Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Ο “Μάρτυρας” της Δημοσιογραφίας

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF%2B%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82%2B(3)

Ο Τριανταφυλλόπουλος πέτυχε το αδύνατο, δηλαδή κάτι σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου. Κατάφερε να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή! Και μετά σου λένε ότι δεν γίνονται θαύματα τη σήμερον ημέρα. Επιτέλους! Κατερρίφθη ο μύθος ότι με το σταυρό στο χέρι δε βγαίνουν λεφτά!
Κατερρίφθη και ο άλλος μύθος που λέει ότι “πολλοί τον πλούτον εμίσησαν την δε δόξαν ουδείς.” Στην περίπτωσή μας, ο επιλεκτικά και συχνά με χρονοκαθυστέρηση εκ του ασφαλούς αναμοχλεύων μαύρη πολιτικο-οικονομική λάσπη πρόεδρος της ‘Ζούγκλας’ έχει πετύχει το ακατόρθωτο: και με το σταυρό στο χέρι κομπάζει ότι πορεύεται, και τον πλούτον ελάτρεψε, και την δόξαν ηράσθη! 

Βλέπετε, στη σημερινή κουλτούρα του τίποτα και της παθητικής ανοχής των πολιτών πλούτος και δόξα πάνε μαζί, ενώ ουδείς πενόμενος δοξάζεται, ακόμη κι αν είναι ένας άλλος “Χριστός”. Άρχων γαρ του κόσμου τούτου είναι ο Μαμμωνάς. Βέβαια δε φταίει ο ‘αδέκαστος’ βασιλιάς της ‘Ζούγκλας’ που έγινε πάμπλουτος. Απλά του “προέκυψε”, καθώς εκείνος πρόδιδε φίλους και έφτυνε το “λόγο τιμής” του για χάρη, τάχατες, της αλήθειας – αλήθειας που εμείς οι κοινοί θνητοί δε μαθαίνουμε ποτέ…

Θυμάμαι εκείνες τις σπαραξικάρδιες εκπομπές της ‘Ζούγκλας’ και του ‘Κίτρινου Τύπου’, με υπότιτλους, «Ο Απολυμένος Εκδότης» και άλλα σπαραξικάρδια, και ντρέπομαι για λογαριασμό μου για τα ξενύχτια που έκανα μπας και βγάλω άκρη από το ανακάτεμα των βόθρων. Και θυμάμαι τον εν λόγω κύριο που κόμπαζε ότι δεν έχει υπάρξει άλλος τόσο αξιοπρεπής σαν και του λόγου του που φεύγοντας από το ‘Πρώτο Θέμα’ τάχατες τίναξε ολόκληρη περιουσία στον αέρα, για χάρη της αλήθειας! Βρε δούλεμα που είχαμε φάει! Σας εξομολογούμαι ότι είχα κι εγώ συγκινηθεί με την “αυτοθυσία” του άνδρα. Και βέβαια, πιο συγκινημένοι ήταν οι εκλεκτοί καλεσμένοι του οι οποίοι τον λιβάνιζαν, κοινώς τον ‘έγλειφαν’ απροκάλυπτα για το αδέκαστο του χαρακτήρα του, ευελπιστώντας να δείξουν τη μούρη τους και σε επόμενες εκπομπές της διαβόητης τηλεοπτικής ‘Ζούγκλας’ του. Μιλάμε για μωροφιλοδοξίες εις τη νιοστή!

Πάντως, έμαθα και κάτι που δεν ήξερα από κείνες τις εκπομπές-ψευτοκαταγγελίες κατά της διαφθοράς. Έμαθα ότι τα χοντρά λεφτά οι μεγαλοδημοσιογράφοι – πλην του εντιμότατου Μάκη, ασφαλώς – τα παίρνουν όχι από τις ειδήσεις που βγάζουν αλλά από εκείνες που δεν βγάζουν στη δημοσιότητα, κοινώς από εκείνες που κουκουλώνουν! Άκου να δεις διαστροφή! Έμαθα και το άλλο εφιαλτικό, ότι στα πλαίσια του δημοσιογραφικού τους λειτουργήματος συναντώνται, λέει, συχνά για καφέ ή για γεύματα με παράγοντες της εκάστοτε εξουσίας! Τι να λένε άραγε, βρε σεις; Υποψιάζεται τίποτα κανείς; Μπα, ή μάλλον μπέεε! Και ο υποσιτιζόμενος κοσμάκης περιμένει να δει άσπρη μέρα από δαύτους. Μέχρι και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος – Θεός σχωρέστ’ τον! – την ώρα που έπνεε τα λοίσθια, υποκλίθηκε στην αφεντομουτσουνάρα του Ευθυμάκη ευχόμενος χρόνια πολλά στη γιορτή του, σύμφωνα με δημόσια ομολογία του ‘σεμνού και ταπεινού’, μα μονίμως πονηρά και προκλητικώς αλαζονικά υπομειδιώντος, δημοσιογραφικού ‘αστέρα’…

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: «Αντί του ποσού των 12,7 εκατομμυρίων ευρώ μεταβιβάζεται το 70% της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” στην “Πήγασος Εκδοτική ΑΕ” της οικογένειας Μπόμπολα.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πούλησε το σύνολο των μετοχών του, δηλαδή το 40% του μετοχικού κεφαλαίου, αντί 7,3 εκατομμυρίων ευρώ.Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι άλλοι δυο μέτοχοι, Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος, έχουν υπογράψει προσύμφωνο για την μεταβίβαση του 30% των μετοχών τους στην οικογένεια Μπόμπολα, αντί συνολικού ποσού 5,4 εκατομμυρίων ευρώ.» (ΣΚΑΪ.gr 14/03/2008) Βρε κάτι νούμερα που βοηθάμε ν’ αξίζουν οι βρωμοφυλλάδες τους! Είναι να βγαίνεις από τα ρούχα σου.

Το τι γέλια έκανα όταν θυμήθηκα τις μεγαλοστομίες του Μάκη από τις εκπομπές του, ότι τάχα ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει τις μετοχές του στους αναξιοπαθούντες της ΕΣΗΕΑ, ενώ οι παλιοτσιγκούνηδες Αναστασιάδης και Καραμήτσος δε δίνουν ούτε τον πυρετό τους στον εχθρό, δεν περιγράφεται! Μάλιστα, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο Τριανταφυλλόπουλος «διατύπωσε και εγγράφως την πρότασή του να μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών του στην ΕΣΗΕΑ υπέρ του ταμείου αναξιοπαθούντων δημοσιογράφων με την προϋπόθεση να δώσουν τις μισές μετοχές τους και οι Θ. Αναστασιάδης και Τ. Καραμήτσος ώστε ουσιαστικά να κατέχει το 70% της εφημερίδας η ΕΣΗΕΑ…» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/01/2008) Ένας ακόμη γελοίος λεονταρισμός εκ του ασφαλούς από το αγαπημένο παιδί του λαού. Αυτό είναι που λένε έκοβε επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Μιλάμε για πολλή υποκρισία, επιδειξιομανία και ναρκισσισμό από τον Ευθυμάκη.

Τώρα όμως που αντί για την ΕΣΗΕΑ το 70% της αμαρτωλής φυλλάδας πήγε στο Μπόμπολα, και ο ίδιος κονόμησε πακτωλό ρευστού, δε λέει λέξη για τους αναξιοπαθούντες. Τους ξέχασε! Θα τους ξαναθυμηθεί όταν στήσει την καινούργια φυλλάδα που επαγγέλλεται με τον τίτλο “Ζούγκλα”, προφανώς όχι για να τους ευεργετήσει αλλά για να τους ξεζουμίσει, σύμφωνα με τη λαϊκή παροιμία «βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω.» Ωιμέ! Κατά τ’ άλλα, όπως το θέλει και το παραμύθι, έζησε αυτός καλά και ο φτωχός λαός χειρότερα! Τώρα ο κοσμάκης δεν έχει άλλη σκέψη παρά ν’ αποταμιεύει με μαζοχισμό τις πενταροδεκάρες από το υστέρημά του για να τις καταθέσει στο βωμό της έντυπης πια Τριανταφυλλοπούλειας “Ζούγκλας”, οποτεδήποτε η φυλλάδα εκδοθεί. Εθισμένος γαρ στη μπόχα των δημοσιογραφικών βόθρων, δε βλέπει την ώρα και τη στιγμή που γι’ άλλη μια φορά θα προσκυνήσει έμπρακτα τον εκλεκτό της καρδιάς του που του πουλάει γαργαλιστικό ειδησεογραφικό κοκτέιλ, διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο.
Α, ναι, να μην ξεχάσω να ρωτήσω, τώρα που ο Τριανταφυλλόπουλος τ’ άρπαξε χοντρά από το Μπόμπολα, θ’ αρνηθεί άραγε να φρουρείται από αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που πληρώνονται από τον άγρια φορολογούμενο και υποσιτιζόμενο Ελληνικό λαό; Ας προσλάβει επί τέλους ιδιώτες αστυνομικούς που να τους πληρώνει ο ίδιος, αν νομίζει ότι τους χρειάζεται. Αυτό να κάνουν και οι άλλοι παχυλοαμειβόμενοι και συναλλασσόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι, αν έχουν έστω και ίχνος φιλότιμου. ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ! Εδώ τελειώνω διότι μ’ έπιασε η συνήθης ναυτία που με πιάνει όταν καταπιάνομαι με άκρως ‘πνευματικά’ θέματα σαν και τούτο. Περαστικά μου, και περαστικά σε όλους τους αναξιοπαθούντες. Μια παράκληση: Σταματήστε να αγοράζετε βρωμοφυλλάδες-περιτυλίγματα κάνοντας εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους κάποιους που προδίδουν συστηματικά την εμπιστοσύνη μας και καπηλεύονται τη λαχτάρα μας για μια δίκαιη κοινωνία. Έτσι κι αλλιώς ψέματα μας λένε, ή στην καλύτερη περίπτωση μισές αλήθειες. Ρίξτε την κυκλοφορία των φυλλάδων τους στο ναδίρ, μπας και δούμε, αν όχι άσπρη, τουλάχιστον γκρίζα μέρα. Νισάφι πια το μαύρο κι άραχλο!

Tags: Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Ζούγκλα, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Μαμμωνάς, Χριστός