Κυνικός Φιλόσοφος Διογένης: “Άνθρωπον Ζητώ”

img065 Σε μια εποχή χρεοκοπίας αρχών και αξιών, εποχή στείρα από ιδεολογίες και ιδανικά, σύγχρονοι διανοούμενοι και πανεπιστημιακοί της Δύσης στρέφονται με δέος στους αρχαίους Έλληνες Κυνικούς για να βρουν πυξίδα ζωής και πνευματικό νερό να ξεδιψάσουν.

Το βιβλίο τούτο, που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ, είναι ένα περιεκτικό πόνημα το οποίο ρίχνει άπλετο φως στις αρχές της ξεχασμένης και από πολλούς παρεξηγημένης, μα πάντα επίκαιρης και εποικοδομητικής, Κυνικής Φιλοσοφίας.

Όταν οι άνθρωποι μάταια προσπαθούν να βιώσουν την ευδαιμονία μέσα από τις αισθησιακές απολαύσεις, το χρήμα και την κατανάλωση, οι Κυνικοί φιλόσοφοι της αρχαιότητας με στεντόρεια φωνή μας δείχνουν ένα άλλο μοντέλο ζωής που σηματοδοτεί τον πιο σύντομο και σίγουρο δρόμο προς την ευτυχία: το δρόμο της αυτάρκειας και της αρετής!

Ο αναγνώστης του βιβλίου τούτου θα εκπλαγεί ευχάριστα ανακαλύπτοντας, επίσης, ότι οι Έλληνες Κυνικοί φιλόσοφοι υπήρξαν στην ουσία πρόδρομοι του αρχέγονου Χριστιανισμού, κι ότι τα κηρύγματά τους δεν υστερούν σε τίποτα από τα μηνύματα του Χριστού και των Αποστόλων!

Σημείωση: Για όσους δεν δύνανται να το αγοράσουν διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα μου: www.seferou.net
Tags: Διογένης, Κυνική φιλοσοφία, Κυνικοί φιλόσοφοι