Λάβρος ο Πολάκης κατά του Μητσοτάκη

Ταχυενδοσκόπηση της αχαλίνωτης και απροκάλυπτης ασυδοσίας του καθεστώτος Μητσοτάκη.

v

Όπως είναι τα αήθη κι έθιμα της “Δημοκρατίας”, κανένας αντιπολιτευόμενος δεν βλέπει την καμπούρα του και την καμπούρα του κόμματός του, όταν μάλιστα έχει κυβερνήσει. Βλέπει όμως καθαρά την καμπούρα του “αντιπάλου”. Ας ακούσουμε τον λαλίστατο Συριζαίο για να μαθαίνουμε:

Βουλή 29/08/2022 – ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Καταρχήν να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον κ. Κώτσηρα. Εκτίεις ποινή σήμερα. Κανείς άλλος Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας δεν βρέθηκε εδώ, για να υπερασπίσει την άποψη της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την εξεταστική επιτροπή που σήμερα θα συγκροτηθεί.

Δεύτερον, σας ρωτάω ευθέως, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Αντιπολίτευσης. Δεν μου λέτε, συνάδελφοι, γιατί αυτό το ερώτημα απαντάει σε όλα αυτά τα πραγματικά ακατανόητα και φαιδρά, τα οποία έχετε υποστηρίξει οι περισσότεροι από εδώ πάνω: Αν το καλοκαίρι του 2018 έβγαινε στη δημοσιότητα, αποκαλυπτόταν ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας και ο Ρουμπάτης στην ΕΥΠ παρακολουθούσαν την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, θα είχε πέσει η κυβέρνηση, ναι ή όχι; Θα είχε πέσει η κυβέρνηση ναι ή όχι;

Αυτό το ερώτημα δείχνει την κακομοιριά και την κατρακύλα που έχετε φτάσει, προσπαθώντας να υπερασπιστείτε τα ανυπεράσπιστα.

Χρησιμοποιείτε όλοι σας στις ομιλίες σας την έκφραση «διαχρονικές παθογένειες». Έβγαλε το non paper το Μαξίμου «διαχρονικές παθογένειες». Ναι, διαχρονικές παθογένειες είναι. Μόνο που είναι διαχρονικές παθογένειες της ΚΥΠ, της ΕΡΕ του ’50, της χούντας των συνταγματαρχών, του Μητσοτάκη, με τον Μαυρίκη και τον Γρυλλάκη το ’90-’93 και άλλος ένας Μητσοτάκης δρόμος για τον Κοντολέοντα, τον Δημητριάδη και τον Μητσοτάκη τον νεότερο στο σήμερα. Ναι, αυτές είναι οι διαχρονικές παθογένειες, το ξέρουμε.

Λοιπόν, να πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά. Θα τα πω πολύ σύντομα, για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας, πλέον.

Στην πρώτη μου ομιλία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων είχα πει ότι εσείς δεν ήρθατε για να φέρετε καμία ανάπτυξη, καμία παραγωγική ανασυγκρότηση, καμία αξιοκρατία, καμία περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές και αξιοκρατία, αλλά για να φτιάξετε έναν σκληρό μηχανισμό παρακολούθησης και νομής του δημόσιου χρήματος, το οποίο ονομάσατε επιτελικό κράτος, το οποίο το φτιάξατε την πρώτη μέρα που αναλάβατε.

Πήρατε την ΕΥΠ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατευθείαν την πρώτη μέρα υπό τον έλεγχο του ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΕ, για να ελέγχετε, να παρακολουθείτε τους πάντες και να διαχέετε και την πληροφόρηση που θέλατε στους πάντες.

Νομοθετήσατε την ασυλία των τραπεζιτών. Νομοθετήσατε σε εκκρεμείς υποθέσεις την απαλλαγή τους για τα δάνεια που έδωσαν αέρα στο κόμμα σας, σε άλλα κόμματα, σε εφοπλιστές και ολιγάρχες.

Αυτά έλεγε ο Κουκάκης αυτά έψαχνε, το 1 δισεκατομμύριο χάρισμα Χ στα δάνεια των εφοπλιστών που έκανε η Πειραιώς. Αυτό έψαχνε και γι’ αυτό τον παρακολουθήσατε. Γι’ αυτό βάλατε την ΕΥΠ του Κοντολέοντα να τον παρακολουθήσει, για να ξέρετε τι συμβαίνει και τι ξέρει και να πουλήσετε εκδούλευση σε αυτούς που σας στηρίζουν ή να τους εκβιάσετε να συνεχίζουν να σας στηρίζουν.

Διορίσατε ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες ήταν πλήρως ελεγχόμενες από εσάς. Διώξατε τη Θάνου, γιατί ετοίμαζε το πόρισμα για το πρακτορείο «Άργος». Ή κάνω λάθος; Ακόμα να βγει αυτή η απόφαση με τον καινούργιο που έχετε διορίσει. Κάποιες άλλες τις αφήσατε χωρίς προσωπικό, για να ακυρωθεί πρακτικά ο ρόλος τους.

Πήρατε -τώρα μιλάμε με στοιχεία- 7,5 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις. Έχετε συλλάβει το ύψος του ποσού; Στο όνομα του κορωνοϊού! Τι σχέση έχει ο κορωνοϊός με τα έργα των δήμων; Τι σχέση έχει ο κορωνοϊός με το Υπουργείο του Μηταράκη, για το προσφυγικό; Τι σχέση ο κορωνοϊός με το Υπουργείο του Πιερρακάκη, με όλα τα έργα, που έχετε δώσει αέρα κοπανιστό εκατοντάδες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, στα πλαίσια της ψηφιοποίησης και δεν συμμαζεύεται;  Ή στα ΕΛΤΑ; Παντού, όπου υπάρχει δημόσιος οργανισμός, απευθείας ανάθεση 7,5 δισεκατομμύρια και παράλληλα χαρίζατε, σε δικούς σας, στον Βασιλάκη της Aegean, σε αυτούς που είχαν τους αυτοκινητόδρομους, φτιάχνατε τα «σκοιλ ελικικου», που εκεί σας ξεφτιλίσαμε και τα πήρατε πίσω.

Δώσατε στους «Φουρθιώτηδες» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ακόμα περιμένω τα στοιχεία και από τον Σταϊκούρα και από τον Χατζηδάκη.  Πόσοι πήρανε αυτά που πήρε ο Φουρθιώτης, τότε; Πόσους ταΐσατε με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»; Κάνατε όλη αυτή τη διασπάθιση και προφανώς, όλα αυτά γίνονται με ανταλλάγματα. Έτσι;

Και ξέρετε τώρα ποιο είναι το θέμα, το μεγάλο; Πλέον, η αστική τάξη της χώρας μας και οι ολιγάρχες, οι δέκα οικογένειες που κάνουν κουμάντο, αρχίζουν να αντιμετωπίζουν την οικογένεια Μητσοτάκη και το Μαξίμου ΑΕ, όχι σαν έναν πολιτικό διαχειριστή που τους ζητάει εξυπηρέτηση ή παράπλευρα οφέλη. Τους ζητάει να είναι συνεταίρος και να έχει μόνιμο μερτικό η οικογένεια στις δουλειές. Αυτό συμβαίνει πλέον. Αυτό συμβαίνει πλέον σε πάρα πολλά πράγματα, όπως καταγράφονται σε όλη τη χώρα. Έχει ανακατευτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτά  – στις απευθείας αναθέσεις – και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό και να ξέρετε.

Και βέβαια, όταν έχετε χτίσει ένα τέτοιο παρασιτικό, πελατειακό παρακράτος, που το ονομάσατε «επιτελικό κράτος»,  η κορυφή του παγόβουνου είναι αυτή των παρακολουθήσεων. Η κορυφή του παγόβουνου είναι! Μην έχετε καμία αμφιβολία. Σας άκουγε όλους! Μας άκουγε όλους!

Μας άκουγε όλους, για να ξέρει ποιος ήταν ο πολιτικός σχεδιασμός, για να ξέρει τι ξέρουν οι δημοσιογράφοι, για να ξέρει τι κινήσεις επιχειρηματικές γίνονται για να παίρνει θέση και να εκβιάζει. Αυτό έκανε.

Όμως, έσπασε το καπάκι του καζανιού του παρασιτικού επιτελικού παρακράτους που φτιάξατε.

Και ξέρετε κάτι; Υπουργό Επικρατείας είχαμε τον Τζανακόπουλο – έτσι δεν είναι; –  το τελευταίο διάστημα. Φαντάζεστε ο πεθερός του Τζανακόπουλου να ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΓΕΚ -ΤΕΡΝΑ, που είναι αυτή που καταθέτει τη μοναδική πρόταση, για να αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ, που την αφήσατε και την διαλύσατε δύο χρόνια και απολύσατε τους ανθρώπους και τους εκβιάσατε να ξαναπάνε με δίμηνη σύμβαση, γιατί αλλιώς δεν θα τους πάρετε μετά;

Δεν θα είχε πέσει η κυβέρνηση; Ο κ. Γεραπετρίτης, που ήρθε προχθές εδώ και μας «το έπαιζε» προσβεβλημένος και μιλούσε στον  Αλέξη τον Τσίπρα προσβεβλημένος, δεν προσβάλλεται που ο πεθερός του είναι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, που είναι η μοναδική προσφορά για τη ΛΑΡΚΟ, που την ξεπουλάτε τώρα που ανεβαίνει το νικέλιο; Και μιλάτε για ηθική; Μιλάτε για πατριωτισμό; Μιλάτε για ανάπτυξη;

Με βάση λοιπόν όλα αυτά να ξέρετε καλά ότι διανύετε το τελευταίο χιλιόμετρο, το τελευταίο μίλι αυτής σας της κοινοβουλευτικής θητείας. Γιατί δεν μπορείτε να το πάτε πίσω. Θα σας πω ένα πράγμα. Θα βρίσκετε 1,5 με 2 δισεκατομμύρια κάθε μήνα για να μη φαίνεται η τεράστια αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να επιδοτείτε τους λογαριασμούς από τη γενική φορολογία; Πώς θα το πάτε; Το κάματε τον Αύγουστο. Θα το κάμετε και τον Σεπτέμβρη.

Αν τα δίνατε αυτά τα λεφτά θα είχαμε ξαναπάρει τη ΔΕΗ πίσω και θα ελέγχαμε τη χονδρική και όχι να αφήνουμε να κονομάνε – που έχουν γίνει πλουσιότεροι από τους ολιγάρχες του Πούτιν – οι τέσσερις, πέντε ιδιώτες πάροχοι συν οι άλλοι δύο του πετρελαίου Motor Oil και ΕΛΠΕ. Πόσο καιρό θα αντέχετε να το κάνετε αυτό; Διανύετε λοιπόν το τελευταίο μίλι!

Και που είστε; Εφόσον ξαναβγάλατε πάλι πληρωμένες δημοσκοπήσεις με την GPO του Θεοδωρικάκου και επειδή είδα και την κυρία Μπακογιάννη και κάποιους άλλους από εσάς να λένε ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να πάμε στους πενήντα, να το αλλάξετε παιδιά! Δεν το αλλάζετε. Αλλά αφού είστε και πρώτοι, αλλάξτε τον για να βγάλουμε αυτοδυναμία με 34%.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Tags: ΔΕΗ, Κυριάκος Πιερρακάκης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Νότης Μηταράκης, ολιγάρχες, πάροχοι, Παύλος Πολάκης, Υποκλοπές, Χρήστος Μαυρίκης