Κύριε Γερουλάνε, οι δηλώσεις σας είναι αστείες!

%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82 %CE%93%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%85 «Γερουλάνος: Όχι, δεν είναι αστεία τα περί δημοπράτησης της Ακρόπολης”» είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου των ΝΕΩΝ! Μου θυμίζει την παροιμία, «Πάρτον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου.»
Ώστε κατά τη γνώμη σας τα περί δημοπράτησης της Ακρόπολης δεν ήταν αστεία αλλά σοβαρά, ε; Κι αφού κάνατε τέτοια μακάβρια διάγνωση τι γυρεύατε στο Βερολίνο; Δεν έπρεπε να καταγγείλετε δημόσια τους Γερμανούς βουλευτές, και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μην παραστείτε στην έκθεση του τουριστικού τομέα στη Γερμανική πρωτεύουσα; Και για νάχουμε καλό ρώτημα, πόσο στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο η επίσκεψή σας στο Βερολίνο μετά της συνοδείας σας;

Σχετικά με την ιδέα που έριξαν κάποιοι Γερμανοί Βουλευτές να πουλήσει η Ελλάδα μερικά ακατοίκητα νησιά, όταν ρωτήθηκε, απάντησε: «Πιστεύω ότι η πρόταση είναι παράλογη». Απλώς παράλογη είναι κύριε Γερουλάνε μου; Τη λέξη “απαράδεκτη” δεν τη γνωρίζατε; Διότι αν την καταδικάσουμε απλά ως παράλογη δε θα γλιτώσουμε το μοιραίο. Πολλά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας είναι παράλογα, κι όμως συμβαίνουν. Ζούμε στην εποχή της αποθέωσης του παραλόγου όπου ο παραλογισμός θεωρείται ο φυσιολογικός τρόπος σκέψης. Βιώνουμε την κουλτούρα του τίποτα, όπου ο λογικός θεωρείται γραφικός και ο παράλογος περνιέται ως μάγκας.

Αλλά και για τις κινητοποιήσεις έχει άποψη ο κ. Γερουλάνος, παρότι μεγάλωσε στα σαλόνια το παιδί. «Οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές», δήλωσε, και πρόσθεσε: «Επειδή οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης και καταλαβαίνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητα, πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι τα πράγματα θα έχουν ησυχάσει», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μην είστε τόσο σίγουρος, κύριε Γερουλάνε! Αλλά κι αν υποθέσουμε ότι έτσι είναι τα πράγματα, μήπως έχετε διαβάσει ότι και η Χούντα ήταν αποδεκτή από τους περισσότερους Έλληνες, αλλά ανατράπηκε από τους λίγους; Μην υποτιμάτε, λοιπόν, τη δύναμη των ολίγων, κύριε Γερουλάνε. Λίγοι είναι πάντα εκείνοι που γράφουν ιστορία. Οι πολλοί, η αδρανής μάζα, ήταν πάντα ουραγοί. Οι λίγοι είναι το ζητούμενο για ν’ ανατρέψουν τα κακώς κείμενα. Μην ελπίζετε λοιπόν στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού για να καταλαγιάσουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Στα ΝΕΑ επίσης διάβασα ένα αποκαλυπτικό σχόλιο Έλληνα του εξωτερικού, στο άρθρο με τίτλο «Ευρωδάνειο με αυστηρούς όρους», και αξίζει να το μεταφέρω εδώ μεταφρασμένο (ήταν γραμμένο στα greeklish) διότι εμπεριέχει μεγάλες αλήθειες και είναι πολύτιμη τροφή για περίσκεψη.

«Και ο πιο τυφλός βλέπει ότι πρόκειται για τη δικτατορία του κεφαλαίου. Τα προσχήματα πέφτουν και η επίθεση είναι καθολική. Στις χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης τα εργατικά σοσιαλδημοκρατικά συνδικάτα είναι το εργαλείο καθυπόταξης κάθε αντίδρασης από μέρους των εργαζομένων.

Έτσι η Σουηδία όπου μένω ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου τα αποθεματικά των ταμείων δόθηκαν στο τζόγο, η πρώτη χώρα με το ΝΕΟ σύστημα καταλήστευσης των συντάξεων και αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης.

Στη νότια Ευρώπη ευνόησαν τη μίζα στα μεγάλα έργα και κατόρθωσαν να έχουν στο χέρι όλες τις μιζαδόρικες κυβερνήσεις και ταυτόχρονα να μην αποκτήσουν οι μεσογειακές χώρες αξιόλογη και ανταγωνιστική υποδομή.


Έρχονται τώρα αυτοί που βοήθησαν στη δημιουργία των τεράστιων χρεών και απαιτούν όλη την υποδομή σαν αντάλλαγμα για να μας δώσουν δάνεια με καλύτερο επιτόκιο.


Το τι θα γίνει σας το δίνω με ένα απλό παράδειγμα. Στη Σουηδία, τη χώρα με τη φθηνότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πριν την ιδιωτικοποίηση, έφτασαν οι τιμές τις ακριβότερες στην Ευρώπη. Το θέμα μπαίνει ως εξής: Ή θα γίνουμε σκλάβοι στον καπιταλιστικό μεσαίωνα που μας προτείνουν σαν μέλλον ή θα τους πετάξουμε στη θάλασσα για να χτίσουμε από την αρχή μια ανθρώπινη κοινωνία. Η αρχή πρέπει να γίνει από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Τα συνδικάτα πρέπει να πάψουν να είναι η πέμπτη φάλαγγα του κεφαλαίου.» (Eftichios Grammatikopoulos 13/3/2010).

Καταλάβατε τώρα γιατί οι Βρυξέλλες απαιτούν επίμονα άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και άνοιγμα των αγορών, με πρώτη την ηλεκτρική ενέργεια; Μου θυμίζει την παροιμία που λέει τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε καμπόσους. Τώρα που βρήκαν την Ελλάδα πνιγμένη στα χρέη, κι έναν πρωθυπουργό-“yes man”, ακονίζουν τα μαχαίρια για να επιπέσουν μετά βουλιμίας στο αχνιστό κοψίδι μιας πανέμορφης χώρας με γαλανό ουρανό και απέραντες παραλίες. Είναι οι ίδιοι δήμιοι που δεν αφήνουν τα spreads να κατέβουν, ώστε η Ελλάδα να παραδοθεί άνευ όρων. Και δυστυχώς, το έχω ξαναπεί, ο πρωθυπουργός μας δεν έχει το πολιτικό ανάστημα και την τόλμη να πορευτεί δι’ άλλης οδού, όπως είχαν κάνει οι τρεις μάγοι για ν’ αποφύγουν το βλοσυρό Ηρώδη.
Tags: Greek Economy, spreads, Ακρόπολη, Ευρωδάνειο, Παύλος Γερουλάνος