Κυριάκο Μητσοτάκη, η “ΣΥΓΓΝΩΜΗ” σου από το Facebook(!) είναι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό του ελληνικού λαού και των οικογενειών των τραγικά δολοφονημένων παιδιών στο άνθος της ηλικίας τους. Γι’ αυτό η “συγγνώμη” του πρωθυπουργού δεν θα γίνει αποδεκτή.

στον τόπο της τραγωδίας

Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πραγματικοί ηγέτες, όταν ειλικρινά αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη από το λαό για τα με δόλο ή εξ’ αμελείας εγκλήματά τους, τη ζητούν δημοσίως μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια σε prime time και στη συνέχεια ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ και πάνε σπίτι τους, αν όχι κατ’ ευθείαν στη φυλακή οικειοθελώς, ώστε να μην απασχολούν τη Δικαιοσύνη για την ομολογημένη ενοχή τους.

Εσύ όμως, πρωθυπουργέ της συμφοράς μας, διαπιστώνοντας τη γενική κατακραυγή του ελληνικού λαού στο πενταήμερο που μεσολάβησε από τη αποφράδα ημέρα της μαζικής ανθρωποθυσίας των Τεμπών – προσχεδιασμένης μεθοδικά από τα ανθρωπόμορφα ερπετοειδή  – και ανησυχώντας σφόδρα για την τύχη της ματωμένης καρέκλας σου, επιχείρησες να μας εξαπατήσεις ακόμη μια φορά αναρτώντας αυτό το σπαραξικάρδιο κείμενο ψευτο-συγγνώμης στο Facebook, ώστε να το διαβάσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι πολίτες, κι εσύ να βαυκαλίζεσαι με την ιδέα ότι στα μάτια του λαού εξιλεώθηκες!

Καλά, βρε άνθρωπε, μόνος σου το έγραψες αυτό το υποκριτικό κείμενο, που σε πολλά σημεία μοιάζει με προεκλογικό λόγο ενός υποψήφιου πρωθυπουργού που δεν έχει ξανακυβερνήσει, ή στο έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι σου για να σε γελοιοποιήσουν και συγχρόνως να παραδεχτείς την ενοχή σου;

Ομολόγησες:Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί.”

Συ είπας, Κυριάκο Μητσοτάκη! Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Και ποιος σε εμπόδισε, απερχόμενε πρωθυπουργέ, να το ολοκληρώσεις στα σχεδόν 4 χρόνια που μας έχεις καθίσει στο σβέρκο και γ@μ@ς και δέρνεις; Περίμενες πρώτα να γίνει το ολοκαύτωμα των Τεμπών;

Πάντως, Κυριάκο, αυτός που σου έγραψε το κείμενο, αν δεν ήθελε να σε “κάψει” εντελώς, πρέπει να ήταν πανηλίθιος. Από τη μια είπες ότι το έργο της Τηλεδιοίκησης δεν είχε προλάβει να ολοκληρωθεί αλλά υποσχέθηκες ότι θα λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες – λες και είσαι σίγουρος ότι θα ξαναβγείς πρωθυπουργός! – από την άλλη θα ζητήσεις συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τεχνογνωσία και χρηματοδότηση!

Από ποιον είπες ότι θα ζητήσεις βοήθεια, Κυριάκο; Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έχει ήδη δώσει εκατομμύρια για τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων μας και που πριν από καμιά δεκαριά μέρες παρέπεμψε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Ελλάδα για μη τήρηση των κανόνων για τους σιδηροδρόμους;

Αλλά εκείνο που κυριολεκτικά προκαλεί θυμηδία είναι το ότι ζήτησες συγγνώμη και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια! Πήρες, όμως, την άδειά τους; Σε εξουσιοδότησαν γι’ αυτό; Διότι, αν σε εξουσιοδότησαν, σημαίνει ότι παραδέχονται και αυτοί την ενοχή τους και δεν πρέπει να ξανακατέβει κανένας από δαύτους σε εκλογές. Αν δεν σε εξουσιοδότησαν πρέπει να σου κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Εμείς, ο λαός, φυσικά και γνωρίζουμε ότι όλοι ίδιοι είσαστε, όλοι άχρηστοι, ψεύτες και επικίνδυνοι εντολοδόχοι σκοτεινών ανθελληνικών δυνάμεων που νοιάζεστε μόνο για την καρέκλα σας κι όχι για τη ζωή των πολιτών. Όλοι έχετε αίμα στα χέρια σας, αίμα αθώων πολιτών.

Και γιατί να σου δώσουμε συγχώρηση όταν ομολογείς ότι Γνωρίζουμε όλοι ότι οι σιδηρόδρομοι της πατρίδας είναι βαθιά προβληματικοί”;

Κι από πότε είναι βαθιά προβληματικοί και το γνωρίζατε αλλά δεν κάνατε τίποτα;

Εδώ και 20 χρόνια, παραδέχτηκες, λέγοντας: “Θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία”.

Εδώ γελάνε, κλαίνε, βγαίνουν από τα ρούχα τους, τρελαίνονται, χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι και καθωσπρέπει πολίτες.

Καραμπινάτο δούλεμα χωρίς αιδώ! Βιασμός της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειάς μας.

Άσχετο: Έχετε δει ποτέ σκουληκαντέρα, που ο κηπουρός της έκοψε κατά λάθος το κεφάλι με την αξίνα, να προχωράει αρκετά βήματα λικνιζόμενη γρήγορα όπως τότε που είχε το κεφάλι της συνδεδεμένο με το σώμα;

Διαβάστε τώρα ολόκληρη την ανάρτηση του πρωθυπουργού των συμφορών μας, και αποφασίστε αν είναι άξιος συγχώρησης:

Kyriakos Mitsotakis  

Σήμερα θα ήθελα να γράψω για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Χωρίς ξύλινα λόγια, χωρίς να επαναλαμβάνω τα τετριμμένα. Να κάνω μια προσπάθεια να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου και σε λόγια τα συναισθήματά μου.
Και ξεκινώ με τα αυτονόητα. Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. Γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς.
Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα. Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό.
Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει ταχύτατα την τραγωδία και θα αποδώσει ευθύνες. Ενώ τις επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός θα ανακοινώσει παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης. Τώρα, έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, αναγνωρίζοντας με θάρρος τα σφάλματα του κράτους.
Όμως, ούτε αυτά φτάνουν. Θα ζητήσω αμέσως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονα τρένα. Και θα αγωνιστώ για να έχουμε πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο.
Τέλος, θα προτείνω σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούμε από τώρα ότι, στην επόμενη Βουλή, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία. Όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια πρέπει να τα κάνουμε τώρα και γρήγορα.
Γνωρίζουμε όλοι ότι οι σιδηρόδρομοι της πατρίδας είναι βαθιά προβληματικοί.
Είναι ίσως η ακραία έκφραση μιας Ελλάδας που δεν μας ταιριάζει και θέλουμε να την αφήσουμε πίσω.
Ξέρω ότι πολλοί σήμερα θα θυμούνται τη φράση ενός προκατόχου μου ότι «αυτή είναι η Ελλάδα». Όμως όχι, δεν είναι μόνον αυτή. Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, εκεί έξω, που μας δίνει ελπίδα, πίστη και δύναμη.
Την είδαμε όλοι και μετά το τραγικό δυστύχημα. Στους πυροσβέστες, στους διασώστες και στο ΕΚΑΒ που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή. Στους γιατρούς και υγειονομικούς που οργάνωσαν αμέσως την περίθαλψη των τραυματιών. Στον Στρατό. Αλλά και στους ειδικούς της Αστυνομίας που διεκπεραίωσαν ταχύτατα την οδυνηρή αποστολή της ταυτοποίησης των σορών. Ώστε να επιστραφούν στις οικογένειές τους για να πενθήσουν.
Το πρόσωπο της καλύτερης Ελλάδας είδαμε, επίσης, στους επιβάτες που ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν τους συνεπιβάτες τους. Στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έσπευσαν ενωμένοι να δώσουν αίμα. Αλλά και στα νέα παιδιά που διαδήλωσαν βουβά και ειρηνικά, κρατώντας ένα κερί και με σύνθημα «φταίει η κακιά η (χ)ώρα». Ένα σύνθημα που η αλήθεια του μας πονά όλους.
Προσωπικά είμαι στην πολιτική για να αλλάξω αυτή την «κακιά τη χώρα», αυτήν την παλαιά Ελλάδα που μας πληγώνει. Γι’ αυτό προσπαθώ, κάθε μέρα. Άλλοτε τα καταφέρνω και άλλοτε όχι. Ξέρω καλά, ωστόσο, πόσο καλύτερη μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας αν σαρώσουμε τα απομεινάρια του παρελθόντος που μας κρατάνε πίσω. Και για αυτήν την Ελλάδα που μας αξίζει θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.

Εδώ σταματώ. Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, ανάβουμε όλοι ένα κερί στη μνήμη αυτών που έφυγαν τόσο άδικα και τόσο πρόωρα.


Αρχική δήλωση του Πρωθυπουργού:

========================

Σχόλιο Ασημίνας Παπακώστα

Ο Kyriakos Mitsotakis βγήκε σήμερα να ζητήσει συγνώμη μέσω του Fb για το δυστύχημα των Τεμπών. Για να μην αφήσει να χαθούν ψηφαλάκια. Και κάνοντας απεγνωσμένες προσπάθειες για να δείξει πόσο θλιμμένος είναι. Σας παραθέτω βίντεο από την ημέρα που επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας για να καταλάβετε πόσο λυπημένος είναι αυτός και η κουστωδία του! Στο βίντεο θα δείτε λίγο πριν τις δηλώσεις του να παίρνει οδηγίες “κάτω το κεφάλι, χαμηλά” έτσι ώστε να δείχνει περισσότερο θλιμμένος!

Είναι αυτός που η κυβέρνησή του ρίχνει χημικά σε κάθε ειρηνική διαμαρτυρία και το ίδιο έκανε και σήμερα στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα.

Η αλήθεια δεν κρύβεται! Μπορεί να προσπαθείς να φιμώσεις και να τιμωρείς όσους αναζητούν την αλήθεια και υπερασπίζονται το δίκαιο, όμως πάντα στο τέλος η αλήθεια αποκαλύπτεται και ο λογαριασμός έρχεται για ΟΛΟΥΣ! Δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να τιμωρηθούν ΌΛΟΙ οι ένοχοι! Όλοι όσοι μας οδήγησαν στον θάνατο όλα αυτά τα χρόνια.

Και αν ο Οδυσσέας Ελύτης είχε γράψει στο Άξιον εστί “την οργή των νεκρών να φοβάστε”, σήμερα η οργή των νεκρών περπατά στον παράδεισο και συναντά στη σκέψη μας το χρέος των ζωντανών για την δικαίωση αυτών των παιδιών που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ στα Τέμπη . Με κάθε τίμημα.

Είναι υποχρέωση όλων όσων θέλουν να λέγονται ΆΝΘΡΩΠΟΙ

Tags: ανθρωποθυσία, δικαιοσύνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κυριάκος Μητσοτάκης, σιδηροδρομικό δίκτυο, σιδηρόδρομοι, συγγνώμη, τηλεδιοίκηση, τραγωδία στα Τέμπη, φωτοσήμασνη