Για όσους δεν το έχετε ακόμη εμπεδώσει, ο Θόδωρος Πάγκαλος ενσαρκώνει τον αυθεντικό δημοκρατικό λόγο, το ύφος και το ήθος της πασοκικής θρησκείας, και το επέδειξε για μια ακόμη φορά χθες τα μεσάνυχτα στη Βουλή. Εκεί μας θύμισε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1981 με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και ότι ο σεβασμός των θεσμών απαιτεί οι εκλογές να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, για να μην παραβιάζεται η θέληση του ελληνικού λαού!
Παραθέτω το εντελώς απαξιωτικό για τη ΝΔ απόσπασμα, για να μην τον “αδικήσω”:
Θ. Πάγκαλος: «Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τον κύριο Σαμαρά. Περνούσαν οι μήνες, κοντεύαμε τα δύο χρόνια και δεν είχε ζητήσει πρόωρες εκλογές. Τελικώς το έπραξε. Τώρα θα μου πείτε ότι αυτό είναι εντελώς άσχετο με το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία “τσίμπησε” αυτό το κακομοίρικο 0,5% ή 0,9% που τον φέρνει στην πρώτη θέση; Σύμπτωση είναι; Δεν νομίζω. Δεν είναι τυχαίο. Απλώς μόλις μπόρεσε, ζήτησε εκλογές.
Αυτό είναι το μυστικό όλης αυτής της αγόρευσης και μπροστά σ’ αυτή την προοπτική των εκλογών δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη λειτουργία του πολιτεύματος το οποίο πάρα πολύ απλά στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία και η λαϊκή κυριαρχία εκδηλώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα –κάθε τέσσερα έτη – με τη διαμόρφωση στις κάλπες στις εθνικές εκλογές πλειοψηφίας η οποία εκφράζεται σ’ αυτή την Αίθουσα και η οποία στηρίζει κυβέρνηση και η οποία εμπεριέχει αντιπολίτευση με διακριτούς ρόλους που είναι συγκεκριμένοι, πολύ χρήσιμοι για το πολίτευμα ρόλοι και οι μεν και οι δε.
Αυτή είναι η πραγματικότης και αυτή τη λειτουργία των θεσμών θα την υποστείτε απόψε το βράδυ, αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, γιατί θα εκδηλωθεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή κυριαρχία μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μακρό χρονικό διάστημα, είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει.»
Ώστε κάθε τέσσερα χρόνια εκδηλώνεται η θέληση του λαού, ε; Βρε, βρε, βρε, τον κ. Αντιπρόεδρο με την κοντή μνήμη και την επιλεκτική, κατά τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς αυτών, υπεράσπιση των θεσμών! Κύριε Αντιπρόεδρε, στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί, λέει η παροιμία. Το κόμμα σας δεν δικαιούται να μιλάει για σεβασμό της τετραετίας, όταν εσείς δεν δείξατε τέτοιο σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία που είχε δώσει τετραετία και στην προηγούμενη κυβέρνηση! Και μη μου πείτε πάλι τα σάπια περί λιποταξίας, διότι σας μάθαμε. Έλεος πια με την υποκρισία σας!
Τι καλά μας τα λέει ο κ. Πάγκαλος όταν είναι στην Κυβέρνηση! Όταν, όμως, είναι στην αντιπολίτευση, δεν αντιδρά βλέποντας τον Πρόεδρο του κόμματός του να ζητάει εκλογές μερικούς μόνο μήνες μετά την έκφραση της θέλησης του λαού μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, υβρίζοντας και βιάζοντας τους θεσμούς!
Και μια και τόφερε η κουβέντα, θα παραθέσω εδώ μερικές σκαστές αποδείξεις του κατά πόσον ο σημερινός Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σεβόταν την τετραετή ετυμηγορία του λαού και τους θεσμούς όταν ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
*** Στις 30-7-2008, 10 μήνες μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 που έφεραν τον Κ. Καραμανλή στην εξουσία για δεύτερη φορά, έστω με ισχνή πλειοψηφία, ο Γιώργος Παπανδρέου έβλεπε πρόωρες εκλογές. (Δείτε εδώ)
Μούγγα τότε ο λαλίστατος Πάγκαλος για την προσβολή των θεσμών.
***Στις 14 -9- 2008, κατά τη Συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της 73ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε εκλογές γρήγορα. (Δείτε εδώ)
Μούγγα τότε ο λαλίστατος Πάγκαλος για την προσβολή των θεσμών.
*** Στις 21-12-2008, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε εκλογές. ( Δείτε εδώ)
Μούγγα τότε ο λαλίστατος Πάγκαλος για την προσβολή των θεσμών.
*** Στις 6-2-2009, κατά τη συνέντευξή του στο Ζάππειο εφ΄ όλης της ύλης, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε εκλογές τώρα, το αργότερο μέχρι τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, και συμφωνία ότι το Μάρτιο του 2010, με τον εαυτό του πρωθυπουργό, ο Καραμανλής θα συμφωνούσε στην επανεκλογή του Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Κυβέρνησης ώστε να μην προκαλούσε πρόωρες εκλογές! Θράσος, ε; Του ζητούσε δηλαδή να μην κάνει εκείνο που ο ίδιος είχε απειλήσει ότι θα έκανε, αν μέχρι την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμη στην εξουσία. (Δείτε εδώ.)
Μούγγα τότε ο λαλίστατος Πάγκαλος για την προσβολή των θεσμών.
*** Στις 3-7-2009, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μετά τις Ευρωεκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε εκλογές για το Σεπτέμβριο. Και πράγματι οι εκλογές που ζητούσε έγιναν στις 4 Οκτωβρίου του 2009, δηλαδή δύο χρόνια μετά τις προηγούμενες εκλογές. (Δείτε εδώ.)
Μούγγα τότε ο λαλίστατος Πάγκαλος για την προσβολή των θεσμών.
Θα μου πεις, άλλο Κώστας Καραμανλής, που φλέρταρε ανοιχτά με τον Πούτιν, και άλλο Γιώργος Παπανδρέου. Ο δεύτερος βρισκόταν σε διατεταγμένη υπερατλαντική υπηρεσία να ρίξει τον Καραμανλή μια ώρα αρχύτερα διότι ήταν επικίνδυνος για τα συμφέροντα του μεγάλου αδελφού στην περιοχή μας, και να φέρει το ΔΝΤ ως δούρειο ίππο για να διαλύσει την Ευρώπη. Η συνέχεια επιβεβαίωσε τις υποψίες ακόμη και των πιο ευφάνταστων συνωμοσιολόγων. Μυστήριο παραμένει και η εσπευσμένη μετάβαση του ΓΑΠ στις ΗΠΑ, εν μέσω καυτής προεκλογικής περιόδου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2009. (Δείτε εδώ.)
Αυτά τα ολίγα για το δημοκρατικό ήθος και τον πατριωτισμό του George Papandreou και ΣΙΑ.
Σύντροφοι, μην αποκαρδιώνεστε! Είμαστε σε καλά χέρια πατριωτών και καρατσεκαρισμένων δημοκρατών!
Δείτε τώρα κι ένα ακόμη απόσπασμα της χθεσινής ομιλίας του Θ. Πάγκαλου, που επιβεβαιώνει τη δημοκρατικότητα και το κοινοβουλευτικό ήθος του άνδρα:
Θ. Πάγκαλος: «Από κει και πέρα βέβαια ο καθένας μπορεί να μιλάει εν ονόματι του λαού, μπορεί να μιλάει εν ονόματι των εργαζομένων, μπορεί να μιλάει εν ονόματι της ιστορίας, εν ονόματι του έθνους και ό,τι άλλο του καπνίσει.
Κι αυτό κατά κόρον βέβαια το καλλιεργούν τα μέσα ενημέρωσης. Και βεβαίως όταν τα μέσα ενημέρωσης καλλιεργούν κάτι, είναι πολύ δύσκολο να έχει κανείς τη στοιχειώδη κοινοβουλευτική ηθική, το στοιχειώδες κοινοβουλευτικό ήθος που συνίσταται στο να πας κόντρα στο ρεύμα και να μην ακολουθήσεις αυτά που γίνονται και τεκταίνονται γύρω μας, και σύρονται σε πλατείες και δρόμους με διάφορες μορφές εκδήλωσης.
Να αντιπαραθέσεις το ανάστημά σου, όπως σ’ έταξε ο λαός, από τη θέση που σ’ έταξε ο λαός και να πεις “κύριε, εγώ είμαι Βουλευτής, είμαι υπερασπιστής της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της άσκησης των δικαιωμάτων του λαού, μέσα από το Κοινοβούλιο, μέσα από ένα αντιπροσωπευτικό σύστημα”.
Αυτό είναι το σύστημά μας. Δεν είναι η μεντιοκρατία. Δεν μπορεί, είτε διανοούμενος είτε τυχαίος, με τα δευτερόλεπτα ή τα λεπτά δυστυχέστατης διασημότητας που εξασφαλίζουν τα μέσα ενημέρωσης, να αναθέτει στον εαυτό του την έκφραση απόψεων και ιδεών εν ονόματι ομάδων του πληθυσμού, που ποτέ δεν τον αναγνώρισαν ή δεν τον εξέλεξαν για εκπρόσωπό τους.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό το θέμα της νομιμοποίησης είναι μεγάλο θέμα. Αμφισβητήθηκε μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα από υπεύθυνους, από Βουλευτές κι από Αρχηγούς κομμάτων που ήρθαν και είπαν στην Κυβέρνηση “δεν έχετε τη νομιμοποίηση, γιατί κατά την άποψή μας, δεν ασκείτε την πολιτική που εμείς θεωρούμε ότι θα ήταν συνεπής”.
Εγώ δεν θέλω να μπω στο θέμα της συνέπειας και στο θέμα της ασυνέπειας. Και πράγματι κατά κόρον συζητήθηκε αυτό και πιστεύω ότι έχει εξαντληθεί.
Ποιος, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα κρίνει αν μια κυβέρνηση είναι συνεπής ή ασυνεπής; Πού είναι το όριο; Πού είναι το κατώφλι της συνέπειας και της ασυνέπειας; Είναι δυνατόν η νομιμοποίηση να εξαρτάται από τέτοιου είδους ποιοτικά χαρακτηριστικά με τον ελεύθερο προσδιορισμό τους από τον καθένα, με τα κριτήρια που κάθε φορά ο ίδιος επιλέγει;
Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει το σύστημά μας όχι από τις ερπύστριες των τανκς, αλλά από την αδυσώπητη βία, τον κατακλυσμό, τη λαίλαπα της ανοησίας, η οποία έχει κατακλύσει το δημόσιο βίο, από την ασχετοσύνη, από την ακατάσχετη φλυαρία, από την αγραμματοσύνη.»
Ώστε δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε την ικανότητα ούτε τη νομιμοποίηση να κρίνουμε αν μια κυβέρνηση είναι συνεπής, γι΄αυτό ο Θόδωρος δεν ήθελε να μπει στο θέμα της συνέπειας και της ασυνέπειας! Προφανώς δεν τον συνέφερε! Και κατά τον ίδιο, το σάπιο πολιτικό σύστημα και το απαξιωμένο κόμμα που εκπροσωπεί, κινδυνεύουν από τους ανόητους, τους άσχετους, τους φλύαρους και τους αγράμματους! Ω της αλαζονείας το κάγκελο!
Δεν έχετε τη νομιμοποίηση, κύριε Πάγκαλε, διότι υφαρπάξατε την ψήφο της πλειοψηφίας του λαού με ψέματα, με άλλο πρόγραμμα, με άλλες υποσχέσεις. Δεν του είπατε ότι θα τον ξεκάνατε στη λιτότητα, αλλά τον εξαπατήσατε λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν. Δεν του είπατε ότι θα μας φέρετε το ΔΝΤ, αλλά ξορκίζατε το ΔΝΤ. Δεν του είπατε ότι θα εκχωρήσετε την εθνική μας κυριαρχία σε τρίτους αλλά επαναλάβατε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Στη συνέχεια, μας είπατε ότι το “Μνημόνιο Ι” θα μας έβγαζε στις αγορές το 2012, και τώρα το πάτε στο 2015. Μας είπατε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα εξοντωτικά μέτρα, και τώρα μας πάτε σε μεσοπρόθεσμη ασιτία με σκληρότερα μέτρα. Ποιος μπορεί πια να σας εμπιστευθεί;
ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ. Δεν είναι θέμα διαφορετικής άποψης, αλλά θέμα παντελούς έλλειψης αξιοπιστίας της κυβέρνησής σας, κύριε Αντιπρόεδρε! Υπεξαιρέσατε την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα. Και βυθίσατε τους Έλληνες πολίτες στην απόγνωση με το αδιέξοδο και αυτοκαταστροφικό πρόγραμμα που ακολουθείτε. Δεν το βλέπετε ότι οδηγείτε τη χώρα στο γκρεμό;
Ακούστε το επόμενο video, παρακαλώ: