Λοβέρδο, να βράσω το ασφαλιστικό σου!

%CE%91.+%CE%9B%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82 Ώδινε Λοβέρδος και έτεκεν τέρας! Στραβά μυαλά στραβά αρμενίζουν, στραβά νομοθετούν και στραβά στην ξέρα μας πετούν.

Να βράσω το ασφαλιστικό σας, και ιδιαίτερα το άρθρο για τη συνταξιοδότηση άγαμων θυγατέρων!

Αντί να καταργήσουν εντελώς, εδώ και τώρα, ΜΑΧΑΙΡΙ, τον κατάπτυστο, άδικο και αντιδημοκρατικό αυτό νόμο, απλά τον τροποποίησαν ώστε να συνεχίζεται η λούφα και παραλλαγή των στείρων θυγατέρων που τεμπελιάζουν και καλοπερνάνε εις βάρος των έντιμων Ελλήνων φορολογούμενων. Μήπως η αγαμία θυγατέρας δημόσιου υπάλληλου είναι ένα είδος αναπηρίας που πρέπει να υποστηριχτεί από την πολιτεία;

Δεν το χωράει ο κοινός νους να συνταξιοδοτείται κάποια γυναίκα που έμεινε, από επιλογή ή ανικανότητα, ανύπανδρη, επειδή ο πατέρας της ήταν δημόσιος υπάλληλος και πέθανε πρόωρα ή ακόμη και πλήρης ημερών! Το να συνταξιοδοτηθεί ανήλικη θυγατέρα ή σπουδάζουσα μέχρις αποπεράτωσης των σπουδών της, με όριο ηλικίας έστω τα 25, έχει μια λογική. Κατόπιν οφείλει να πάει να βγάλει μεροκάματο και να πληρώσει τα δικά της ασφάλιστρα. Η συνέχιση της συνταξιοδότησης μετά τις σπουδές της συνιστά κατάφωρη αδικία και εμπαιγμό των φορολογουμένων, ου μην αλλά και της ίδιας της κοινής λογικής.

Γιατί συνταξιοδοτείται η άγαμη θυγατέρα; Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει και να με πείσει; Για επιβράβευση της αγαμίας και της ατεκνίας της; Για επιβράβευση της τεμπελιάς της και της άρνησής της να δουλέψει και να κερδίσει το ψωμί της με τον ιδρώτα της. Ή μήπως συνταξιοδοτείται επειδή ο καημένος ο πατέρας της πέθανε και δεν πρόλαβε να χαρεί τη σύνταξη που δικαιούνταν και να καταναλώσει τα ασφάλιστρα που είχε πληρώσει; Μα αν η συνταξιοδότηση των άγαμων θυγατέρων στηρίζεται σε αυτή τη λογική τότε ο κάθε ασφαλισμένος πρέπει να κάνει διαθήκη σε ποιον θα αφήνει τη σύνταξή του αν δεν προλάβει ο ίδιος να τη χαρεί μέχρι τα… 100 του χρόνια! Έτσι δεν είναι νομοθέτες της συμφοράς;

Και κάτι άλλο: Όταν αναρτάτε νομοσχέδια για διαβούλευση φροντίστε να είναι ολοκληρωμένα. Ποιος κοινός θνητός γνωρίζει τις παραγράφους παλιότερων νομοσχεδίων που τροποποιείτε; Δεν μπορείτε επιτέλους να κάνετε ένα νομοσχέδιο αυτοτελές, χωρίς τροποποιήσεις επί τροποποιηθέντων, χωρίς παραπομπές επί παραπομπών που παραπέμπουν στα παραπεμφθέντα του μακρινού παρελθόντος, ώστε κάποιος που το διαβάζει να έχει πλήρη εικόνα για να μπορέσει να κρίνει; Θα μου πεις οι νομοθετούντες ηδονίζονται μέσα σε δαιδαλώδη νομοσχέδια με υποπαραγράφους, ασάφειες, παράθυρα και παραθυράκια. Στραβά μυαλά στραβά αρμενίζουν με κουτοπονηριές.

Και μια που το ταμείο μου (ΤΣΜΕΔΕ) είναι το πιο εύρωστο, με 3,5 δις ευρώ αποθεματικά και λόγο εργαζομένων προς συνταξιούχους 7:1, τις δύο συντάξεις που μου υφαρπάξατε πότε θα μου τις επιστρέψετε, νομοθέτες της συμφοράς; Ή μήπως τις χρειάζεστε για να επιδοτείτε τις άγαμες θυγατέρες; Ξέρετε πόσες άγαμες θυγατέρες δεν έχουν ψωμί να φάνε και δεν σας καίγεται καρφί επειδή δεν είχαν πατέρα ρουσφετολογικά διορισμένο στο Δημόσιο; Και ποιος σας είπε, ρε χαραμοφάηδες, ότι το Δημόσιο είναι αμπέλι σας για να το τρυγάτε και να διαθέτετε το μούστο όπως σας γουστάρει;

Διαβάστε στη συνέχεια το γελοίο Άρθρο 14 του ασφαλιστικού, και αναρωτηθείτε στο λίκνο της φοροδιαφυγής ποια συνταξιοδοτούμενη άγαμη θυγατέρα θα δηλώσει τέτοιο εισόδημα ώστε να της κόψουν τη σύνταξη; Σιγά μη δηλώσει τα ακριβή ενοίκια από ακίνητα που παίρνει! Γνωρίζω 70χρονη άγαμη θυγατέρα θανόντος δημοσίου υπαλλήλου με τεράστια εισοδήματα από ακίνητα η οποία τα τελευταία 40 χρόνια εισπράττει σύνταξη γύρω στις 2.500 €, κι έχει γυρίσει όλο τον κόσμο με πανάκριβες κρουαζιέρες, εις υγείαν ημών των κορόιδων. Τριάντα κρουαζιέρες έχει κάνει μέχρι τώρα, και δεν μένει φυσικά σε εσωτερική καμπίνα, αλλά σε σουίτα!

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί βούλιαξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία… Δεν ξεχνάμε βέβαια και το τζογάρισμα των αποθεματικών τους στο Χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι συνέβαλαν το κατά δύναμη για να τα ρημάξουν, πάντα δημοκρατικά, εννοείται…

Όσο για τις μανούλες με ανήλικα παιδιά, δεκαοχτώ ετών παρά κάτι μήνες, που θ’ αναγκαστούν να δουλεύουν περισσότερα χρόνια, συγνώμη αλλά δεν θα κλάψω. Αρκετά κλαίνε γι’ αυτές οι λαϊκιστές των ΜΜΕ. Πάντως η Μιλένα Αποστολάκη πρόλαβε και πήρε την παχυλή σύνταξή της όπως διάβασα εδώ.

Άρθρο 14
Συνταξιοδότηση θυγατέρων
1. α. Οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του π.δ. 169/2007 (Α΄ 2109) αντικαθίστανται ως εξής:
«4. Οι θυγατέρες και άπορες άγαμες αδελφές, αποκτούν δικαίωμα σύνταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που αποκτούν το δικαίωμα αυτό και τα αγόρια».
β. Οι διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 31 του π.δ. 169/2007, αντικαθίστανται ως εξής:
«5. Οι θυγατέρες και άπορες άγαμες αδελφές, αποκτούν δικαίωμα σύνταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που αποκτούν το δικαίωμα αυτό και τα αγόρια».
γ. Οι διατάξεις της προηγούμενης περίπτωσης έχουν ανάλογη εφαρμογή και για όσα από τα πρόσωπα που αναφέρονται σ΄ αυτές υπάγονται στις διατάξεις του π.δ.167/2007 (Α΄ 208) και του π.δ. 168/2007 (Α΄ 209).
δ. Οι διατάξεις της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 των άρθρων 5 και 31 του π.δ. 169/2007 (Α΄ 210), της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του π.δ. 167/2007 (Α΄ 208) καθώς και της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του π.δ. 168/2007 (Α΄ 209), καταργούνται και οι ακολουθούσες περιπτώσεις αναριθμούνται αναλόγως.
Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν έχουν εφαρμογή για τα αναφερόμενα σ’ αυτές πρόσωπα, των οποίων το δικαίωμα γεννήθηκε πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού.

2. α. Οι διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 5 του π.δ. 169/2007 (Α΄ 210), αντικαθίστανται ως εξής: «Στις άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, εκτός από τις ανίκανες με ποσοστό 67% και άνω, μετά την ενηλικίωσή τους ή το τέλος των σπουδών τους η σύνταξή τους καταβάλλεται ολόκληρη μεν αν το συνολικό, εκτός από την κύρια και επικουρική σύνταξη, μηνιαίο πραγματικό ακαθάριστο εισόδημά τους, όπως αυτό προκύπτει από τη φορολογική τους δήλωση του προηγούμενου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει το 30πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό ισχύει κατά το έτος που αποκτήθηκαν τα εισοδήματα, περιορίζεται δε κατά το ένα τρίτο (1/3) του ποσού της, αν το εισόδημα αυτό υπερβαίνει το 30πλάσιο όχι όμως και το 40πλάσιο, κατά το ένα δεύτερο (1/2) αυτής εφόσον υπερβαίνει το 40πλάσιο, όχι όμως και το 60πλάσιο και κατά τα τρία τέταρτα (3/4) αυτής εφόσον υπερβαίνει το 60πλάσιο όχι όμως και το 70πλάσιο, μετά την υπέρβαση του οποίου η καταβολή της σύνταξης αναστέλλεται».

β. Οι διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 31 του π.δ. 169/2007 (Α΄ 210) αντικαθίστανται ως εξής:

«Στις άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, εκτός από τις ανίκανες με ποσοστό 67% και άνω, μετά την ενηλικίωσή τους ή το τέλος των σπουδών τους η σύνταξή τους καταβάλλεται ολόκληρη μεν αν το συνολικό, εκτός από την κύρια και επικουρική σύνταξη, μηνιαίο πραγματικό ακαθάριστο εισόδημά τους, όπως αυτό προκύπτει από τη φορολογική τους δήλωση του προηγούμενου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει το 30πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό ισχύει κατά το έτος που αποκτήθηκαν τα εισοδήματα, περιορίζεται δε κατά το ένα τρίτο (1/3) του ποσού της, αν το εισόδημα αυτό υπερβαίνει το 30πλάσιο όχι όμως και το 40πλάσιο, κατά το ένα δεύτερο (1/2) αυτής εφόσον υπερβαίνει το 40πλάσιο, όχι όμως και το 60πλάσιο και κατά τα τρία τέταρτα (3/4) αυτής εφόσον υπερβαίνει το 60πλάσιο όχι όμως και το 70πλάσιο, μετά την υπέρβαση του οποίου η καταβολή της σύνταξης αναστέλλεται.»

γ. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τα αναφερόμενα σ’ αυτές πρόσωπα που συνταξιοδοτούνται με βάση τις οικείες διατάξεις του π.δ.167/2007(Α΄208) και του π.δ. 168/2007 (Α´ 09), κατά περίπτωση.

3. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού έχουν ανάλογη εφαρμογή και για όσα από τα αναφερόμενα σ’ αυτές πρόσωπα υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Ασφαλιστικών Φορέων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και του Ν.Α.Τ. Εξακολουθεί να ισχύει κάθε πρόβλεψη για διακοπή σύνταξης και επαναχορήγησή της στο 65ο έτος. Κάθε αντίθετη διάταξη καταστατική ή γενική καταργείται.

Δείτε ολόκληρο το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο εδώ, κι αν βγάλετε άκρη ή έστω μέση στο λαβύρινθο των τροποποιήσεων και παραπομπών, να με ενημερώσετε. Ούτε οι ίδιοι οι νομοθετούντες δεν ξέρουν τι έγραψαν εκεί μέσα.

Στραβά μυαλά, στραβά αρμενίζουν και τη χώρα μας στο χάος βυθίζουν…
Κατά τ’ άλλα ο Λοβέρδος ανησυχεί που οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν πεθαίνουν νωρίς!

Tags: άγαμες θυγατέρες, Ανδρέας Λοβέρδος, ασφαλιστικό νομοσχέδιο