαθεί να συμμορφώνεται με τις υπαγορεύσεις της συνείδησής του, πώς μπορεί, επαναλαμβάνω, να παραχωρήσει συναίνεση στη βαρβαρότητα (θυμάστε το προεκλογικό σύνθημα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα😉, στην ανικανότητα, στη βλακεία, στην κουτοπονηριά, στην υστεροβουλία και γενικώς στη μα**κία, με το συμπάθειο;


Στο άρθρο μου για τη “Σπίθα” του Μίκη Θεοδωράκη, εναντιώθηκα κατά της πρόσκλησής του σε ανυπακοή διότι δεν είμαι θιασώτης του χάους και της πλήρους κατεδάφισης. Άλλωστε, όταν δεν έχεις έτοιμη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, και εννοώ πανέτοιμη, το να λες «βάζω μια η σπίθα, έως ότου φουντώσει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει» είναι άκρως επικίνδυνη ουτοπία. Η φωτιά θα κατακάψει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, και δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Όμως, δεν μπορεί να χτίσει κανείς υγιή κοινωνικά οικοδομήματα πάνω σε στάχτες και αίμα. Αυτό διδάσκει ο φαύλος κύκλος της βίας στον οποίο περιστρέφεται η ιστορία των λαών. Και πάντως, όταν το διακύβευμα είναι η επιβίωση μιας χώρας, τότε το «βλέποντας και κάνοντας» είναι επικίνδυνος πειραματισμός.

Και ποια θα ήταν η εναλλακτική λύση; Μια άλλη κυβέρνηση, με επικεφαλής άλλο κόμμα-κώμα; Μα είναι όλοι ίδιοι, και είναι αυτοί που μας έφτασαν με πράξεις και παραλείψεις στα σημερινά αδιέξοδα. Πώς να τους ξαναεμπιστευθείς; Μας τελείωσαν και οι χούντες, βλέπετε. Εννοώ οι στρατιωτικές χούντες, διότι οι ξένες οικονομικές χούντες των αγορών και των τραπεζών καλά κρατούν και αλωνίζουν στη χώρα μας. Θα μου πεις, ο ραγιάς καλώς ανέχεται τις ξένες χούντες, καθότι, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους αφέντες μας, η δουλεία έχει μπει πια στο DNA του. Αρκεί να υποδουλώνεται σε ξένη μπότα και όχι ντόπια, αν και οι αντιστάσεις του είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες όταν μια ντόπια μπότα (χούντα) μασκαρεύεται με σοσιαλιστική προβιά.

Συγγνώμη, βγήκα λίγο από το θέμα μας, που είναι το επαπειλούμενο κλείσιμο νοσοκομείων, εναρμονισμένο με το δόγμα “πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι”. Υποκριτικά το κλείσιμο το ονομάζουν συγχώνευση. Έτσι η κυβέρνηση των άχρηστων, επειδή δεν μπορεί να εξυγιάνει τα νοσοκομεία, αποφάσισε να κλείσει μερικά! Τώρα τι να σχολιάσω από αυτή τη θηριωδία; Τι επιχειρήματα να φέρω για ν’ αποδείξω το αυταπόδεικτο του εγκλήματος;

Βρε ανάλγητοι, δήμιοι του κοινωνικού κράτους και εκτελεστές του πολίτη, πού διάολο σπρώχνετε τούτη τη χώρα; Μήπως έχετε πάθει ομαδική παράκρουση; Αλλά τι ρωτάω για πράγματα οφθαλμοφανή; Θα έπρεπε να το περιμένουμε, διότι η σοσιαλιστική συνταγή “πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι” είχε εφαρμοστεί πρώτα στις εφορίες. Επειδή δεν μπόρεσαν να τις κάνουν αποτελεσματικές – ακόμη δεν έχουν στείλει όλα τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων για εισοδήματα του 2009! – αποφάσισαν να κλείσουν μερικές. Έτσι, με λίγη καλή τύχη, στο εξής τα εκκαθαριστικά θα αποστέλλονται σε κάνα… δύο χρόνια.

Επειδή δεν μπόρεσαν να εξυγιάνουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον Προαστιακό, καταργούν γραμμές, κόβουν δρομολόγια, αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων, ώστε ελάχιστοι πια να τα χρησιμοποιούν. Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι!

Έχω μια πρόταση, ρε, για να μειώσετε τα ελλείμματα στο άψε σβήσε: Κλείστε όλα τα νοσοκομεία αφού παράγουν ελλείμματα λόγω “χρηστής” διαχείρισης, κλείστε τα σχολεία, αφού έτσι κι αλλιώς δουλεύουν τα φροντιστήρια, κλείστε όλες τις εφορίες, αφού έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν τη δουλειά τους, και καταργήστε τις σιδηροδρομικές μεταφορές ώστε οι ραγιάδες να κλειστούν στα σπίτια τους σαν τα ποντίκια. Κι αν δεν μηδενιστούν τα ελλείμματα, εν ανάγκη βάλτε λουκέτο στο ελληνικό κράτος, ρε! Τι; Δεν το είχατε σκεφτεί ακόμη; Ποτέ δεν είναι αργά για ν’ ανανήψετε. Ακόμη και οι άχρηστοι έχουν δικαίωμα στην ανάνηψη.

Ας ενημερωθούμε τώρα για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΕΣΑ (Εθνικό Σύστημα Ασθένειας). Και μην τρέχει ο λογισμός σας στους βασανισμούς της ΕΣΑ (Ελληνική Στρατιωτική Αστυνομία) κατά την περίοδο της Χούντας. Ο σύγχρονος σοσιαλιστικός βασανισμός γίνεται “δημοκρατικά” με το μαρτύριο της σταγόνας, και είναι καθολικός κι όχι επιλεκτικός, ενώ ο μαζοχιστής ραγιάς απολαμβάνει το σοσιαλιστικό βούρδουλα, ψελλίζοντας «δείρτε με κι ας κλαίω!»

Έχουμε και κλαίμε λοιπόν:

Κλείνει επτά (7) νοσοκομεία ο Λοβέρδος! (Δείτε εδώ κι εδώ.) /
Πρόκειται για νοσοκομεία της Β. Ελλάδας. Μη στενοχωριέστε, όμως, σύντροφοι βορειοελλαδίτες. Τουλάχιστον για εσάς, η Τουρκία δεν είναι μακριά. Ακούω πως έχει καλά νοσοκομεία εκεί.

Κλείνουν δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Αθήνα: Το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο. (Δείτε εδώ κι εδώ)

Κλείνουν νοσοκομεία ανοίγουν τζαμιά. (Δείτε εδώ.)

Δεν κλείνουν νοσοκομεία στην Κρήτη. (Δείτε εδώ).
Α, όλα κι όλα! Οι κρητικοί κρατάνε κουμπούρια και δεν αστειεύονται… Έτσι και κλείσετε-συγχωνεύσετε κανένα νοσοκομείο στη Κρήτη δεν θα ξαναπατήσει εκεί ούτε σοσιαλιστικό κουνούπι. Κι όποιος πράσινος αφελής τολμήσει να πατήσει στη λεβεντογέννα, θα του γίνει ο τάφος επί τόπου. Βλέπετε, φίλτατοι, ακόμη και τα κριτήρια εξυγίανσης του ΕΣΥ-ΕΣΑ είναι τοπικιστικά, κατά τα αήθη κι έθιμα τσι “δημοκρατίας” μας.

Να τους χαίρεστε τους μαχαιροβγάλτες του ΕΣΑ (Εθνικό Σύστημα Ασθένειας)!
Και προσέξτε, σύντροφοι, προσέξτε μην αρρωστήσετε! Βλάπτετε σοβαρά τα ελλείμματα και υπονομεύετε τη σωτηρία της πατρίδας!

Κι αν κάποιοι αναρωτιέστε για το πώς φτάσαμε ως εδώ, η επόμενη παράγραφος δίνει συνοπτικά την απάντηση: «Για δεκαετίες το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιούσε το κοινωνικό κράτος ως χώρο ικανοποίησης ρουσφετιών, απονομής συντεχνιακών προνομίων και άντρο διαφθοράς. Οι δεκάδες χιλιάδες «ζωντανοί νεκροί» συνταξιούχοι και ψευτο-ανάπηροι, οι τεράστιες συντάξεις σε ανθρώπους που ουδέποτε πλήρωσαν σοβαρές εισφορές, έχουν δημιουργήσει ένα βαλκανικού τύπου «κοινωνικό κράτος» που υπηρετεί την κοινωνική αδικία. Η αδίστακτη απόπειρα εξαγοράς ψήφων με «παροχές» που δίνονται με δανεικά συνεχίζει ως γάγγραινα να μας καταδιώκει ακόμα και σήμερα, παρά το γεγονός η χώρα βρίσκεται ακόμα προ του φάσματος της χρεοκοπίας.» (πηγή)

Και για ν’ αποδώσουμε τη δόξα σ’ εκείνους που πρωταρχικά ανήκει, ας θυμηθούμε ποιος ήταν ο πατέρας του ΕΣΥ-ΕΣΑ:

• 1982 – Εθνικό Σύστημα Υγείας
Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, το ΠΑΣΟΚ δίνει άμεση προτεραιότητα στην μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας. Δημιουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας. Αιχμή του συστήματος είναι η δημιουργία κέντρων υγείας ,περιφερειακών και νομαρχιακών Νοσοκομείων στην ξεχασμένη Ελλάδα.
(πηγή)

Tags: GAP, Ανδρέας Λοβέρδος, ΕΣΑ, ΕΣΥ, Μίκης Θεοδωράκης, Νοσοκομεία, ραγιάς, χούντα