Κόλαση ηχορύπανσης η παραλιακή Ξυλοκάστρου…

Ο εκκωφαντικός θόρυβος που προκαλούν οι πειραγμένες από πειραγμένα μυαλά εξατμίσεις μοτοσυκλετών είναι ένα εφιαλτικό τρομοκρατικό φαινόμενο στη χώρα μας – ο απόλυτος φασισμός – συνέπεια της πολιτικής, πολιτιστικής και ηθικής χρεοκοπίας στην οποία έχει βουλιάξει η Ελλάδα (ανεπιστρεπτί άραγε;) τις τελευταίες δεκαετίες. Η μόνη διαφορά χρόνο με το χρόνο είναι ότι η βαρβαρότητα και ο κανιβαλισμός διαρκώς “αναβαθμίζονται”. Είναι ένα είδος μαζικής υστερίας, και ίσως χρειαζόμαστε έναν πανεθνικό εξορκισμό, αφού η Παιδεία μας είναι ανύπαρκτη…

Μια από τις ιδιόρρυθμες “τουριστικές ατραξιόν” της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Ξυλοκάστρου, είναι η ηχορρύπανση, με πρωταγωνιστές τους ηχομαστουρωμένους μηχανόβιους που ηδονίζονται, φαίνεται, με το να προκαλούν δυστυχία στους συνανθρώπους των. Μέρα και νύχτα, με αποκορύφωμα τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, η παραλιακή του Ξυλοκάστρου στενάζει κάτω από τη βάρβαρη επέλαση των μηχανάκηδων με τις πειραγμένες εξατμίσεις. Τα video που παρέθεσα είναι από τα ηπιότερα περιστατικά. Δυστυχώς τα χειρότερα δεν προφταίνει κανείς να τ’ απαθανατίσει διότι τον πιάνουν… στον ύπνο.

Βέβαια, το Ξυλόκαστρο δεν αποτελεί κάποια ιδιότυπη εξαίρεση. Απλά ακολουθεί τον κανόνα των μεγαλουπόλεων του ΤρΕλλαδιστάν, που αναδείχτηκαν πρώτες στην Ευρώπη σε ηχορύπανση. Εστιάζομαι όμως στο Ξυλόκαστρο διότι είναι μια μικρή πόλη, και αν ενδιαφερόταν ο Δήμαρχος και η Τροχαία θα μπορούσαν να μαζέψουν τα μηχανάκια με τις πειραγμένες εξατμίσεις εν μια νυκτί, και να τα εκθέσουν κάπου ως αξιοθέατο για να μαζεύουν και κάνα ευρώ.

Προφανώς ο επί τρίτη τετραετία Δήμαρχος, κ. Αντώνης Κλαδούχος, αναπαύεται στις δάφνες του και ουδόλως συγκινείται με το δράμα των μόνιμων κατοίκων της πόλης του. Ούτε όμως για τους καλοκαιρινούς τουρίστες νοιάζεται ο Δήμαρχος, που έρχονται στο Ξυλόκαστρο για να γλιτώσουν από την κόλαση της Αθήνας για λίγες μέρες. Είτε σε παγκάκι καθίσουν είτε στα παραλιακά μαγαζιά, που λόγω της ύφεσης εφέτος είχαν μειωμένη κίνηση, ο μανιακός μηχανόβιος θα περάσει δίπλα τους μαρσάροντας σα δαιμονισμένος, και με την πειραγμένη εξάτμιση θα τρυπήσει τ’ ακουστικά τους τύμπανα και θα τους διαταράξει τον εγκέφαλο και τα εντόσθια! Οι τουρίστες τρελαίνονται με αυτή τη δολοφονική “μουσική”!

Πολλές φορές οι μανιακοί μηχανόβιοι οργώνουν την πρόσφατα (πριν ένα χρόνο) αναπλασθείσα παραλιακή οδό του Ξυλοκάστρου σε συστοιχίες, δύο, τριών ή και περισσοτέρων δικύκλων, ώστε η κόλαση που δημιουργούν με τις πειραγμένες εξατμίσεις τους να ωχριά μπροστά στην Κόλαση του Δάντη.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι αγανακτισμένοι πολίτες, που υποτίθεται ότι έχουν σώας τα φρένας, δεν αντιδρούν μαζικά και οργανωμένα ενάντια στη βαρβαρότητα των μηχανόβιων. Έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και ανέχονται να βιάζονται καθημερινά και να υπονομεύεται η φυσική και ψυχική τους υγεία από την ημιάγρια φυλή των μανιακών μηχανόβιων.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι υπάρχει νομοθεσία που επιβάλλει έως και 3000 ευρώ πρόστιμο για πειραγμένη εξάτμιση που ραγίζει τζάμια. Στο ΤρΕλλαδιστάν, όμως, οι νόμοι ψηφίζονται για να μην εφαρμόζονται. Αυτή είναι η “δημοκρατική” μας παράδοση.

Δείτε τώρα πώς “πειράζουν” τις εξατμίσεις οι φασίστες μηχανόβιοι:

Στη συνέχεια παραθέτω αποσπάσματα από δημοσιεύματα που βρήκα σε φόρουμ του Διαδικτύου, τα οποία υπογραμμίζουν το μέγεθος του προβλήματος καθώς και την κραυγή απόγνωσης φιλήσυχων πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται, ελπίζοντας ότι κάποιοι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν:

«Μάλλον ο μηχανόβιος που κάνει συνειδητά κάποιες μετατροπές στην μηχανή του (κόβει την εξάτμιση), και στην ουσία κάνει “τούρμπο” ένα μηχανάκι, ζει από την χαρά του θορύβου και της ταχύτητας. Ηδονίζεται όταν κάνει αισθητή την βόλτα του στους δρόμους της Αθήνας.

Είναι νορμάλ άνθρωπος κάποιος που χαίρεται όταν μας ξυπνάει νυχτιάτικα; Κάποιος που βλέπει την μηχανή σαν προέκταση του αντρικού του μορίου μπορεί να κάνει και άλλες επιλογές για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός του. Η ενασχόληση με το αγαπημένο του αντικείμενο μπορεί να γίνει αθόρυβα και σε ατομικό πλαίσιο. Εμείς τι του φταίμε; Πώς να με καταλάβει και να με νιώσει, εμένα , που πετάγομαι έντρομη μέσα στην νύχτα όταν αυτός γκαζώνει;(…) Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από αυτούς, τους συμπολίτες μας, επιλέγουν την νύχτα για να “ξεφαντώσουν”. (…)

Στην χώρα μας κυκλοφορούν περί το 1,5 εκατ. μηχανάκια χαμηλού κυβισμού (50cc), εκ των οποίων περίπου 350.000 στην Αττική και περίπου 100.000 στη Θεσσαλονίκη.» (πηγή)

«Το πρόβλημα του θορύβου από εξατμίσεις αυτοκίνητων και δικύκλων, από τα δυνατά ηχοσυστήματα “φτιαγμένων” αυτοκινήτων ή απλά από το θόρυβο κύλισης των οχημάτων σε μία λεωφόρο, τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα στις σημερινές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η χώρα μας αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα, λόγω της ιδιοσυγκρασίας του “φωνακλά” και “φασαριόζου” Έλληνα και της γενικής κατάστασης ατιμωρησίας που επικρατεί.

Πρόστιμα υπάρχουν για τις θορυβώδεις εξατμίσεις ή για τα αυτοκίνητα με υπερβολικά δυνατή μουσική, αλλά σπανίως επιβάλλονται, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση. Ο υψηλός θόρυβος ευθύνεται για μία σειρά ψυχικών, αλλά και σωματικών προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές και εγκεφαλικές παθήσεις.» (πηγή)Η μόνη διαφωνία μου με το κείμενο που παρέθεσα είναι ότι η μάστιγα αυτή δεν αφορά μόνο τις μεγάλες πόλεις αλλά όλες τις πόλεις.

«Ο θόρυβος από τις μοτοσυκλέτες (που αγαπώ και χρησιμοποιώ καθημερινά για πάρα πολλά χρόνια και δεν αλλάζω με τίποτα) και αυτοκίνητα με εξατμίσεις ΣΠΕΣΙΑΛ, τρομάρα τους, είναι ανυπόφορος, όπως επίσης και από τα αυτοκίνητα Disco. Μια μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο που κάνει θόρυβο ενοχλεί χιλιάδες πολίτες κατά μήκος της διαδρομής που κάνει αλλά δεν έχουν, λέει, ντεσιμπελόμετρα για να βεβαιώσουν την παράβαση. (…)» (πηγή)

Ε, αφού δεν έχουν ντεσιμπελόμετρα, ας πάρουν τουλάχιστον βλακόμετρα για να μετρηθούμε μπας και εισπράξουμε καμιά παγκόσμια επιδότηση λόγω πανεθνικής βλακείας!

«(…) Δε λέω πως δεν υπάρχουν και κάγκουρες για τους οποίους η εξάτμιση είναι φαλλικό σύμβολο ή εγκληματίες που οδηγούν χεσμένοι από αλκοόλ ή άλλες ουσίες.» (πηγή)

«Απαράδεκτη είναι η εικόνα με τα μηχανάκια με πειραγμένη εξάτμιση που κάθε νύχτα σηκώνουν έντρομους από τα κρεβάτια τους τούς κατοίκους κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου (Ηρακλείου Κρήτης).» (πηγή)

«Μηχανάκια (χωρίς κράνος) να κάνουν σούζες, με πειραγμένες εξατμίσεις να περνάνε από τα στενά δρομάκια της πόλης (Αίγινας) κτλ . Η αστυνομία ενδιαφέρεται μόνο για τις κλήσεις στο παρκάρισμα !» (πηγή)

«(…)Αυτό που γίνεται όμως με τις εξατμίσεις είναι εξωφρενικό.

Π.Χ. κάθεσαι στην πλατεία (στην Άρτα) και εκεί που απολαμβάνεις τα τυχερά του καλοκαιριού…μπρρρρρρρρρρρρρρρ το μηχανάκι σου ταράσσει την ψυχική γαλήνη και σου έρχεται να τον πιάσεις το μηχανόβιο με το πειραγμένο παπί και να του βάλεις την εξάτμιση ……….(ξέρεις που) !!!!!

Δεν μπορεί εσύ φίλε να ενοχλείς εμένα που χαλαρώνω και όχι μόνο. Για ρωτήστε τα σπίτια γύρω από τις πλατείες για τα θορυβώδη μηχανάκια;;;;;» (πηγή)

«Μεγάλη πληγή οι πειραγμένες εξατμίσεις στα μηχανάκια

13 Ιουλ. 2011

Στην χώρα μας είναι γνωστό ότι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Επίσης έχει χαθεί ο σεβασμός του ενός για τον άλλον. Το εμπόριο είναι εντελώς ασύδοτο ως προς το τι εισάγουν, και τελικά οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Ψηφίστηκε νόμος για την μεγάλη πληγή των αλλαγμένων ή πειραγμένων εξατμίσεων στα μηχανάκια, με τον οποίο θα πήγαινε στο δικαστήριο όποιος έκανε επέμβαση με αποτέλεσμα να κάνει θόρυβο πάνω από αυτόν που αναφέρει το εργοστάσιο κατασκευής.

Δεν εφαρμόστηκε ούτε σε έναν δικυκλιστή ποτέ !!!!

Τελικά σήμερα το 80% στα μηχανάκια που κυκλοφορούν κάνουν απίστευτο θόρυβο, και κανείς δεν μπορεί να ησυχάσει οποιαδήποτε ώρα του εικοσιτετραώρου.

Την νύχτα, αν έχεις την ατυχία κάποιο μπαλκόνι σου να βλέπει σε δρόμο, πετάγεσαι από τον ύπνο ταραγμένος καθώς περνά το κάθε κωλόπαιδο με το μηχανάκι του να ουρλιάζει μανιασμένα.

Αυτό όμως που με εξαγριώνει περισσότερο είναι ότι το κάνουν επίτηδες για να ενοχλούν τον κόσμο. Μια μορφή ηδονής νοιώθουν και εκδίκησης (;) στο να ενοχλούν τους γύρω τους.

Υπό αυτή την έννοια, και εγώ θα ένοιωθα μια απίστευτη ηδονή την ώρα που με ξυπνά με αυτό τον τρόπο, να του διαλύσω το κρανίο με την καραμπίνα μου.

Σε αυτή την πόλη που ζούμε είμαστε περιτριγυρισμένοι με θορύβους όλη την ημέρα. Αν υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να μας κάνουν την ζωή ακόμα πιο χειρότερη κόλαση, τότε θα πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι κάποτε, πριν την δούμε στραβά και τους στείλουμε εμείς οι ίδιοι στην κόλαση…» (πηγή)

«Η ζωή μας θα ήταν πολύ καλύτερη στις πόλεις, αν ΟΛΑ τα δίκυκλα και αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν με μαμά εξατμίσεις. Το πρόβλημα το μεγάλο όμως δημιουργείται από τα δίκυκλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Και το ακόμη δυστυχέστερο είναι πως την μεγαλύτερη ευθύνη από τα δίκυκλα την έχουν τα παπάκια με τις κομμένες εξατμίσεις ή τις “Motosport by Mastrokitsos” τύπου!

Τελευταία ακόμη δυστυχέστερα, όλο και περισσότεροι βάζουν στις supermoto τους πανάκριβες Termigioni που ακούγονται πολύ όμως, μιας και αυτές δεν έχουν έγκριση για δρόμο (όχι όλες, αυτές που ακούγονται).

Εμένα μου αρέσουν οι μηχανές, αλλά είμαι ενάντια σ’αυτούς που θορυβούν και ενοχλούν, γιατί έτσι συνεχίζουν την κακή εικόνα των μηχανόβιων. Είμαι επίσης υπέρ μια πολιτικής ΑΓΡΙΑΣ καταδίωξης ΟΛΩΝ όσων θορυβούν: είναι παράβαση που εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί με ένα ηχόμετρο και θα μπορούσε ν’αποδώσει σημαντικά.» (πηγή)

«Ηχορύπανση. Από δαύτην, λέει μια πρόσφατη έρευνα της Ιατρικής σχολής Αθηνών, “πάσχει” από το 55% έως και το 60% των κατοίκων 29 μεγάλων και μικρότερων πόλεων της Ελλάδας. Τι σημαίνει “πάσχει”; Οι ειδήμονες μιλούν και για σωματικά και για ψυχικά “θύματα”.

Σου σπάει τα νεύρα ο θόρυβος; Δεν μπορείς να ησυχάσεις; Δεν ακούγεσαι; Μιλάς δυνατά;Φωνάζεις;Επηρεάζονται η φωνή και η ακοή σου;Πέφτει η ψυχική σου διάθεση;Εμφανίζεις συμπτώματα κατάθλιψης ή και επιθετικότητας;Το στομάχι σου γίνεται τύμπανο απο το στρες και την κακή ποιότητα ζωής;Οι σπαστικές κολίτιδες χορεύουν χασαποσέρβικο εντός σου;….Όλα αυτά μεταφραζόμενα και σε αριθμούς, αναγκάζουν και άλλους ομοιοπαθείς σε χώρες-μέλη της ΕΕ να ξοδεύουν περίπου 100δις. ευρώ κάθε χρόνο για να θεραπεύσουν η να επουλώσουν τις πληγές που προκαλεί ο εφιάλτης του θορύβου.Οι μεγαλύτεροι “δράστες” αυτής της νέας μορφής τρομοκρατίας είναι κατά σειράν, τα μηχανάκια ,τα κομπρεσέρ και τα κλιματιστικά. Υπάρχουν και άλλοι, μικρότερης, αλλά όχι ασήμαντης δράσεως. Εδώ βρίσκουμε τα κορναρίσματα,την εκκωφαντική μουσική από μπαρ και νυχτερινά κέντρα ,ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, και τα κακώς συντηρημένα λεωφορεία, σκουπιδιάρικα και αλλα φορτηγα. (…) Φοβούμαι, λοιπόν, πως σιγά-σιγά, αλλά πολύ σταθερά μετεξελισσόμαστε σε μια κοινωνία που δεν ακούει πια. Απλώς…..υφίσταται “ένα βουβο και απεχθη κροτο” που “συμβαίνει” γύρω της. Τα πιτσιρίκια έχουν βολευτεί με τα ακουστικά του iPod στα αυτιά. Οι μεγαλύτεροι απλώς φωνάζουν πιο πολύ. Η κώφωση ,υποστηρίζει μια μελέτη του πανεπιστημίου της Χαιδελβέργης, επέρχεται πια και σε άτομα 40 και 50 ετών.

Τι απογίνουν τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι μια μέρα; Βουβοί, μέσα σε τόση φασαρία.

Χρήστος Μιχαηλίδης (πηγή)

«ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ…

….παίρνω το αίμα μου πίσω και όλες τις πολύτιμες ώρες ύπνου που κάθε βράδυ χάνω εξ’ αιτιας σας και εξ’αιτίας των κωλο-εξατμίσεων που βάζετε στα κωλοπαπάκια σας για να τα κάνετε από 7 άλογα 10….

Από αύριο, λοιπόν, κωλόπαιδα, που δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε από το να παίζετε γκαζιές 4 το πρωί και να σηκώνετε ολόκληρες γειτονιές, μωρά και ηλικιωμένους στο πόδι,

μπαίνει στην μπαγκαζιέρα της μηχανής φιάλη με αφρό πολυουρεθανης η οποία θα προορίζεται για τις κωλοεξατμίσεις και τους κωλοπυροσωλήνες των κωλοπαπακίων σας…

Να δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος καΐκια του κερατά όταν θα πάτε να βάλετε μπρος τις πηγές ηχορύπανσης που καβαλάτε και θα βρεθείτε να αναρωτιέστε τι σκατά είναι αυτό το πράγμα μέσα στην εξάτμιση…» (πηγή)

«Εδώ λοιπόν σ’ αυτή την πόλη που μένουμε καλώς ή κακώς, τα μηχανάκια λυσσάνε και ξυπνούν τον κόσμο στη μέση της κατάμαυρης νύχτας. Θυμάστε οι μεγαλύτεροι εκείνο το αξέχαστο “Τους ξύπνησες όλους γιατί;” κτλ.

Από τότε είμαστε στα ίδια χάλια και τα μηχανάκια-ηλεκτρικά πριόνια αλωνίζουν την Αθήνα ασταμάτητα. Τα γαϊδούρια που κάθονται πάνω στη σέλα συνήθως μοιάζουν φυσιολογικοί άνθρωποι αλλά δεν είναι.

Συχνά πρόκειται για απροσδιόριστης ηλικίας έγκαυλους που αντιμετωπίζουν το μηχανάκι και την πειραγμένη εξάτμιση του σαν προέκταση του ανδρισμού τους και μάλλον τους σηκώνεται όταν νοιώθουν ότι ξυπνάνε τους άλλους… Μέχρι εδώ κλασικά ελληνικά εικονογραφημένα.

Έλα όμως που πρόσφατα παρατήρησα κάτι πολύ κουλό.

Μηχανές με χοντρά κυβικά και όχι παπιά αλωνίζουν συγκεκριμένες ώρες συγκεκριμένη περιοχή κάνοντας κύκλους και τρυπώντας με την ηχορύπανση ακόμα και τα διπλά τζάμια και τα αλουμινένια κουφώματα.

Οι τύποι αυτοί εκτελούν καθημερινό έργο και στο τέλος της βάρδιας τρώνε τυρόπιτες παρέα με τους αστυνομικούς στον Γρηγόρη της γειτονιάς!!

Είναι τελείως παράλογο να υποθέσει κάποιος ότι όλη αυτή η αδιαφορία θα μπορούσε να αποβλέπει στην ψυχολογική εξαθλίωση του κόσμου?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ; Η κατάσταση είναι τραγική. Η αστυνομία δεν δίνει δεκάρα αν και δημοσιεύματα παντού λένε πως η μόνιμη έκθεση σε τόσο θόρυβο προκαλεί από εγκεφαλικές διαταραχές μέχρι καρκίνο.

Και καλά εγώ δεν είμαι και υπόδειγμα αντοχής στην ηχορύπανση αλλά να φανταστεί κανείς ότι μένω ψηλά και στη πίσω πλευρά από τον κεντρικό δρόμο. Οι άλλοι άνθρωποι στον κεντρικό δρόμο πώς αντέχουν; Πόσο θα αδιαφορούν όλοι για αυτή την κατάσταση;» (πηγή)

«Δυο λύσεις: η πρώτη είναι η αντιπαράθεση πρώτον με ειρηνικό τρόπο (“Σε ευχαριστώ ρε μεγάλε που πέρασες και με ξύπνησες κατά τις 5π.μ. γιατί έχει χαλάσει το ξυπνητήρι μου και ήθελα να προλάβω το τραμ για το εργοστάσιο – λέμε τώρα) και δεύτερον με αντεπίθεση στο ίδιο στυλ (καπνογόνο όπως κάνουν τα ΜΑΤ ή πυροσβεστήρα απ το μπαλκόνι ή πυροβόλημα με αεροβόλο, σφεντόνα κλπ). (…)» (πηγή)

«Δεν είναι εδώ και ένα χρόνο που εξαγγέλθηκε το ΚΤΕΟ και η κάρτα καυσαερίων για τα μηχανάκια. ΚΑΘΕ χρόνο εδώ και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ο εκάστοτε υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κάνει την ίδια εξαγγελία για να έχει σίγουρα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το επόμενο πρωί στα περίπτερα. Όμως, κανείς δεν ρωτά με ποιο δικαίωμα θα “κόψουν” στα ΚΤΕΟ τα καγκουροπαπιά με τις διαβολεμένες εξατμίσεις όταν στο Μοναστηράκι πωλούνται οι εξατμίσεις αυτές που εισάγονται νομιμότατα και τις αγοράζουν οι κάγκουρες πληρώνοντας και ΦΠΑ κι απ’ όλα; Αδέρφια, μην το ψάχνετε. Δεν παίζεται αυτή η χώρα..(πηγή)

«Η Τροχαία ασχολείται με άλλα. Εγώ κρατάω κάτι αβγά κλούβια, μέχρι να βγάλουνε πουλάκια. ΝΤΑΝΝΝΝΝ , στο κεφάλι και αδιαφορώ για το επακόλουθο. Ακόμα δεν το έχω κάνει, απλά γιατί δεν προλαβαίνω να βγω και να στοχεύσω. Ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν επίτηδες, οπότε οι συνέπειες είναι δικό τους πρόβλημα.» (πηγή)

«Τα αυγά τα σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό.

Είναι καλή ιδέα γιατί τα καγκούρια δεν φοράνε συνήθως κράνος!» (πηγή)

«Μένω σε Ισόγειο και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να ξυπνάς από κάφρο σε μηχανοκίνητο.

Ο ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμα για ηχορύπανση αλλά ο ΚΟΚ δεν αστυνομεύεται. Η συμπαθής τάξη των δικυκλιστών είναι κώλος και βρακί με τους επίσης δικυκλιστές της Τροχαίας ίδια μυαλά κάφρος και καφρίτης. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές – είναι παιδιά του λαού το επιστέγασμα τους.

Πολλά μηχανάκια δεν καταλαβαίνουν το κακό, γιατί το θόρυβο ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.

Το θέμα της ήσυχης πόλης είναι μεγάλη ιστορία. Ο παρατεταμένος θόρυβος δημιουργεί ψυχολογικά έως νευρολογικά προβλήματα.» (πηγή)

«Θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε σαν δήμοι, σαν ποδηλάτες δεν ξέρω.

Σίγουρα όμως χρειάζεται κάποια αντίδραση σε αυτό το μαρτύριο

στο οποίο τελευταία έχουν προστεθεί και οι τηλεοράσεις που ουρλιάζουν στα μπαλκόνια..Η κρατική πρωτοβουλία ψυχορραγεί και αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε ένα εκκωφαντικό χάος πρέπει να το παλέψουμε σαν πολίτες γιατί οι αστυνομικοί δεν δίνουν δεκάρα. Αντίθετα βλέπουν το όλο σκηνικό με νοσταλγία (…). Είναι αλήθεια ότι όταν τους φωνάξεις έρχονται. Αλλά μόνο για να σε ενημερώσουν με περίσσια στωικότητα ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!..»
(πηγή)

«Το θέμα προς το παρόν είναι να κάνουμε κάτι για να δείξουμε ότι δεν είμαστε εντελώς παχύδερμα και εντελώς απαθείς.

Υποφέρουμε και απαιτούμε να γίνει κάτι για αυτό.

Δυστυχώς χρειαζόμαστε νόμους να μας προστατέψουν από το συνάνθρωπο και το γείτονα. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια.» (πηγή)

«Προτείνω να νομοθετηθεί η κατάσχεση και άμεση εκποίηση από τον ΟΔΔΥ των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στα οποία έχει αντικατασταθεί η συμβατική εξάτμιση με άλλη που σκοπίμως προκαλεί θόρυβο. Οι πινακίδες των πωλούμενων εξ αυτού του λόγου οχημάτων θα αποδίδονταν στους αγοραστές, αφού προηγουμένως αποδείξουν ότι επανέφεραν σε αυτά τις εργοστασιακές εξατμίσεις. Έτσι, ενώ το Δημόσιο θα εξασφαλίσει άφθονες εισπράξεις από τα έτσι κατασχεμένα και εκποιούμενα θορυβοποιά οχήματα, ταυτόχρονα θα επιτευχθεί και σοβαρό πλήγμα κατά της ανυπόφορης ηχορρύπανσης που κυριαρχεί στη χώρα μας και που υποβιβάζει την ποιότητα της ζωής μας και αυξάνει τις ψυχικές διαταραχές και των θορυβοποιών και των ανίσχυρων να αντιδράσουν θυμάτων τους.» (Γιάννης Μαρίνος, ΤΟ ΒΗΜΑ)

Διαβάστε, παρακαλώ, εδώ κι εδώ για τις ολέθριες επιπτώσεις της ηχορύπανσης στην ανθρώπινη υγεία.

Δείτε τώρα πώς αντιμετωπίζουν τους θορυβώδεις μοτοσυκλετιστές στις πολιτισμένες χώρες.

Tags: Αντώνης Κλαδούχος, βλακόμετρα, Ηχορύπανση, μηχανόβιοι, ντεσιμπελόμετρα, Ξυλόκαστρο, πειραγμένες εξατμίσεις