Μέρκελ και Σαρκοζί, ο παραλογισμός στη νιοστή!

Κάποτε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής (καμία σχέση με τον Κωστάκη το Μικρό) είχε πει ότι η Ελλάδα μοιάζει μ’ ένα απέραντο τρελλοκομείο. Σήμερα, βέβαια, ο χαρακτηρισμός αυτός θα ήταν σφόδρα επιεικής, διότι ακόμη και στα τρελλοκομεία υπάρχει κάποια στοιχειώδης τάξη.

Ωστόσο, έχω την αίσθηση, πατριώτες, ότι και η Ευρώπη μοιάζει μ’ ένα απέραντο τρελλοκομείο, με επικεφαλής τους εξωγήινους Μέρκελ και Ζαρκοζί. Την ίδια ιστορική στιγμή, οι ηγέτες των 10 εκτός Ευρωζώνης κρατών-μελών της ΕΕ περιφέρονται στα ευρωπαϊκά συνέδρια σφυρίζοντας χαιρέκακα, και μακαρίζοντας εαυτούς και αλλήλους που δεν καπελώθηκαν από το θεϊκό δίδυμο. Αλήθεια, τι ρόλο παίζουν αυτοί οι εντός-εκτός και επί τα αυτά της ΕΕ;

Αποφάσισαν, λοιπόν, χέρι-χέρι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί – μεγάαλα κεφάλια της οικονομίας! – τη Νομισματική Ένωση να την κάνουν και Οικονομική Ένωση, με κύριο στόχο τη στήριξη του ευρώ, επιβάλλοντας εκβιαστικά και με… συνταγματική κατοχύρωση σε όλες τις χώρες να τρέξουν με την ίδια ταχύτητα!

Είναι σα να λέμε ότι θα συμπεριλάβουμε στο Σύνταγμα τον όρο ότι δεν θα αρρωστήσουμε ποτέ! Κάτι τέτοιο… Ή σα να υποχρεώνουμε με το μαστίγιο ένα φθισικό που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του να τρέξει με την ταχύτητα που τρέχει ένας υγιέστατος δρομέας. Τι θα συμβεί; Μα προφανώς ο φθισικός δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον υγιή και θα εκπνεύσει καθ’ οδόν!

Και όμως, κάτι τέτοιο πάνε να κάνουν οι φρενοβλαβείς των Βρυξελλών. «Θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που θα διέπει όλες τις χώρες του ευρώ», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν και χώρες εκτός ευρωζώνης, εάν το επιθυμούν. (Δείτε εδώ)

Και για να μη μας αφήσει με απορίες, η αρχιτέκτων του γιουρογύψου, Άγκελα Μέρκελ, ανέλαβε να εξηγήσει τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα:

Στους όρους που τέθηκαν στο τραπέζι αντέδρασαν κάποιες χώρες, αλλά ο δικός μας, το καλό παιδί της Ευρώπης (και της Αμερικής), δεν έβγαλε άχνα. Και γιατί να έβγαζε, άλλωστε, αφού, όπως είπε, οι όροι αφορούσαν άλλους, κι όχι εμάς οι οποίοι έχουμε εκπληρώσει κατά 90-95% τις υποχρεώσεις μας! Το τι γέλια έκανα, παίδες, δεν μπορώ να σας περιγράψω.

Ώστε εμείς καθαρίσαμε, ε; Δεν θα κινεζοποιηθούμε αλλά θα επενδύσουμε στην ποιότητα! Καλά, από ποιότητα μπάχαλου εμείς είμαστε άπιαστοι!
Το έχω ξαναπεί, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πτωχός τω πνεύματι, ή θεωρεί τους ακροατές του ηλίθιους. Απολαύστε τον:

Δείτε, όμως, πώς σχολιάστηκαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και ποιες είναι οι προοπτικές για την Ελληνική οικονομία, στο επόμενο video:

Μη στενοχωριέσαι Γιώργο μου για τους φοροφυγάδες! Οι περαιώσεις νάναι καλά και οι μικρομεσαίοι. Ξέρεις εσύ ν’ αρμέγεις τους τελευταίους ανελέητα. Το μόνο που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι, επιμένοντας στο οδυνηρό άρμεγμα, η καλή σου αγελάδα θα στερέψει από γάλα και δεν θα μπορεί πια να σου καλύπτει τα ελλείμματα. Θα μου πεις, μέχρι τότε εσύ, Πρόεδρε της (ψευτο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα έχεις αναλάβει υψηλότατα διεθνή καθήκοντα σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη, και θα σφυρίζεις αδιάφορα για τα δεινά που θα μας έχεις προκαλέσει…

Πάντως, όπως ακούσατε, ο Γιώργος απέκλεισε το εφιαλτικό σενάριο να μας πάει σε πρόωρες εκλογές για να μας ρωτήσει αν δεχόμαστε να φορέσουμε το καινούργιο στενό κοστούμι που μας ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες. Θα εξαντλήσει, λέει, την τετραετία, βρέξει χιονίζει! Μάλιστα, του φάνηκε αστεία ακόμη και η ερώτηση. Αλαζονεία, ε; Λέτε να μην έχει πάρει είδηση ότι η ελληνική κοινωνία είναι καζάνι που βράζει; Ή μήπως κοιμάται; Ακούστε την έκκληση του Χάρρυ Κλυνν.

Α, ναι, να μην ξεχάσω να σε ρωτήσω, γιατί βρε Γιώργο μου ανέβαλες το ταξίδι σου στη σπαρασσόμενη Αίγυπτο; Γιατί τους αρνήθηκες τις καλές σου υπηρεσίες ως ειρηνοποιός, εσύ που ξέρεις πώς να τα βρίσκεις με την αντιπολίτευση και να κατευνάζεις τα οργισμένα πλήθη, όπως είδαμε να το καταφέρνεις (χα, χα, χα!) στο ΤρΕλλαδιστάν;

Tags: Α. Μέρκελ, Ευρωζώνη, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Σαρκοζί, Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, Χάρρυ Κλυνν