Κυβερνητικό ΑΜΟΚ: αγριεύει το μαστίγωμα των πολιτών

Εκτός από τον ταύρο σε κατάσταση αμόκ, η άλλη εικόνα που μου έρχεται στο νου τούτη την ώρα είναι μιας πολύτεκνης, ηθικά και οικονομικά χρεοκοπημένης οικογένειας, που οι έκφυλοι γονείς ξύπνησαν ξαφνικά από μακροχρόνιο μεθύσι, όργιο και αποχαύνωση, κατελήφθησαν από εκδικητικό αμόκ, άρπαξαν το μαστίγιο και όρμησαν με μοχθηρία εναντίον των παιδιών τους τα οποία οι ίδιοι είχαν συμπαρασύρει και εθίσει στον άσωτο βίο.

Το αμόκ των αχαΐρευτων γονιών εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα εναντίον των πιο αδύνατων και παραμελημένων παιδιών τους, ενώ τα μεγαλύτερα και πιο αδίστακτα συνεπικουρούσαν τους ελεεινούς γονείς στο μαστίγωμα των μικρότερων και καχεκτικών αδελφών τους. Αυτή είναι η τραγική εικόνα που δίνει η κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου.

Τι σημαίνει αμόκ; Αμόκ είναι η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά κάποιου που βρίσκεται σε κατάσταση μανίας. Ο σχιζοφρενής έχει υποστεί ολοσχερή απώλεια ελέγχου λόγων και έργων και εκδηλώνει μανιακή ετεροκαταστροφική συμπεριφορά. Αυτό προϋποθέτει αποδιοργάνωση του λογικού, νέκρωση των συναισθημάτων και παράλυση της συνείδησης, έτσι ώστε ο ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ να είναι άκρως επικίνδυνος για το περιβάλλον, αφού δεν γνωρίζει τι κάνει και γιατί το κάνει. Για παράδειγμα, λέμε ότι καταλήφθηκε από αμόκ ένας στυγνός δολοφόνος που πυροβολούσε αδιάκριτα όποιον έβρισκε μπροστά του.

Στην περίπτωση της κυβέρνησης του μνημονίου, που καταλήφθηκε από αμόκ, ελλοχεύει ο κίνδυνος η αλλοπρόσαλλη πολιτική της να πυροδοτήσει λαϊκό αμόκ και να γίνουν όλα γης μαδιάμ στην Εσπερία. Αυτό είναι το εφιαλτικότερο σενάριο, αν συνεχίσει αυτόν τον κατήφορο. Η χύτρα του λαού βράζει, η πίεση συσσωρεύεται και κάποια στιγμή η βαλβίδα ασφαλείας θα εκτοξευθεί και θα επέλθει το απόλυτο χάος. Τότε, δυστυχώς, η Παπαρήγα και η Κανέλλη δεν θα μπορούν να δώσουν την εναλλακτική σωτήρια λύση που χρειάζεται η χώρα, διότι ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος…

Αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες της αδιέξοδης πολιτικής τους, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο διάρρηξης του κοινωνικού ιστού με ό,τι τραγικό αυτό συνεπάγεται, αδιαφορώντας για το φαύλο κύκλο ύφεσης τον οποίο έχουν πυροδοτήσει με τις αδιέξοδες επιλογές τους, αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση που προκαλούν στις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αδιαφορώντας για το κλείσιμο επιχειρήσεων και τις στρατιές ανέργων που δημιουργούνται, αδιαφορώντας για την προβλεπόμενη εκτίναξη του δημόσιου χρέους, κοντολογίς αδιαφορώντας για την Ελλάδα και τους Έλληνες και ενδιαφερόμενοι μόνο για τους τοκογλύφους δανειστές μας, οι εντολοδόχοι της Τρόικας άρπαξαν το μαστίγιο και πού πονεί και πού σε σφάζει. Τα επόμενα video είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα του αμόκ της κυβέρνησης σχιζοφρενών.

Αύξησαν τα εισιτήρια κατά 40% με κουτοπονηριές, για να βάλουν, αν βάλουν, στον κρατικό κορβανά 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όταν πολλαπλάσιο αυτού του ποσού θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής, ή από μικρή περιστολή των δαπανών της Βουλής, των επιχορηγήσεων των κομμάτων, των βουλευτικών αποζημιώσεων και της προεδρίας της Δημοκρατίας, ή απλά με την πάταξη της λαθρεπιβίβασης η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, με την αύξηση των εισιτηρίων θα αυξηθεί κατακόρυφα. Παρεμπιπτόντως, ακόμη δεν έχουν στείλει οι αχαΐρευτοι το ΕΤΑΚ στους ιδιοκτήτες ακινήτων!

Αύξησαν και πάλι τα διόδια σε δρόμους καρμανιόλες, βλέπε Κορίνθου Πατρών, η οποία βρίσκεται στην ίδια άθλια κατάσταση εδώ και τριάντα χρόνια, ενώ για όλο αυτό το διάστημα οι διερχόμενοι πλήρωναν διόδια σαν ραγιάδες. Έλεος!


Αυξάνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις χαμηλές καταναλώσεις, δηλαδή για τους φτωχούς, και τα μειώνουν για τις μεγάλες καταναλώσεις για να ελαφρύνουν τους έχοντες και κατέχοντες. Ντροπή τους!

Απλησίαστη και η αμόλυβδη:

Tags: αυξήσεις ΔΕΗ, αυξήσεις διοδίων, αυξήσεις εισιτηρίων, κυβερνητικό αμόκ, μνημόνιο