Κυριάκος Μητσοτάκης: Ή αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος

στη Νέα Σταλινοκρατία

Σε ωμό εκβιασμό για τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι χωρίς αυτοδυναμία της ΝΔ, η χώρα θα πάει σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο.

«Θυμίζω στους πολίτες που μας ακούν ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά, κ. Κουβαρά, θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο. Μην κοροϊδευόμαστε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου «δηλαδή ή θα είστε αυτοδύναμος ή θα έχουμε εκλογές τον Αύγουστο; Έτσι, τόσο κατηγορηματικά;», ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Μα δεν υπάρχει άλλο σενάριο. Αν εσείς βλέπετε κάποιο άλλο σενάριο να μου το πείτε».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός στη μείωση του ΦΠΑ, καθώς ισχυρίστηκε ότι μία τέτοια απόφαση θα ήταν «τρύπα στο νερό» ως προς τις τιμές και θα στοίχιζε πολλά στον προϋπολογισμό.

Πόθεν αντλεί την περίσσεια πολιτική θρασύτητα, ώστε να εκβιάζει την ψήφο των πολιτών κραδαίνοντας την σπάθα και τρίτης εκλογικής αναμέτρησης τον Αύγουστο, αν δεν του απονεμηθεί μέσω κάλπης, τιμής ένεκεν όπως απαιτεί, η αυτοδυναμία που χρειάζεται;

Πόθεν προκύπτει πως ένας πολιτικός ανερυθρίαστα μπορεί να αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα και μία και δύο και περισσότερες φορές ατιμωρητί; Μήπως για άλλη μία φορά καταδεικνύεται εμπράκτως πως ο συγκεκριμένος πολιτικός πάσχει από αθεράπευτη εξουσιαστική βουλιμία, τόση ώστε να παρεκτρέπεται σε τέτοιο βαθμό;

Η μήπως οι Ολιγάρχες που έχουν στήσει το Θέατρο Σκιών πίσω από τον μπερντέ που έχει σηκώσει ο πολιτικός αυτός, του ζητούν εδώ και τώρα συνταγματική πλειοψηφία, ώστε να διασφαλίσουν από νωρίς το πλιάτσικο του πυρήνα του κοινωνικού πλούτου – ενέργεια, υγεία, παιδεία, υδάτινα αποθέματα κ.λπ.;

Οι λαοί δεν είναι ούτε σοφοί, ούτε ανόητοι. Διότι οι άνθρωποι είναι ταυτόχρονα και σοφοί και ανόητοι και έξυπνοι και λιγότερο ικανοί. Είναι τα πάντα και τίποτε μαζί. Επίσης η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ούτε καν ως φάρσα. Απλά οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Ο θρασύς πολιτικός που εκβιάζει χωρίς να διατηρεί ούτε καν τα προσχήματα την ψήφο της Κοινωνίας, δεν αντλεί ούτε ένα δίδαγμα από την ιστορία. Όπως κάθε επιπόλαιος οδοιπόρος στην Πολιτική νομίζει πώς είναι άτρωτος και αλώβητος. Μέγα λάθος. Το έχουν πληρώσει, αργά ή γρήγορα, όλοι όσοι συμπεριφέρθηκαν σαν αυτόν. Η «Ιστορία» δεν χρωστά σε κανέναν. Εμείς όλοι της χρωστάμε μία εξήγηση.

elasyn

Tags: αυτοδυναμία, εκλογές, Ιωάννης Λαγός, κάλπη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πατριωτικός Συνασπισμός, ΦΠΑ