Λαθρομετανάστες: αλήθειες που τσούζουν

Ας μην προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι σημερινοί νόμιμοι και ευυπόληπτοι μετανάστες ήταν προχθεσινοί ανεπιθύμητοι λαθρομετανάστες. Μπορεί να μας ενοχλεί που στα λεωφορεία και στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής σπάνια ακούμε τη γλώσσα μας, μπορεί να νιώθουμε άβολα που δεν καταλαβαίνουμε λέξη απ’ αυτά που λένε μπροστά μας για μας οι διάφορες φυλές που κατακλύζουν καθημερινά το ελληνικό ξέφραγο αμπέλι της ασυδοσίας – Γιουνανιστάν, κατά τους εξ ανατολών γείτονές μας – όμως η Φύση απεχθάνεται τα κενά. Κι επειδή τα απεχθάνεται, όπου υπάρχουν τέτοια κενά τα καλύπτει με συνοπτικές, κατ’ εμάς ‘αυθαίρετες’, διαδικασίες.


Τώρα, το αν υπάρχουν εξωτερικοί ή πληρωμένοι εσωτερικοί παράγοντες που διευκολύνουν, επιταχύνουν και μεγιστοποιούν αυτή τη διαδικασία της Φύσης – κι απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχουν – είναι δευτερεύον ζήτημα. Τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι βρήκαν στη χώρα μας πρόσφορο έδαφος (μπάχαλο) και προωθούν ανεμπόδιστα τα “αλτρουιστικά” προς τους μετανάστες σχέδιά τους. Η βασική όμως ευθύνη είναι δική μας!

Η ανθρωπότητ%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1+%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1+1α είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όταν οι σωλήνες σύνδεσης (σύνορα) μεταξύ των δοχείων (κρατών) είναι ανοικτοί, τότε το υγρό (εργατικό δυναμικό) από το δοχείο με την υψηλότερη στάθμη θα ρεύσει (μεταναστεύσει) προς το δοχείο που βρίσκεται σε χαμηλότερη στάθμη εργατικού δυναμικού τείνοντας να εξισορροπήσει τις στάθμες. Εάν ο σωλήνας (σύνορ%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1+%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1+2α) δεν κλείσει κάποια στιγμή υδατοστεγώς, τότε το εισρέον υγρό (λαθρομετανάστες) θα υπερχειλίσει και θα χύνεται στο περιβάλλον με κίνδυνο να το πνίξει.

Αυτό έχει συμβεί στη χώρα μας, και δυστυχώς το τεράστιο αυτό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα δε συζητήθηκε στην πρόσφατη τηλεμαχία μεταξύ των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου. Ο μεν κύριος Γ. Παπανδρέου, ναι εκείνος που υποσχόταν μηδέν λαθρομετανάστες μετά το σκαμπίλι της αποχής στις Ευρωεκλογές (δείτε εδώ), ενθαρρυμένος προφανώς από το άνετο προβάδισμα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν έπιασε καν στο στόμα του τις λέξεις ‘μετανάστης’, ‘λαθρομετανάστης’ και λοιπά συνώνυμα, παρόλο που το θέμα ετέθη από την κ. Χούκλη στην ενότητα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ –ΠΑΙΔΕΙΑ.”

Στην εισαγωγή της στην ενότητα αυτή, η κ. Μαρία Χούκλη είπε: «Υπάρχει το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, το ζήτημα των νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα και της λαθρομετανάστευσης.

Οι πολίτες, λοιπόν, θέλουν ν’ ακούσουν από τους δύο υποψήφιους Πρωθυπουργούς συγκεκριμένες θέσεις και δεσμεύσεις για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα.»

Δυστυχώς, στην ερώτηση αυτή τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου απέφυγαν επιμελώς ν’ απαντήσουν. Ούτε κατά λάθος δεν πρόφεραν τη λέξη ‘μετανάστης’ στο στόμα τους. Μόνο στην ενότητα «ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ο Κ. Καραμανλής έκανε σύντομη και ανώδυνη αναφορά στο καυτό αυτό θέμα, μεταθέτοντας την ευθύνη στην Τουρκία!
Καραμανλής: «Και το άλλο είναι η ονομαστική αναφορά της Τουρκίας στα συμπεράσματα του Ιουνίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις ευθύνες της να εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής και να έρθει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση πια για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Είναι και αυτή μια πολύ σημαντική υπόθεση.»

Επαναλαμβάνω για να μην ξεχνιόμαστε, ο Γ. Παπανδρέου σε όλη τη διάρκεια της τηλεμαχίας δεν καταδέχτηκε να πιάσει στο στόμα του τη λέξη ‘μετανάστης’. Δε μας παρέπεμψε ούτε καν στις δηλώσεις του στις 6 Ιουνίου του 2009. Πάντως εσείς, καλού κακού, αντιγράψτε ολόκληρο το κείμενο των δηλώσεών του προτού εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο, ενδεχομένως μετά τις εκλογές. Θα μας χρειαστεί για μελλοντική αναφορά.

Εξάλλου, στην τηλεμαχία των έξι, ο μόνος στον οποίο τέθηκε, και μάλιστα κατά λαϊκίστικο και πονηρό τρόπο, ερώτημα περί μεταναστών ήταν ο Καρατζαφέρης. Και του το έθεσε το “πρώτο μυαλό” της δημοσιογραφίας, ο κ. Τσίμας.

«Π. ΤΣΙΜΑΣ: Γιατί θέλετε να τους διώξουμε ντε και καλά;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κατ’ αρχήν πρέπει να πω ότι σήμερα το debate γίνεται, η τηλεμαχία, στη φθινοπωρινή ισημερία. Που σημαίνει ότι από τώρα μεγαλώνει η νύχτα. Ελπίζω να μην είναι μεγάλη και σε βάθος η νύχτα για την Ελλάδα που ξεκινάει τώρα.
Κατ’ αρχήν, ποιος είπε να τους διώξουμε; Είπα: ποσόστωση. Ό,τι είπε ο Λαφοντέν στη Γερμανία. Ποσόστωση, ακριβώς το ίδιο πράγμα λέμε. Και μάλιστα μέσα στη Βουλή όταν το είχα αναφέρει υπήρξε μία αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και είπα: “δεν είναι δικό μου πρόγραμμα, διαβάζω το πρόγραμμα του Λαφοντέν”.

Όχι ‘όλοι’ και όχι ‘κανένας’. Εκείνοι που πρέπει. Έχει νομοθετήσει η γειτονική χώρα, η Ιταλία, και η Ολλανδία για ένα ποσοστό 3%. Εμείς σήμερα έχουμε περίπου 20%. Το θέμα είναι αν αντέχει η Ελλάδα αυτό τον αριθμό. Πρέπει κάτι να κάνουμε.

Βεβαίως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να τους διώξεις, να τους απελάσεις, είναι θέμα που πρέπει να το λύσουμε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και πιστεύω ότι θα δεχτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα διάλογο να έχουμε τους ίδιους μετανάστες και εμείς και εκείνοι. Εμείς είμαστε ο προθάλαμος, έρχονται εύκολα σε μας, από μας πρέπει να περάσουν για να πάνε στις άλλες χώρες. (…)»

Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω τίποτα το ακραίο, το παράλογο ή το ρατσιστικό στα λόγια του προέδρου του ΛΑΟΣ. Απεναντίας, μια υπαναχώρηση βλέπω, και την υπογράμμισα. Προς τι λοιπόν η δαιμονοποίηση του κόμματος αυτού από τους δήθεν προοδευτικούς; Προς τι η άρνηση της ΝΔ να συνεργαστεί μαζί τους;

Ας επιστρέψω όμως στους λόγους της αθρόας συρροής λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Εκτός από τα τρύπια σύνορα της Ελλάδας, υπήρξε και υπάρχει τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού στον τόπο μας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες δε θα παρέμεναν εδώ αν δεν έβρισκαν δουλειά ή αν δεν υπήρχαν τρόποι για παραεμπόριο και άλλες παράνομες κι επικίνδυνες βιοποριστικές ενασχολήσεις – ναρκωτικά, ληστείες, πορνεία, κλπ. – στο πλαίσιο της γενικής εγχώριας παρανομίας και ασυδοσίας, από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Ας το παραδεχτούμε επιτέλους: είμαστε λαός που μισεί τους νόμους!

Γιατί, λοιπόν, υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού στη χώρα μας; Για δύο κυρίως λόγους:

1. Υπάρχει τρομερή υπογεννητικότητα. Όλο και περισσότεροι Έλληνες δε γουστάρουν ούτε να παντρεύονται ούτε να τεκνοποιούν. Βαριά ομολογουμένως η “καλογερική” του ν’ αναστήσει κανείς μια οικογένεια. Χρειάζονται θυσίες και οι νέοι μας έχουν εθιστεί στην καλοπέραση. Δε θέλουν να μπουν στο ζυγό της οικογένειας. Προτιμούν τις εκτρώσεις, τις καφετέριες, τα ινστιτούτα αισθητικής, τα γυμναστήρια και τις νυχτερινές διασκεδάσεις. Η δικαιολογία είναι ότι δεν κερδίζουν αρκετά χρήματα για να κάνουν οικογένεια. Δίπλα μας είναι οι μεροκαματιάρηδες μετανάστες, που παντρεύονται και φέρνουν στον κόσμο τρία, τέσσερα και πέντε παιδιά, χωρίς να ζητούν επιδόματα από το κράτος. Και δεν τα γεννούν για να τ’ αφήσουν στη μοίρα τους. Τα σπουδάζουν κιόλας, και μάλιστα γίνονται και σημαιοφόροι στα σχολεία μας!

Ο ελληνικός πληθυσμός, δυστυχώς, γερνάει! Η Ελλάδα έχει την πρωτιά της υπογεννητικότητας: έρχεται πρώτη στην Ευρώπη, και δεύτερη στον κόσμο. (Δείτε εδώ) Tο φαινόμενο αυτό στη χώρα μας οφείλεται στην έντονη αστικοποίηση, την απότομη άνοδο του βιοτικού επιπέδου, τη χρεοκοπία αρχών και αξιών, και το συβαριτισμό. Γνωρίζω πάνω από 50 άτομα, άνδρες και γυναίκες μεταξύ 30 και 40 ετών, που έχουν αποκλείσει εντελώς το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας από τους μελλοντικούς τους στόχους. Το περίεργο είναι ότι συνήθως είναι οι υψηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις (κυρίως αστικές) αυτές που γεννούν λιγότερο. Οι πολύτεκνες οικογένειες είναι ως επί το πλείστον αγροτικές και με χαμηλό εισόδημα.

2. Οι νέοι που υπάρχουν, αυτοί οι λιγοστοί, απεχθάνονται τις χειρωνακτικές εργασίες όπως ο διάολος το λιβάνι. Τις θεωρούν προφανώς κατώτερες ή κουραστικότερες. Έτσι βολεύονται με 700 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, ή στοιβάζονται πίσω από τα βουλευτικά γραφεία για μια θεσούλα στο Δημόσιο, όπου θάχουν και τα “τυχερά” τους. Δεν υπάρχουν ελληνικά εργατικά χέρια πλέον στη χώρα μας. Δύσκολα θα βρεις νέους έλληνες χτίστες, οικοδόμους, μπογιατζήδες, υδραυλικούς, μαραγκούς, ηλεκτρολόγους, κηπουρούς, κλπ. Οι εργασίες αυτές έχουν σχεδόν περάσει στα χέρια μεταναστών.

Στην ύπαιθρο, εξάλλου, οι λιγοστοί και ηλικιωμένοι εναπομείναντες αγρότες αδυνατούν να βρουν ελληνικά χέρια για να μαζέψουν τη σταφίδα τους, τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, τις ελιές κλπ. Επειδή κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, γνωρίζω πράγματα από πρώτο χέρι. Εφέτος τις σταφίδες τις μάζεψαν Μαροκινοί με 30 και 40 ευρώ μεροκάματο, συν φαγητό, που δε γνώριζαν ούτε μία λέξη Ελληνικά. (Στα Stage ο Καραμανλής πληρώνει τους νέους 23,5 ευρώ μεροκάματο, και τρώνε σπίτι τους!) Σκέτος παράδεισος η Ελλάδα για τους λαθρομετανάστες! Κι ας μας συκοφαντούν οι προοδευτικοί και οι λαϊκίζοντες δημοσιογράφοι για ρατσιστές και εκμεταλλευτές. Και να σκεφτείτε ότι τη σουλτανίνα, η οποία στα σούπερ μάρκετ πωλείται 1,5 και 2 ευρώ το κιλό, οι έμποροι την πληρώνουν στον αγρότη 10 λεπτά το κιλό. Μετά την πληρωμή των μεροκάματων, οι αγρότες μπαίνουν και μέσα. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που σταθερά εγκαταλείπεται και η ύπαιθρος… Αλλά ποιος νοιάζεται για τους αγρότες; Οι μετανάστες νάναι καλά…

Και ερωτώ τον καλοπροαίρετο αναγνώστη: Είναι υποτιμητικό, π.χ., οι Έλληνες φοιτητές να ξεχυθούν τα καλοκαίρια στην επαρχία και ν’ αρπάξουν πέντε-δέκα μεροκάματα για χαρτζιλίκι; Ούτε γνώσεις χρειάζονται ούτε προϋπηρεσία για να κόψει κανείς το σταφύλι από το κλήμα και να το ρίξει στο τελάρο που θα το φορτώσει στη συνέχεια στο αγροτικό αυτοκίνητο. Ποιοι φταίνε; Μα προφανώς οι γονείς που καλόμαθαν τα παιδιά και τους τ’ ακουμπάνε για να τρέχουν και να σκοτώνονται με τ’ αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, να σταλίζουν στις καφετέριες και να ξενυχτάνε με το ουίσκι στο χέρι στα night club.

Και οι γυναίκες μετανάστριες τι κάνουν; Όλες τις εργασίες που οι Ελληνίδες δεν καταδέχονται. Καθαρίζουν σπίτια, απαιτώντας και λαμβάνοντας έως και 8 ευρώ την ώρα (ένα 50άρι για εξάωρο!) καθαρά και αφορολόγητα, φυλάνε ηλικιωμένους, ή μικρά παιδιά, και θησαυρίζουν, όταν σύμπας ο ελληνικός λαός μοιρολογάει για τη γενιά των 700 ευρώ. Εκεί καταντήσαμε, και οι μετανάστες γελάνε εις βάρος μας. Το οικονομάνε χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρους!

Ας χαμηλώσει, λοιπόν, τις κορόνες και ο κ. Καρατζαφέρης. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δε λύνεται ούτε με ποσόστωση ούτε με φραγή των συνόρων, αν ποτέ αυτό ήταν εφικτό σ’ ένα κράτος-μπάχαλο σαν το δικό μας, που δε μπορεί να συμμαζέψει ούτε το Δημόσιο. Το πρόβλημα είναι στο κεφάλι του Έλληνα. Είναι στο κύτταρό του που εκφυλίστηκε, όσο κι αν μας πονάει να το παραδεχτούμε. Αν ο Έλληνας δεν αναστήσει τις αρχές και αξίες της οικογένειας, κι αν δεν αγαπήσει τη χειρωνακτική εργασία, οι λαθρομετανάστες θα συρρέουν στη χώρα μας όπως οι ακρίδες στο μέλι, θα αναπαράγονται, και σε λίγες δεκαετίες θα είμαστε μια γερασμένη μειονότητα στον τόπο μας. Αυτά δεν είναι μαντείες κακών αλλά είναι νομοτελειακά προδιαγεγραμμένη πραγματικότητα, κι ας προσέχαμε!

Tags: λαθρομετανάστες, μετανάστες, ποσόστωση