Μήπως η Ελλάδα είναι ο ομφαλός της γης;

Τον τελευταίο καιρό, με όλη την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η χώρα μας παγκοσμίως, ένιωσα περίπου ότι είμαστε ο ομφαλός της γης! Όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, είχαν καθημερινά ένα ή περισσότερα αφιερώματα στην ελληνική κρίση. Στεντόρειες φωνές προειδοποιούσαν ότι η κρίση στην Ελλάδα πολύ πιθανό να μεταδοθεί σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, και ενδεχομένως σε ολόκληρο τον πλανήτη, και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας! Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου… Δίπλα στη ντροπή που ένιωθα να βλέπω τον Πρωθυπουργό μας να ζητιανεύει στην Ευρώπη για να μου πληρώσει τη σύνταξη, άρχισα να έχω και τύψεις που η χώρα μου έθετε σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη, λες και είχε έτοιμη μια ατομική βόμβα που από στιγμή σε στιγμή θα πυροδοτούσε.

Αυτά τριγύριζαν στο μυαλό μου, αλλά εξήγηση δε μπορούσα να δώσω, εκτός από υποψίες για μακάβρια προκατασκευασμένα σχέδια. Ψάξε-ψάξε, όμως, στο Διαδίκτυο βρήκα ένα άρθρο με τίτλο «Μήπως άραγε η κρίση του Ελληνικού χρέους είναι παραπλανητικά διογκωμένη και χειραγωγημένη;» (Is The Greek Debt Crisis Being Purposely Hyped And Manipulated? ) που μου κίνησε την περιέργεια. Το εν λόγω άρθρο, δυστυχώς, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μου. Επειδή ίσως πολλοί θα έχετε παρόμοιες απορίες, θα παραθέσω αποσπάσματα από το δημοσίευμα του ιστολογίου economiccollapseblog.com (10-5-2010) που ρίχνουν φως στο σκοτάδι της παγκόσμιας μαφίας των τραπεζιτών.

«Θα ήταν δυνατόν η Ελλάδα να βυθίσει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία; Δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσες ν’ απομακρύνεις εντελώς την Ελλάδα από την παγκόσμια οικονομία αύριο και οι περισσότεροι δεν θα το έπαιρναν καν είδηση. Η οικονομία της Ελλάδας είναι μόνο γύρω στο 2% του μεγέθους της οικονομίας των ΗΠΑ, και απορροφά λιγότερο από το 0,1% των εξαγωγών των ΗΠΑ. Κι όμως μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα ξαφνικά έχει γίνει το επίκεντρο μιας οικονομικής κρίσης η οποία θα οδηγήσει τα πάντα σε κατάρρευση.

Θα ήταν δυνατό, λοιπόν, να συμβαίνει ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας είναι παραπλανητικά διογκωμένη και χειραγωγημένη; Θα μπορούσε να συμβαίνει ότι η ελληνική κρίση χρέους είναι ένα ακόμη παράδειγμα της μεθοδολογίας “πρόβλημα, αντίδραση, λύση” που η παγκόσμια οικονομική ελίτ έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές πριν;

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή όλες οι κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου διαχειρίζονται οικονομίες βασισμένες στο χρέος και χρειάζονται όλο και μεγαλύτερες ποσότητες πληθωριστικού χρήματος για να επιβιώσουν. Η ελίτ των παγκόσμιων τραπεζιτών έχουν θησαυρίσει με το να τυπώνουν χρήμα από το τίποτα και να το δανείζουν στα κράτη της υφηλίου. Το επιτόκιο αυτών των δανείων είναι η πρωταρχική μέθοδος με την οποία ο παγκόσμιος πλούτος περνάει σιγα-σιγά στα χέρια των πάμπλουτων.

Όταν το επιτόκιο στα δάνεια αρχίζει να γίνεται πολύ μεγάλο για ένα συγκεκριμένο κράτος, τότε δανείζονται ακόμη περισσότερα χρήματα για να μη βουλιάξουν. Αυτή είναι η παγίδα τους χρέους (debt trap) που είναι σχεδιασμένο να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Ακόμη και τα πιο ισχυρά κράτη της γης είναι εγκλωβισμένα σ’ αυτή την παγίδα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι εκπλήσσονται απολύτως όταν μαθαίνουν ότι είναι μαθηματικά αδύνατο για τις ΗΠΑ να ξεπληρώσουν ποτέ το χρέος τους. (Δείτε εδώ) Αλλά οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες σε αυτή την κατηγορία. Σχεδόν όλες οι άλλες μεγάλες χώρες βρίσκονται στην ίδια ακριβώς βάρκα.

Έτσι, εκείνο που φυσιολογικά συμβαίνει όταν μια χώρα σαν την Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα είναι ότι απλά βγαίνουν και δανείζονται ακόμη περισσότερα χρήματα από τους διεθνείς τραπεζίτες. Αλλά αυτή τη φορά οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις επιμένουν σε μεγάλες δημοσιονομικές περικοπές και σκληρά “μέτρα λιτότητας”.
Και ποιο είναι το ζήτημα με αυτό;

Λοιπόν, υπάρχουν κάνα δυο πιθανότητες.

Η πρώτη πιθανότητα είναι ότι το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιστεύουν πραγματικά ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι τόσο απελπιστική που θα μπορούσε να εξαναγκαστεί σε στάση πληρωμών του χρέους της, και επομένως κάτι δραματικό χρειάζεται να γίνει. Βλέπετε οι διεθνείς τραπεζίτες θέλουν το παιχνίδι να συνεχίζεται σε κάθε περίπτωση. Είναι παράσιτα, και δε μπορούν να συνεχίσουν ν’ απομυζούν τον οικοδεσπότη εάν ο οικοδεσπότης πεθάνει.

Γι’ αυτό δεν τους συμφέρει εάν η οικονομία της Ελλάδας πεθάνει εντελώς. Έτσι, ίσως προσπαθούν ν’ αναζωπυρώσουν την οικονομία του οικοδεσπότη (Ελλάδα) ούτως ώστε να συνεχίσουν σιγά-σιγά να στραγγίζουν τον πλούτο αυτής της χώρας. (…) Φυσικά όλη αυτή η “βοήθεια” συσσωρεύει απλά περισσότερο χρέος που εξακολουθεί να σπρώχνει την Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερη τρύπα, αλλά τουλάχιστον δεν αντιμετωπίζει άμεση χρεοκοπία.

Η δεύτερη πιθανότητα είναι ότι αυτό που συμβαίνει είναι οι παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις εσκεμμένα να μεγαλοποιούν και να χειραγωγούν την κρίση του Ελληνικού χρέους διότι στην πραγματικότητα θέλουν να τσακίσουν την παγκόσμια οικονομία. Σε αυτό το σημείο η κρίση στην Ελλάδα έχει μεγαλοποιηθεί για πολλές εβδομάδες, και το σήμα κινδύνου που υψώνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα απλά φαίνεται υπερβολικά εκτός κλίμακας.
Διαβάζοντας μερικές πρόσφατες ειδήσεις που έρχονται από την Ευρώπη, θα νόμιζες ότι ο κόσμος είναι στα πρόθυρα μιας οικονομικής κατάρρευσης απλά και μόνο εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα. Το επόμενο απόσπασμα από
the Guardian είναι αντιπροσωπευτικό του τι βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες.

“Η επεκτεινόμενη κρίση στην ευρωζώνη απειλεί να υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, καθώς οι αγορές βυθίζονται σε όλο τον πλανήτη από το φόβο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ίσως να μη μπορέσουν να ελέγξουν τη μόλυνση του χρέους που εξαπλώνεται από την Ελλάδα.”

Στην πραγματικότητα, όπου και να στρίψεις κάποιος οικονομικός αναλυτής θα παρουσιάζει προβλέψεις ότι η μόλυνση (“contagion”) της κρίσης του Ελληνικού χρέους θα εξαπλωθεί και θα προκαλέσει οικονομικό χάος σε όλο τον κόσμο… Η αλήθεια είναι ότι η κρίση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να καταλήξει όντας το πρώτο ντόμινο κρίσης χρέους κρατών το οποίο θα σαρώσει τον πλανήτη – εάν αυτό είναι που θέλουν οι διεθνείς τραπεζίτες.

Εάν οι διεθνείς τραπεζίτες αποφασίσουν να κόψουν τη μονίμως διογκούμενη ροή χρέους στα κράτη γύρω στον πλανήτη, θα δημιουργούσε μια καταστροφική οικονομική κρίση. Χωρίς τα δάνεια που απελπιστικά χρειάζονται, χώρα μετά από χώρα θα βούλιαζε σ’ έναν οικονομικό εφιάλτη που οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε καν φαντάζονται ότι είναι πιθανός.

Λοιπόν; Θα μπορούσαν οι διεθνείς τραπεζίτες να το κάνουν αυτό ποτέ; Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. Απλά μελέτησε τις αιτίες της Μεγάλης Ύφεσης του 1929. Τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να ετοιμάζεται να ξανασυμβεί. Ξαφνικά όλοι αρχίζουν να μιλάνε για μέτρα λιτότητας τα οποία δεν πρέπει να επιβληθούν μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παραδείγματος χάριν, κοιτάξτε ένα απόσπασμα από άρθρο στη the Guardian.
“Οι διαδηλώσεις και απεργίες στην Ελλάδα θα μπορούσαν να επαναληφθούν σε άλλες χώρες οι οποίες πρέπει να υιοθετήσουν τα δικά τους πακέτα λιτότητας.

(…) Γιατί έτσι στα ξαφνικά πρέπει κράτη σε όλο τον πλανήτη να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας; Γιατί έτσι ξαφνικά μας λένε ότι πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι;
Λοιπόν, εκτός φυσικά εάν όλο αυτό ήταν προσχεδιασμένο.

Και αυτό ακριβώς είναι εκείνο που μερικοί δηλώνουν ότι συμβαίνει. Πολλοί πιστεύουν ότι οι χρηματοπιστωτικές δυνάμεις του πλανήτη πρόκειται να δημιουργήσουν οικονομική κρίση (το πρόβλημα) έτσι ώστε, όταν ο καθένας θα εκλιπαρεί για βοήθεια (η αντίδραση), θα ανταποκρίνονται με τη λύση που θέλουν να προτείνουν (ίσως ένα παγκόσμιο νόμισμα ή μια διευρυμένη παγκόσμια διακυβέρνηση).

Στην πραγματικότητα, ο Πάστορας Lindsey Williams ισχυρίζεται ακόμη ότι άτομο που προέρχεται από τους κύκλους της οικονομικής ελίτ του έχει αποκαλύψει ακριβώς το τι έρχεται.. (…) Μήπως ο Lindsey Williams έχει δίκιο; Όπως συμβαίνει με τόσα πράγματα, ο χρόνος θα δείξει.

Όμως, όταν κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες παγκοσμίως αρχίζουν να μιλούν για “μέτρα λιτότητας” και την ανάγκη να σφίξουμε το ζωνάρι, είναι καλύτερα ν’ αρχίσουμε να τους προσέχουμε.

Κινούμαστε σε περίοδο ακραίας οικονομικής αβεβαιότητας. Σ’ εκείνους που παίζουν γύρω με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένα πιόνι στη σκακιέρα. Εάν πιστεύεις ότι “τα πράγματα θα είναι πάντα καλά” και ότι οι άνθρωποι με πραγματική δύναμη στον κόσμο έντιμα νοιάζονται για σένα, τότε πρόκειται να καταλήξεις σ’ ένα σωρό βάσανα.

Τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστείς, ενόσω υπάρχει ακόμη καιρός. Κάποια στιγμή, όταν η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει πλήρως καταρρεύσει και δεν θα έχεις κάνει τίποτα για να προετοιμαστείς, θα είναι πολύ- πολύ αργά.»

Τι να προσθέσω εγώ σε αυτά τα μακάβρια σενάρια από το «ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω»; Μήπως άραγε έχουμε εισέλθει στην πρώτη πράξη του δράματος που θα παιχτεί παγκοσμίως; Ίσως κάποια προαιώνια σχέδια των γήινων «εξωγήινων» για τα οποία είχα γράψει εδώ, εδώ, κι εδώ, να έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά. Και μην έχετε καμία αμφιβολία: Όλα είναι προσχεδιασμένα…

Ας απολαύσουμε τώρα ένα παλιό τραγούδι μπας και ηρεμήσουμε λίγο:

Tags: Greek Debt Crisis, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μεγάλη Ύφεση, μέτρα λιτότητας