Λουκέτο στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας!

Άλλο ένα “κατόρθωμα” του επί της ουσίας “ελέω Θεού” κυβερνώντος, μισέλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!
προξενείο της Μόσχας

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Πλήρης διάρρηξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων: Η Ρωσία έβαλε «λουκέτο» στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας.

Πόσο ακριβά θα πληρώσει η Ελλάδα την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ουκρανικό;

Η Ρωσία βάζει «λουκέτο» στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, και πλέον είναι πλήρης η διάρρηξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων.

«Την 1η Νοεμβρίου 2023 τερματίστηκε η Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας για το άνοιγμα του Γενικού Προξενείου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα», αναφέρει ο ρωσικός κυβερνητικός ιστότοπος «Pravo» σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το κεντρικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας βρίσκεται στη Μόσχα, στη λωρίδα Λεοντιέφσκι, κοντά στην Πύλη Νικίτσκι. Το εμπορικό τμήμα της πρεσβείας βρίσκεται στην Spiridonovka, 14, όπου βρίσκεται και το προξενείο.

Τίθεται το εύλογο ερώτημα πόσο ακριβά θα στοιχίσει στο μέλλον στην Ελλάδα η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ουκρανικό.

Η Ελλάδα είχε ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με την ομόδοξη Ρωσία.

Ιστορικούς, γιατί η Ρωσία έπαιξε καίριο ρόλο στην προσπάθεια του Έθνους να κατακτήσει την ελευθερία του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία (η Μόσχα σταμάτησε και την τουρκική προέλαση στον ατυχή πόλεμο του 1897) και θρησκευτικούς λόγω της Ορθοδοξίας (η προώθηση της αθεΐας δεν είναι καθόλου τυχαία).

Κανείς δεν ξέρει όταν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αν μία μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να αποκαταστήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Το σίγουρο είναι πως δεν χαρακτηρίζεται ως σοφή εξωτερική πολιτική να καθίσταται ως εχθρική χώρα μία πυρηνική υπερδύναμη, η οποία μάλιστα βρίσκεται και πολύ κοντά με όρους αποστάσεων στην Ελλάδα.

pronews.gr

Tags: Ελληνορωσικές σχέσεις, Μητσοτάκης, Ουκρανία, Προξενείο Ελλάδος στη Μόσχα, πυρηνικά, Ρωσία