Μέγας Αλέξανδρος: Ο μέγιστος των Ελλήνων

DSCF2017

m19 Ο Μέγας Αλέξανδρος αναδείχτηκε ως ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών, μέσα από την φιλόδοξη παραγωγή του ΣΚΑΪ “Μεγάλοι Έλληνες”, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 127.000 ψήφους. Δεύτερος στην κατάταξη ο Γεώργιος Παπανικολάου. Τρίτος ήρθε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, δεν έλειψαν οι ανατροπές.(skai.gr)
Τελικά δεν υπερίσχυσε η ψήφος του φόβου για τη ζωούλα μας, ούτε επηρέασε η προπαγάνδα των προσωπικοτήτων που παρίσταντο στο τηλεοπτικό στούντιο και στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάχθηκαν υπέρ του Γ. Παπανικολάου, λίγο πριν από την τελική επιλογή μεταξύ των τριών πρώτων.
(Πιθανώς φοβήθηκαν μήπως χαρακτηριστούν εθνικιστές ή πολεμοχαρείς, αν τάσσονταν υπέρ του Μ. Αλεξάνδρου ή του Κολοκοτρώνη. Ίσως ήθελαν να ευχαριστήσουν και τις κυρίες που ψήφιζαν το γιατρό…)
Είναι κρίμα, πάντως, που οι γίγαντες του Πνεύματος, μπροστά στους οποίους υποκλίνεται και διδάσκεται ολόκληρη η ανθρωπότητα, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας, δε βρίσκονταν στα δεξιά και στα αριστερά του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σίγουρα οι ξένοι θα μας χλευάσουν και θα μας οικτίρουν γι’ αυτό…
Όμως για να εκτιμήσει κανείς το μεγαλείο του πνεύματος πρέπει να έχει φωτιστεί από τη λάμψη του… Κι αυτό δυστυχώς μας λείπει. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως είμαστε οι ανάξιοι κληρονόμοι μιας τεράστιας πνευματικής κληρονομιάς.
Είμαστε οι κακομοίρηδες που ψηφίζουμε με κριτήριο το ζειν και όχι το ευ ζειν.

Tags: μεγαλύτερος Έλληνας, Μέγας Αλέξανδρος